Ismerd meg az új Adobe Creative Cloud 2020-at!

  Az Adobe az elmúlt időszakban folyamatosan lépést tartott a pandémia okozta változásokkal, és fejlesztései nagyban hozzájárultak a kreatív szakemberek munkájához. A cég az idei MAX-on azonban egy hatalmas hírrel rukkolt elő: megújult az Adobe Creative Cloud, és zseniális fejlesztéseinek köszönhetően, most egyszerűbb kreatívnak lenni, mint valaha!

  200038e.en.cct-max_channel-marquee.1000x884_0.png

   

  A COVID 19 hatása az egész világot érintette. Számos új kihívással kellett szembenéznünk az elmúlt év során, mind a munka, mind a hétköznapi életünk területén. Az Adobe ezekre reagálva, igyekezett mindent elkövetni annak érdekében, hogy segítse az alkotókat ebben a rendkívüli helyzetben. Több újítást és kedvezményt vezetett be, az idei Adobe MAX-on pedig bejelentette, hogy az Adobe Creative Cloud fejlesztése és frissítése is elkezdődött. 

  A cég azonban nem csak a fejlesztőire támaszkodott. Úgy döntött a közösséghez és a felhasználókhoz fordul, hogy közvéleménykutatás keretein belül felmérje, mire is van leginkább szüksége az alkotóknak. Mi az ami megkönnyíti a kreatív alkotási folyamatokat, az ihlet megszületését és egy-egy kreatív projekt elkészítését?

  A megoldáshoz egyértelműen igazodni kell a pandémia által átalakult igényekhez, így a fejlesztők olyan új termékek, szolgáltatások és gyorsító folyamatok létrehozásain dolgoztak, amik új távlatokat nyitnak, megkönnyítik a távoli munkavégzést és a csapatmunkát. Így született meg az Adobe Creative Cloud 2020, ami minden eddiginél nagyobb lehetőségeket biztosít a felhasználóknak, és olyan távlatokat nyit, hogy a kreativitást még ezekben a nehéz időkben is maximálisan kiélhessük. De nézzük mire is számíthatunk!

   

   

  Adobe Creative Cloud csapatok számára

  A csapatmunkák együttműködési folyamataira most még nagyobb hangsúly került. Hogy ezt segítsék, a cég kifejlesztett egy kreatív rendszert az Adobe Creative Cloud-on belül, lehetővé téve a csapatok számára a különböző eszközök és ötletek megosztását, a közös projektek zökkenőmentes létrehozását. Az új rendszer emellett egységesíti a visszajelzéseket, és elősegíti a harmonikus együttműködést sokkal kevesebb idő alatt és kisebb erőfeszítést igényelve. Az Adobe Creative Cloud új kreatív rendszere a Creative Cloud könyvtárakra és a felhő dokumentumokra épül.

  Adobe Libraries

  A Creative Cloud Könyvtárak az alapvető szolgáltatásokon túl, kibővült az Adobe Sparkkal. A webes és mobilos felhasználásra szánt appal könnyedén és ingyen készíthetünk közösségi grafikákat, weblapokat és rövid videókat is. Ez a bővítés lehetővé teszi, hogy a különböző csapatok kreatív szakemberei megoszthassanak olyan anyagokat a kollégáikkal, például a közösségi média csapattal, mint a logók, színek vagy eszközök, így biztosítva, hogy mindenki ugyanazokkal dolgozzon.

   

  kep1 (13).jpg

   

  Ráadásul az Adobe XD is beépült a Könyvtárakba, ami szintén egy újabb lépés a csapatmunka megkönnyítésére és felgyorsítására. A nyílt API-kon keresztül pedig most már  számos más alkalmazásban, például a Google Workspace, a Visual Studio Code és a Microsoft Teams szolgáltatásokban is hozzáférhetünk a Creative Cloud Library eszközeihez, ezzel is leegyszerűsítve a csapatok közötti kommunikációt és a gyors munkát.

  Felhő dokumentumok

  Az Adobe Creative Cloud a csapatmunka megkönnyítése érdekében a felhő alapú dokumentumok gyors megosztását is elősegíti. Photoshopban, Illustratorban és a Fresco-ban könnyedén megoszthatjuk felhőalapú dokumentumainkat másokkal, hogy megtekinthessék éppen hol tart a munka, illetve megjegyzéseket is fűzhetnek hozzájuk. Jövőre pedig már az is lehetségessé válik, hogy szerkesszék a megosztott fájlokat!

   

   

  Livestreaming

  Tény, hogy a saját hibáinkon keresztül, sokat tanulhatunk, azonban mi történik ha ezt a részt átugorjuk és egyenesen profiktól leshetünk el praktikákat, hogy a kitapasztalásra szánt időt megspóroljuk? Mostantól a Behance-on több ezer élő felvételen követhetjük nyomon kedvenc művészeinket alkotás közben. Inspirálódhatunk és tanulhatunk tőlük a még hatékonyabb alkotás érdekében.

  Lightroom közösség

  A digitális képek szerkesztésére, rendszerezésére és megosztására szolgáló Adobe Lightroom alkalmazáson keresztül mostantól kapcsolatba léphetünk más fotósokkal a tanulás jegyében! Nyomon követhetjük kedvenc fotósaink munkáját, láthatjuk milyen szerkesztésekkel, beállításokkal dolgoznak, sőt ezeket előre beállítottként már el is menthetjük!

  Photoshop Discover panel

  Elakadtál a Photoshopban? Nem tudod melyik technikával folytasd, milyen eszközre lenne szükséged a megvalósításhoz? Garantáltan imádni fogod az új Discover panelt. Az Adobe Sensei a mesterséges intelligencia segítségével javaslatokat tesz a következő lépésekre azok alapján, hogy éppen hol tartunk a projektben. Emellett áttekinthetjük azokat a részletes lépéseket, amik segítségével meg is tanulhatjuk, hogyan érjük el a kívánt végeredményt, sőt, egyes esetekben rákattinthatunk egy automatizált gyors műveletre, ami elvégzi helyettünk a munkát.

   

  kep2 (11).jpg

   

  Innováció a 3D-ben

  Az új Adobe Aero-t, az interaktív, kibővített valóság-élményeket létrehozó alkalmazást már nyilvános béta verziójú asztali formában is elérhetjük. Ráadásul a cég rendszeresen megjelenő, új funkciókat és integrációkat ígér, amik még hatékonyabbá teszik a 3D-ben történő alkotást. Az Adobe After Effectsben található új Design Space pedig sokkal könnyebbé és intuitívabbá teszi a 3D objektumokkal való munkát.

  Tartalom Hitelességi Kezdeményezés

  Az Adobe számára kiemelt szerepet kap a hitelesség. A cég olyan partnerekkel, mint a Twitter és a The New York Times, összefogott, és megalapította a Tartalom Hitelességi Kezdeményezést. Ennek célja egy olyan, nyílt platform létrehozása, amin nyomon lehet követni egy-egy tartalom, például képek vagy videók alapvető információit - például ki és hol rögzítette, milyen módosításokat végeztek rajta. Ez egyszerre biztosítja az alkotókat, és segítenek a tartalmak hitelességének beazonosításában.

  Ha mindez nem lenne elég, az Adobe Illustrator iPaden, az Adobe Fresco alkalmazás pedig már iPhoneon is elérhető!

  További információkért kattints a linkre!