Megjelent a Maxon C4D S24

  Nemcsak a Cinema 4D újult meg, hanem a Maxon cég arculata is.

  2021 áprilisa több szempontból is nevezetes hónap a Maxon számára: nem csak új verzióját mutatták be a Cinema 4D alkalmazásnak, de 20 év után bemutatták a megújult vállalati arculatot

  A design váltás egy évekkel korábban megkezdett folyamat jelentős állomása is egyben: a Maxon 2018-ban befejezett globális egyesítését, a Redshift 2019-es felvásárlását és a Red Giant-tel 2020-ban végrehajtott egyesülését követi. Leo Hageman vezető márkaigazgató a Maxon vezetői csapatának irányításával tervezte meg a logót.

  Íme az új, hibrid 2/3D arculat és logo:

   

   

  Ezen felül a Maxon, a mozgóképtervezők és vizuális effektek specialisták professzionális szoftvergyártójaként bejelentette a Cinema 4D Subscription Release 24 (S24) kiadását.

  A Maxon 3D-s alkalmazásának legújabb, kizárólag előfizetéses kiadása lehetővé teszi a felhasználók számára a modellek, anyagok és egyéb eszközök egyszerű böngészését, beszerzését, valamint azok intuitív elhelyezését a jelenetben. A kiadás kulcsfontosságú workflow-fejlesztéseket is tartalmaz, valamint bepillantást enged az új kódbázishoz tartozó Scene Nodes és Scene Manager interfészek folyamatos fejlődésébe. A Cinema 4D S24 az előfizetéses ügyfelek számára azonnal elérhető. A Cinema 4D örökös licenccel rendelkezők számára a tervek szerint még ebben az évben megjelenik egy olyan kiadás, amely tartalmazza az S24 funkcióit, valamint a további fejlesztéseket is.

   

   

  "Az S24 azt mutatja be, amit a Maxon mindig is igyekszik az előfizetőinek nyújtani - kivételes és innovatív munkafolyamatot, amely a legmodernebb alaptechnológiával párosul" - mondta Dave McGavran, a Maxon vezérigazgatója. "Az új Asset Browser a Placement Tools-szal kombinálva olyan játékos munkafolyamatot biztosít, amely ténylegesen segít szabadjára engedni a felhasználók kreativitását. A csomópont-alapú rendszer továbbfejlesztése pedig bepillantást enged a Cinema 4D erőteljes és ígéretes jövőjébe."

   

   

  Az S24 legfontosabb jellemzői:

  Placement eszközök: A Cinema 4D S24 intuitív és hatékony eszközökkel teremti meg a kreativitás színterét az objektumok jeleneten belüli elhelyezéséhez. A környezet létrehozása, a kellékek hozzáadása és a kreatív felfedezés olyan egyszerű, mint az objektumok egymásra húzása, az objektumok felfestése egy felületre, de akár a dinamika segítségével is hagyhatjuk a helyükre hullani az objektumokat.

  Új Asset böngésző: Megkönnyíti a modellek, anyagok és egyéb asset-ek felkutatását és használatát a 3D-s jelenetekben. Böngéssz és keress online vagy helyi asset adatbázisokban, beleértve a C4D előfizetők számára elérhető hatalmas asset könyvtárat. Az assetek metaadatokkal és kulcsszavakkal vannak rendszerezve, és igény szerint lokálisan is letöltődnek és gyorsítótárba kerülnek.

  Animációs munkafolyamat-fejlesztések: A Cinema 4D S24 még robusztusabb animációs munkafolyamat-fejlesztéseket tartalmaz, és az R23-ban bevezetett nagy sikerű karakteranimációs funkciókra épít. Mindenki, aki kulcskockákkal animál, élvezheti a javított f-curve kezelést és a további workflow-fejlesztéseket, míg a karakteranimátorok arzenálja is még hatékonyabb retargeting és pózolási módszerekkel bővült.

  Jelenetkezelő/jelenetcsomópontok: Tapasztald meg első kézből, milyen, amikor a megújult Cinema 4D vadonatúj alapjain dolgozol. A Cinema 4D S24 bevezeti a Scene Manager-t, a program klasszikus objektumkezelőjének utódját. Használj erőteljes csomópont-alapú eszközöket procedurális geometriák vagy teljes jelenetek létrehozásához ebben az új hierarchia-alapú nézetben, vagy tekintse meg ugyanezeket az objektumokat a folyamatosan fejlődő Scene Nodes szerkesztőben.

  A Cinema 4D S24 legalább Windows 10 vagy MacOS 10.13.6 operációs rendszert igényel, a legjobb élményhez pedig a legújabb, 10.15-ös kiadás szükséges.

  A Maxon magyar nyelvű termékelírásait itt találod!