Tippek a digitális kézírásunk fejlesztéséhez!

2023-05-25 14:00
Vajon igaz a legenda, miszerint az orvosok kézírása mindig borzasztó és olvashatatlan? Nos a következőkben szeretnénk ezt megcáfolni!

Vajon igaz a legenda, miszerint az orvosok kézírása mindig borzasztó és olvashatatlan? Nos a következőkben szeretnénk ezt megcáfolni!


keziras_lead.jpeg

Egy digitális rajztáblához való hozzászokás mindig kihívást jelenthet, ezért ne csüggedjünk, ha a kézírásunk nem tökéletes elsőre: csak egy kis időre és gyakorlásra van szükség, hogy kényelmesen és magabiztosan tudjuk használni. Kitartónak kell lenni, ugyanis számtalan előnye van ezen táblák használatának. Például minden jegyzetünket címkézett mappákba rendezhetjük, így ahelyett, hogy manuálisan keresgélnénk a cetlik és füzetek rengetegében pillanatok alatt megtalálhatjuk pontosan azt, amire szükségünk van a tanulás során.

Ráadásul ez nemcsak a diákok számára hasznos - biztosan ismerős sokunk számára, hogy egy fontos megbeszélésen az éppen kezünk ügyébe került papírokra leírjuk a fontosabb pontokat, majd pillanatok alatt el is keveredik ez a fiókunk végtelen mélységébe. A digitális jegyzetelés könnyedén megoldhatja ezt a problémát. Ráadásul számos tanulmány arra utal, hogy a jegyzetelés tollal - még ha ez digitális is -, sokkal inkább elősegíti a tanulást és az információ könnyebb megtartását, mint a gépelés.

Egy nyugat-midlandsi orvostanhallgató most amellett, hogy rácáfolt arra a sztereotípiára, miszerint az orvosoknak rémes és olvashatatlan a kézírása, összegyűjtött néhány tippet is arról, miként lehet könnyedén elsajátítani és fejleszteni a digitális kézírást.

Íme néhány:

  • Győződj meg róla, hogy tollhegyed nincs elhasználódva vagy nem sérült-e. Szükség esetén cserélj tollhegyet.
  • Néhány napig egyáltalán ne használd az egeret, amíg hozzászoksz a digitális toll használatához.
  • A képernyőre nézz, ne a kezeidre.
  • Használj rácsos/vonalas grafikonpapír formátumot, ha az alkalmazásod ezt lehetővé teszi, hogy jegyzeteid rendezettek maradjanak - Shivani gyakran használja a Microsoft OneNote-ot.
  • Ismerkedj meg a tábla aktív területével.
  • Gyakorold a betűk írását - nagy- és kisbetűkkel, sőt, akár folyóírásos formában is. Minél többet gyakorolsz, annál gyorsabban fejlődsz.
  • Nagyíts be, amikor írsz.
  • Állítsd be a tolladon a Pan/Scroll gombot, hogy gyorsan váltogathass jegyzeteid között anélkül, hogy vissza kellene térned az egérhez.
  • Állítsd be a tolltábládon a "Visszavonás" gombot, így gyorsan visszavonhatsz minden hibát, ha szükséges.

A One by Wacom tolltábla nagyszerű alternatíva kézírásos jegyzetek készítéséhez, mivel megfizethető, könnyű és hordozható - és ami még jobb, mivel közvetlenül a laptopunkkal működik, nem kell a jegyzeteket két különböző eszközön tárolni. Mindent a laptopon hozhatunk létre és menthetünk el, ahol a munkát is végezzük. Emellett strapabíró és masszív, így nem kell attól tartanunk, hogy megsérül, ráadásul könnyedén elfér a laptop mellett a táskában, így bárhová magunkkal vihetjük és útközben is használhatjuk.

Ha további infók is érdekelnek a Wacom táblákon való írással kapcsolatban, kattints ide!

(Wacom)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

, ,
Adobe - Cyber Monday

Legyen szó akár kreatív szoftverekről vagy 3D alkotásról, az Adobe Cyber Monday kedvezmények között mindenki megtalálja a kedvére valót.

,
Black Friday!

Berobbant a Black Friday hete és mi hihetetlen ajánlatokkal készültünk!

, ,
[WEBINÁR]: Adobe Acrobat DC - Egyedi élmények, személyre szabott dokumentumok

Hozd ki a lehető legtöbbet az Adobe Acrobat DC-ből. Ha lemaradtál volna webinárunkról, most visszanézheted azt YouTube csatornánkon.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram