After Effects

  Adobe After Effects CC

  A tökéletes vizuális hatások és kifinomult animációk készítésének eszköze az Adobe After Effects CC
  After Effects

  Árakhoz kattintson ide

  Az ipari szabványnak számító Adobe After Effects CC szoftver tökéletes eszköze a mozis vizuális hatások és kifinomult animációk készítéséhez.

  Áttekintés

  Az After Effects lehetőségeinek csak a képzelet szab határt

  Mozifilmszerű címfeliratokat, intrókat, és áttűnéseket készíthet. Eltávolíthatja az egyes objektumokat a klipből. Tüzet gyújthat, és esőt csinálhat. Animálhat emblémákat vagy karaktereket. Akár a háromdimenziós térben is mozoghat és tervezhet. Az animált grafikák és a vizuális effektek iparági szabványának számító After Effects alkalmazással minden ötletet felkarolhat és mozgásba hozhat.

  A 64 bites engine-nek és az új Global Performance Cache-nek köszönhetően jóval rugalmasabb és gyorsabb lesz a munka. Kreativitásunk kibontakoztatását segíti a 3D-s kamera tracker, a fotorealisztikis fényezés, a tökéletes maszkolási funkciók és az olyan innovatív funkciók, mint a Roto Brush és a Warp Stabilizer.

  ae_feature_01.jpg

  Gördülő stáblisták. Pörgő szavak. Örvénylő feliratok.

  Készítsen animált címfeliratokat, stáblistákat és alsó harmadokat. Kezdje nulláról, vagy használja az alkalmazásban elérhető készletek egyikét. A szövegeket a pörgetéstől a söprésen át a csúsztatásig számtalan különféle módon mozgathatja.

  Animációkkal teljesebb az élmény.

  Hozzon mindent mozgásba kulcsképkockákkal vagy kifejezésekkel. Vagy kezdje a munkát készletek használatával, és garantált a lenyűgöző eredmény.

  ae_feature_02.jpg
  ae_feature_03.jpg

  Izgalmas effektekkel jobb hatást érhet el

  Módosíthatja a jelenetek beállítását, mozgó objektumot szúrhat be, és szelektív színkorrekciót is segítségül hívhat. Több száz effektus közül választva és virtuálisvalóság-videókat készítve közvetlenül a történések részeivé teheti nézőit.

  Kompatibilis más alkalmazásokkal

  Az After Effectsben létrehozott kompozíciókat a Dynamic Linknek köszönhetően nem kell köztes rendereléssel feldolgoznia a Premiere Próban. Importálhatja tartalmait a Photoshopból, az Illustratorból és más alkalmazásokból. Együttműködhet másokkal, és több mint 300 szoftver- és hardvergyártó partner integrált megoldásait használhatja.

  ae_feature_04.jpg

  Bemutatjuk, mire képesek az új funkciók

  A rendszeres időközönként kiadott új funkciókkal az After Effects egyre jobb lesz. És Creative Cloud-tagsága birtokában azonnal elérheti őket, amint megjelennek.

   

   

   

  ae_feature_05.jpg ae_feature_06.jpg

  Bemutatjuk a 3D tervezési területet

  A háromdimenziós térben történő mozgást és tervezést segítő új eszközökkel továbbfejlesztheti 3D projektjeit. Több kamerát helyezhet el ugyanabban a jelenetben, és különböző nézőpontok szerint mozoghat, pásztázhat és járhatja körbe a témát.

  Egyetlen eszköz három dimenzióhoz

  A 3D Transform Gizmo nevű új modullal ugyanazzal az eszközzel tudja méretezni, pozicionálni és elforgatni a 3D-s rétegeket. A látható segédvonalak és a többféle mód révén ez a többfunkciós eszköz megkönnyíti a mozgást a 3D-s jelenetekben.

  ae_feature_07.jpg ae_feature_08.jpg

  Rotoszkópos animáció mesterséges intelligenciával

  A Roto Brush 2 modul az Adobe Senseit használva egyszerűvé, intuitívvá és pontossá varázsolja a rotoszkópos animációt. Lehetővé teszi az objektumok automatikus kijelölését és nyomon követését, valamint a képkockánkénti elkülönítésüket. Ennek köszönhetően gyorsan vissza lehet lépni a kreatív folyamatra.

  Objektumokat eltávolítása könnyedén a videoklipekből

  A Tartalomérzékeny kitöltéssel akár 25 százalékkal gyorsabban eltávolíthatók a nem kívánt elemek – nincs szükség képkockánkénti maszkolásra vagy kivágásra.

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 10 64-bit
  Processzor
  Többmagos Intel processzor 64 bites támogatással
  Memória
  16 GB
  Tárhely
  15 GB
  Képernyő
  1280x1080
  Egyéb
  • 2 GB GPU VRAM
  • Internet kapcsolat
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X v10.7.4 vagy v10.8
  Processzor
  Többmagos Intel processzor 64 bites támogatással
  Memória
  16 GB
  Tárhely
  15 GB
  Képernyő
  1440x900
  Egyéb
  • 2 GB GPU VRAM
  • Internet kapcsolat
  Funkciók

  After Effects CC (2017.2)
  2017. április 19.

  Lényeges grafikák panel Gyorsan elérhetők kompozícióinak gyakran változó paraméterei és stílusukat egyszerűen igazíthatja, ha ezen az új panelen animáltgrafika-sablonként csomagolja őket. A szerkesztők módosíthatnak bizonyos változókat, például szöveget és színeket az általános esztétikai forma változtatása nélkül.

  Effektek egyszerűsített szervezése A rétegeket érintő effektek most forrásmaszkokat és -effekteket is tartalmaznak.

  Camera Shake Deblur (Bemozdítási életlenség csökkentése) A kamera berázkódásából eredő műtermékek, például bemozdulás eltávolításával használhatatlan felvételek is megmenthetők. 

  Támogatás nagy képkocka-sebességű felvételekhez Az After Effects natív támogatást kínál a 99 képkocka/s-nál magasabb képkocka-sebességű felvételeket is.

  Lumetri-oszcilloszkópok panel Az oszcilloszkópot, hisztogramot, paradet és hullámformát tartalmazó Lumetri-videoszkópokkal kompozíciói kiértékelhetők és pontosan színre korrigálhatók.

  Dynamic Link a Csapatprojektek számára A Dynamic Link technológiát használva a Csapatprojektekben kevesebb iterációval jut célba, és Csapatprojekt-kompozíciókat pedig After Effects programba mentheti vissza.

  GPU-gyorsítású effektek és teljesítmény A Fast Box életlenítést és más effekteket gyorsabban renderelve azonnali visszajelzést kaphat kreatív próbálkozásairól, és a teljes alkalmazás jobb teljesítményt fog mutatni.

  Kibővített szövegtámogatás Az After Effects mostantól támogatja az indiai nyelvű és más jobbról balra olvasható nyelvű, így az arab és a héber nyelvű szkripteket.

  További újdonságok: maszkszegélyek lágyítása kibővíthető nagyobb felbontású felvételekhez, színes címkék rendelhetők kompozíciókhoz és rétegjelölőkhöz, és más funkciók.


  After Effects CC (2017)
  2016. november 02.

  3D-rendering motor A Cinema 4D új renderelőmotorjával közvetlenül az After Effects programban hozhat létre kiemelt szövegeket, alakzatrétegeket és más objektumokat, és növelheti CPU-ján a renderelési teljesítményt.

  Javított élőszöveg-sablonok Kompozícióinak egyetlen fájlba való csomagolásával könnyen megoszthatja élőszöveg-sablonjait a Premiere Pro alkalmazással.

  Megosztott sablonok Készítsen saját beállított színsegédeket és fájlstruktúrát, és ossza meg a Creative Cloud-mappákban, hogy munkacsoportja és külsősei mindig ugyanarról az oldalról dolgozhassanak.

  Creative Cloud Team Projects (bétaverzió) A Team Projects szolgáltatással valós időben együttműködhet több Creative Cloud-alkalmazást használó projektjein is, és meg is oszthatja azokat. A verziókezelés, ütközésfeloldás és tevékenység-hírcsatornák mind beépülnek az After Effects alkalmazásba, és bárhonnan elérhetők – kiegészítő hardver nélkül. Mostantól elérhető a munkacsoportoknak készült Creative Cloud felhasználói és vállalatok számára.

  Character Animator továbbfejlesztései A Photoshopban és Illustratorban végzett bábumódosítások gyorsabban frissíthetők a Character Animator teljesítménynövekedésének köszönhetően. A Dynamic Link technológiának köszönhetően egyszerűen válthat a Character Animator, az After Effects és a Premiere Pro között.

  Dátum- és időtokenek Dátum- és időtokeneket adva a fájlnév kimeneti sablonhoz, könnyedén nyomon követhet azonos fájlról készült többféle kimenetet.

  Valós idejű lejátszás A legtöbb nyers felvétel valós időben, előzetes renderelés és gyorsítótárazás nélkül lejátszható, így gyorsabb a munkafolyamat. 

  Typekit-frissítések A Typekit Marketplace szolgáltatással a legnagyobb iparági szereplőktől vásárolhat betűtípusokat After Effects-projektjeiben való felhasználásra. Vásárolt betűtípusait azonnal szinkronizálhatja eszközeivel, és közvetlenül kompozícióiban helyezheti el őket.

  Gyorsabb effektusok és interaktív teljesítmény A GPU-gyorsítású effekteknek, valamint a Dynamic Link Premiere Pro és After Effects közti renderelést kiküszöbölő továbbfejlesztésének köszönhetően gyorsabban dolgozhat, és megszüntetheti a szűk keresztmetszeteket.

  A Creative Cloud-kellékek továbbfejlesztései A Creative Cloud szolgáltatásban tárolt összes kellék – köztük a Creative Cloud Libraries-könyvtárban lévő fájlok, a CC asztali alkalmazásokban és a mobilprojektekben készült kellékek – archiválható, megjegyzésekkel látható el, és megtekinthetők verzióelőzményeik.

  További újdonságok: a Retina-kijelzők jobb támogatása, továbbfejlesztett jelölők, parancsfájl-használati fejlesztések, javítások az Adobe Media Encoder exportálási funkciójában, időskála-módosítási (Time Remapping-) fejlesztések, monoszkópos szférikus videók 360 fokos (gömbpanoráma) előnézete és más újdonságok.
   

  After Effects CC (2015.3)
  2016. június 20.

  Gördülékenyebb lejátszás 
  Az új hang- és képelőnézeti architektúra lehetővé teszi a gyorsítótárazott képkockák valós idejű lejátszását szinkronizált hanggal.
   
  Alkalmazások gyorsabb működése Gyorsabb mozgatás a Kompozíciók panelen vagy az idővonalon történő görgetésnél.
   
  Gyorsított effektek A Gauss életlenítés, a Lumetri Color és más GPU-gyorsítású effektek renderelése gyorsult.
   
  Alkotás színekkel A Lumetri Color továbbfejlesztett eszközeivel izolálhatja és módosíthatja a színeket, kiegyensúlyozhatja a fehéreket, és bonyolult árnyékbeállításokat végezhet. Új Speedlooks-készletek egyetlen kattintással létrehozhatók és alkalmazhatók. 
   
  Egyszerűsített Character Animator Gyorsan címkézheti a bábu rétegeket, és a karakter mozgásáról több felvételt is rögzíthet. Az új Dynamic Link funkcióval gyorsabban exportálhat az Adobe Media Encoder alkalmazásba. Az új bábucsatolmányokkal szabályozhatja, hogy miként mozogjanak a gyermekek szüleikkel. 

  Mozgástrigger és automatikus pislogási tulajdonságok A karaktereit a képernyőn áthúzva automatikusan animálhatja őket mozgásaiknak megfelelően.

  Gyorsabb importálás A jelenetsorokat (szekvenciákat) akár 10-szer gyorsabban importálhatja helyi hálózaton keresztül vagy megosztott tároló használatakor.

  Tökéletesített 3D-folyamat Az animált 3D szöveg- és alakzatrétegeket CINEMA 4D programba exportálva növelheti munkafolyamatai hatékonyságát. 
  Ha testre szabja elemeit, azonnali frissítésüket láthatja a CINEWARE programban.
   
  Jobb együttműködés a könyvtárakkal Ha a kellékeket csak olvasható Creative Cloud Libraries-könyvtárakban felügyeli, a csapattagok használhatják, de nem módosíthatják vagy törölhetik azokat.
   
  Frissített Könyvtárak panel A nagyobb Libraries panelen és az Adobe Stock szűrőket használó keresésével hamar megtalálhatók a megfelelő tartalmak, emellett új ikonok segítik a licencelt Stock-kellékek egyszerű beazonosítását. Megtekintheti a könyvtárában lévő összes videó hosszát és formátumát, és hivatkozásokat talál a videók előnézetéhez.
   
  További újdonságok: Natív 4K és 8K felvétellel való kompozitálási lehetőség, Kódolás egyéni renderelési beállításokkal, Ujjal görgetés megnyitott paneleken a Kéz eszközzel, és más újdonságok.


  After Effects CC (2015.2)
  2016. január 27.

  Zökkenőmentes CINEMA 4D-integráció A Live Link funkcióval szinkronizálhatja az After Effects CC és CINEMA 4D (R17 SP2) programban az idővonalakat, és kihasználhatja a CINEMA 4D Take System új támogatását.
   
  Gyorsabb és rugalmasabb renderelés Mostantól a CINEWARE programmal is renderelheti a Sketch and Toon funkcióval vagy a Physical és Hardware renderelőkkel mentett CINEMA 4D-fájlokat. Multi-Pass készítése.

  After Effects CC (2015.1)
  2015.november 30.

  Érintésvezérlésre és kisméretű képernyőkre optimalizálva After Effects-kompozícióit Microsoft Surface Pro és más hasonló készülékeken alkalmazható többérintéses mozdulatokkal dolgozhatja ki. Tetszése szerint kiválaszthatja és aktiválhatja az egyes paneleket és munkaterületeket, szabadon navigálhat a csoportok különböző paneljei között, és végigpásztázhatja, illetve görgetheti a rendelkezésre álló kisebb képernyőket.

  Új videotámogatás az Adobe Stock szolgáltatásban Több mint egymillió jogdíjmentes videoklip közül válogathat After Effects-projektjeihez. Kompozícióit olyan vízjellel ellátott kellékekkel alkothatja meg, melyek a Creative Cloud Libraries panelen keresztüli licencelés alkalmával automatikusan frissülnek.

  Finomított színkezelési munkafolyamatok Az Adobe Premiere Pro Lumetri fényelési effektusai továbbíthatók az Adobe Effects alkalmazás számára, a színfeldolgozási munkafolyamatok pedig ARRIRAW formátumok és UHD/HDR céljára szolgáló profilok segítségével kezelhetők.

  Adobe Character Animator (előzetes verzió) új többérintéses vezérlési funkcióval A karakterek végtagjainak érintőkijelzőn történő mozgatását és a mozdulatok rögzítését az ujjai segítségével végezheti el. A Character Animator felhasználói felülete mostantól német, japán és francia nyelven is elérhető.

  Húzással áthelyezhető Creative Cloud Libraries-tartalmak A Libraries panel kellékeit közvetlenül behúzhatja After Effects kompozícióiba vagy az Időtengely panelre.

  Adobe Capture CC integráció iPad, iPhone vagy Android készülékekkel a képeket munkáihoz használható kellékekké alakíthatja. A kivont színtémák vagy Look-készletek, valamint az egyes alakzatok vagy vektorgrafikák kapcsán alkalmazott kellékek az After Effects alkalmazásban történő felhasználásuk céljából a Creative Cloud Libraries-könyvtárakba menthetők.

  További újdonságok: Finomított előnézet, Új előnézeti funkciók és még sok minden más.


  After Effects CC (2015)
  2015. június 15.

  Keresse meg a tökéletes képet vagy grafikát projektjéhez Az After Effects CC és az új Adobe Stock szolgáltatás integrációjának köszönhetően időtakarékosabban kereshet, licencelhet és kezelhet jogdíjmentes képeket és grafikákat. A Creative Cloud Libraries könyvtáraiba mentett képeket azonnal felhasználhatja kompozícióihoz és más kreatív projektjeihez.

  Bárhonnan elérhető kellékek Fontos kreatív kellékeit elérheti és megoszthatja a Creative Cloud Libraries segítségével, amely elérhető az After Effects, Premiere Pro, Photoshop és Illustrator alkalmazásokban, a Shape és más mobilalkalmazásokban, illetve az Adobe Stock és más szolgáltatásokban.

  Előkép megszakítások nélkül A lejátszás megszakítása nélkül módosíthatja kompozíciója tulajdonságait, sőt még a paneleket is átméretezheti. A megszakítás nélküli előkép lépést tart az Ön kreativitásával.

  Arcok nagyobb pontosságú követése Az arckövető funkció megkönnyíti az effektusok adott arcterületre való alkalmazását. Egyszerű követéssel javíthat az arc színén, illetve életlenítheti azt; megadott pontok követésével módosíthatja a szem színét vagy a száj mozgását; de méretkövetéssel figyelhető például, hogy mennyire nyitott egy szem. Az adatokat akár exportálhatja is az Adobe Character Animator programba.

  Valódi 3D az After Effects programban A Cinema 4D biztosította élő 3D-folyamatnak köszönhetően az importált 3D objektumokat 3D jeleneteiben használhatja. Nincs újrarenderelés, nincs üresjárat. Minden idejét az alkotásnak szentelheti. 

  Használja az Ön számára legalkalmasabb előnézetet Kompozícióit, a rétegeket és a felvételeket tapasztalatának és preferenciáinak megfelelő előnézetben tekintheti meg. Intuitív alapértelmezett viselkedést választhat, a különböző eseményindítókhoz testre szabott előképeket hozhat létre, de a régi előnézeti viselkedéseket néhány kattintással vissza is állíthatja.

  A felhasználói felületet ízléséhez igazíthatja Az egyszerűsített panelcsoportoknak köszönhetően gyorsult a panelek közötti navigálás. Az interaktív vezérlők világosságát a legjobb kontrasztra állíthatja.

  Felhasználói felület érintésre való optimalizálása Egy érintőképesebb kompozitáló felület kialakításhoz vezető első lépésként az After Effects a panelek érintésre optimalizált vezérlőkkel történő kiválasztásával és aktiválásával megkönnyíti a panelcsoporton belüli navigálást.

  További újdonságok: Időmegtakarító fejlesztések a kifejezésekkel való munkavégzéshez, JPEG2000 formátumú fájlok importjának támogatása. 


  After Effects CC (2014.1)
  2014. október 6.

  Finomított felhasználói felület HiDPI-támogatással Az egyszerűsített felhasználói felület projektjeire helyezi hangsúlyt, és konzisztensebb eredményt ad a különféle eszközökön, köztük a Windows 8.1 rendszerű HiDPI kijelzőkön.

  Továbbfejlesztett 3D-folyamat Most, hogy az After Effects tartalmazza CINEWARE 2.0 programot, CINEMA 4D R16-kompatibilis és tökéletesebb rétegtámogatással rendelkezik, gyorsabban dolgozhat a 3D-elemekkel.

  Továbbfejlesztett Adobe Anywhere-alapú együttműködés Más After Effects-művészekkel közösen dolgozva összeállításokon és gyártásokon nem kell aggódnia a fájlok elnevezése és tárolási helye miatt. A verziókövetési és projektmegosztási funkciók gyerekjátékká teszi a távoli munkafolyamatokat.

  További újdonságok: Jobban láthatók a szerkesztőpontok a rétegeken, javult a mozgáskövetés, valamint sok más funkció. 


  After Effects CC (2014)
  2014. június 18.

  Kimaszkolási effektusok A tömörített vagy gyenge minőségben felvett kék- vagy zöldhátteres anyagok kimaszkolásakor is megőrizheti a kép részletgazdagságát. Az Advanced Spill Suppressor funkcióval szabályozhatja, hogy menyi zöld rész maradjon meg a zöldhátteres felvételekben.

  Élőszöveg-sablonok a Premiere Pro programhoz Az After Effects programban készített alkotásaiból élőszöveg-sablont hozhat létre, melynek segítségével a Premiere Pro felhasználói a szövegszín, a mozgás, illetve a képernyő alsó harmadán megjelenített háttér változtatása nélkül módosíthatják a szöveget.

  Rugalmas maszkolási lehetőségek és a Premiere Pro adatcserélési folyamata Maszkok használatával az összeállítások adott területeire alkalmazhat effektusokat – minden további beállítás vagy mozgáskövető maszkréteg nélkül –, és az effektusokat egyenként egyesítheti az eredeti réteggel. A maszkokat további finomítás céljára importálhatja a Premiere Pro programból a Dynamic Link technológia segítségével.

  Kuler-integráció Az iPhone telefonokon és böngészőben is használható Adobe Kuler alkalmazással színtémákat hozhat létre, majd a színtárakat az After Effects programmal szinkronizálva felhasználhatja alkotásaiban.

  Mercury Transmit Kompozitjait teljes képernyős előnézetben, külön monitoron tekintheti meg. Az előnézeteket HDMI és más hasonló interfészeken át küldheti el a videokártyáról; a művelet nem igényel semmilyen hardverbővítést.

  A médiaböngésző fejlesztései Böngészhet a helyben tárolt médiafájlok között, vagy hálózaton keresztül, az Adobe Anywhere platform segítségével érheti el a távoli fájlokat, az olyan összetett médiatípusokat pedig, mint a P2 és az XDCAM, egymásba ágyazott mappák helyett médiaként jelenítheti meg.

  Typekit-integráció A Typekit webhely széles betűtípus-választékából bármit azonnal felhasználhat After Effects-projektjeihez.

  Panelintegráció támogatása A különféle beépülő modulokat, bővítményeket, oktatóanyagokat és más tartalmakat a fejlesztők közössége által készített After Effects-paneleken keresztül keresheti meg és telepítheti.

  További újdonságok: Gyorsabb működés a Warp Stabilizer VFX effektus használatakor, Sony RAW-felvételek importálása F5, F55 és F65 fényképezőgépekről, szkriptelési hozzáférés a renderelési és a kimenetimodul-beállításokhoz.


  After Effects CC (12.2)
  2014. június 18.

  Gyorsabb, testreszabható kimenetkészítés A kimeneti fájlok nevével kapcsolatos, újonnan bevezetett testreszabási lehetőségeknek és az új elérésiút-sablonoknak köszönhetően nem kell többé áttekinthetetlen fájltömegekkel vesződnie, és rendszerezheti képeit.

  Fejlettebb pattintási funkció A réteg- és maszkpattintási funkcióval egyszerűbben illesztheti egymáshoz a sík és a háromdimenziós objektumokat is, és ehhez semmilyen értéket nem kell kiszámítania vagy megadnia. Mostantól az objektumokat alakzatgörbékhez, határolókeretekhez, kamerákhoz és fényforrásokhoz is hozzápattinthatja, akár alakzatrétegeken belül is. 

  A parancsfájl-programozás fejlesztései A parancsfájlok új fejlesztései lehetővé teszik, hogy a renderelő- és a kimenetmodult megváltoztató parancsfájlok használatával automatizálni lehessen a különböző kimeneti formátumok használatát.

  Beállítások áttelepítése Az After Effects CC korábbi verzióiban használt munkaterületeit, környezeti beállításait, gyorsbillentyűit és egyéb beállításait áttelepítheti a jelenlegi verzióba.

  További újdonságok: Bezier-görbék alakzatrétegekhez, a Reload Footage (Felvétel ismételt betöltése) parancs hiányzó felvételeknél, valamint új maximális érték (200) a Stroke (Körvonal), illetve Write-on effektusnál használt ecsetméreteknél.


  After Effects CC (12.1)
  2013. október 31.

  Mozgáskövető maszkok Egyszerűen, mindenféle manuális beállítás nélkül hozhat létre olyan maszkokat és effektusokat, amelyek a jelenet alatt végighaladnak egy útvonalon. Rajzoljon maszkot egy objektum köré, és a maszk képkockáról képkockára végigköveti az objektumot, automatikusan igazodva annak mindenkori pozíciójához, elforgatási szögéhez, méretéhez, ferdítéséhez és perspektívájához.

  Rugalmas méretezési lehetőségek A különféle kettős lineáris és kettős köbös újraszámítási eljárásokkal az utolsó képpontig tökéletesítheti az eredményt. A legkisebb képrészleteket is megőrző Upscale (Felskálázás) effektussal az eredeti minőséget és képélességet megtartva alakíthatja SD minőségű felvételeit HD, illetve HD-anyagait digitálismozi-minőségű 4K felbontásúvá.

  Csatolt tulajdonságok Úgy másolhatja át egy réteg effektusait, maszkjait vagy más tulajdonságait egy másik rétegbe, hogy a beillesztett példányok élő kapcsolatban maradnak az eredetivel. Így az eredeti tulajdonságokon végzett módosításokat a kapcsolt példányok is tükrözni fogják.

  Gyorsabban működő Warp Stabilizer és 3D kamerakövető A Warp Stabilizer VFX effektuson és a 3D Camera Tracker (3D kamerakövető) eszközön végzett fejlesztéseknek köszönhetően akár 80%-kal gyorsabban elemezheti felvett anyagait.

  A Mac számítógépek Retina kijelzőire szánt HiDPI-megjelenítők Az After Effects már képes kihasználni a Mac számítógépek által használt Retina kijelzők nyújtotta előnyöket, így megjelenítőkben a tartalom minden egyes képpontját a kijelző egy-egy képpontjaként jeleníti meg.

  Fejlettebb pattintási funkció A réteg- és maszkpattintási funkcióval egyszerűbben illesztheti egymáshoz a sík és a háromdimenziós objektumokat is, és ehhez semmilyen értéket nem kell kiszámítania vagy megadnia. Az objektumokat mostantól akár magukon a rétegeken kívül is hozzápattinthatja az előzetes összeállítások egyes rétegeihez, valamint a réteghatárok által meghatározott vonalakhoz, ami megkönnyíti az illesztési műveleteket.

  GPU-optimalizáló fejlesztések A grafikus processzor használatát optimalizáló fejlesztések felgyorsítják a munkafolyamatokat. A 3D sugárkövető renderelőmotoron végzett fejlesztések révén gyorsabban dolgozhat a kiemelt szövegekkel és alakzatokkal. Az NVIDIA OptiX 3.0 függvénytár beépítése növeli a 3D sugárkövető renderelőmotor teljesítményét és stabilitását.

  Médiaböngésző A praktikus, dokkolható panelen egyszerűen érheti el és kezelheti forrásanyagait. A panel segítségével gyakorlatilag bármilyen videoformátumot pillanatok alatt kereshet meg, nyithat meg és kompozitálhat. Hivatkozáson keresztül is megnyithatja a hagyományos video-, kép- és hangfájlokat éppúgy, mint az iparági szabványnak számító médiatípusokat, köztük a P2 kártyákat, valamint a RED-, XDCAM- és ARRIRAW-fájlokat.

  Adobe Anywhere-integráció Csapatának többi tagjával közösen dolgozhat a kompozitokon és animációkon. Az Anywhere-kiszolgálón tárolt megosztott munkákat az After Effects új médiaböngészőjével keresheti és nyithatja meg. Összeállításait és médiafájljait egyszerűen megoszthatja másokkal, és a megosztott munkák korábbi verzióihoz is bármikor hozzáférhet.

  További újdonságok: Új tulajdonságok az Expression Language menüben, egyoldalas (rectified) hanghullámformák, rétegek módosítása és bővítése, módosított maszkgörberajzolás.


  After Effects CC (12)
  2013. június 13.

  Élő 3D-folyamat A népszerű 3D modellező és animációs szoftverben, a CINEMA 4D-ben létrehozott objektumokat és jeleneteket közvetlenül, előzetes renderelés nélkül használhatja fel videoanyagként az After Effects CC programban. Így ritkábban kell átküldenie munkáját egyik programból a másikba, és nagyobb teret engedhet kreativitásának.

  Refine Edge eszköz A túl éles maszkkörvonalak kora lejárt. Mostantól a legapróbb részletek megőrzésével határolhatja el a bonyolultabb előtérbeli elemeket, például a kócos hajat vagy a mozgástól elmosódott széleket akár nagy összetettségű hátterektől. Így speciális körülmények között felvett, kimaszkolásra alkalmas anyagok nélkül is létrehozhat természetes hatású kompozitokat. 

  Követésoptimalizálás a 3D kamerakövetőben Az After Effects továbbfejlesztett Camera Tracker (Kamerakövető) eszköze követésoptimalizáló funkcióval bővült, mely lehetővé teszi a kamerakövetési pontok időbeli finom módosítását, ezáltal a 3D kameramozgások pontosabb síkbeli követését. 

  Warp Stabilizer VFX A nagy népszerűségnek örvendő Warp Stabilizer effektus erősen felújított változata, a VFX lehetővé teszi, hogy kiválassza egy jelenet stabilizálni kívánt objektumait, visszafordítsa egy stabilizálás hatását, valamint bizonyos bonyolult felvételek, például légi felvételek javítása céljából megőrizze a jelenet eredeti léptékét.

  Keresési funkció a hiányzó betűtípusokra, effektusokra és felvételekre Soha többé nem kell keresgélnie a kompozíciójában felhasznált hiányzó betűtípusokat, effektusokat vagy felvételeket. Az új keresőfunkcióval egyszerűen beazonosíthatja és megtalálhatja munkáiban a hiányzó betűtípusokat, effektusokat és más médiaelemeket, így könnyedén csatolhatja őket újból.

  Pattintás Az új réteg- és maszkpattintó funkció segítségével összetett objektumok elkészítésekor is egyszerűen igazíthatja egymáshoz a különböző rétegekben lévő széleket, szerkesztőpontokat és maszkgörbéket. 

  Kettős köbös újraszámítás Kiválaszthatja, hogy a kijelölt rétegeken kettős köbös vagy bilineáris számítást szeretne-e alkalmazni aszerint, hogy egy adott átalakítási művelethez, például méretezéshez milyen módon szeretné kiszámíttatni a képpontokat.

  Pixel Motion Blur eszköz Az élő felvételek vagy renderelt jelenetek mozgó objektumait bemozdulás érzetét keltő elmosódással láthatja el, illetve javíthatja a meglévő elmosódást. Az effektussal valósághűséget kölcsönözhet a jeleneteknek, fokozhatja a sebességérzetet, felvételrészleteket feleltethet meg egymással, valamint nézhetőbbé teheti a túl szaggatott mozgású felvételeket.

  Beállítások szinkronizálása Munkaterületének minden beállítását szinkronizálhatja a Creative Cloud szolgáltatással, ami minden eddiginél egyszerűbbé teszi a munka több számítógép közötti megosztását és az új számítógépek beállítását.

  További újdonságok: Új parancsok Adobe Media Encoder-sorba küldésre, H.264, MPEG-2 és WMV formátumokhoz is használható Adobe Media Encoder-sor, lehetőség a RAM és a merevlemez-gyorsítótár egyetlen paranccsal való ürítésére.  Egyéb funkciók

  3D-s camera tracker Tökéletes kontrollt kapunk a 3D-s objektumok mélységérzete, árnyékolása és fényezése felett. A 3D track pointok analizálása és elhelyezése automatikusan történik a háttérben, miközben mi dolgozhatunk a projekt más részein. Az After Effects CC már képes natívan kezelni a ray-traced szövegek és az objektumok tükröződését, környezetét, stb.

  3D Pipeline A CINEMA 4D-ben létrehozott objektumok és terek közvetlenül is megnyithatóak az After Effects CC-ben anélkül, hogy le kéne őket renderelnünk. Ez a lehetőség megkönnyíti a két szoftver együttes használatát és számos új, kreatív megoldás alkalmazására ad lehetőséget.

  Global Performance Cache Alkossunk többet, kevesebb idő alatt! Az After Effects CC megújult engine-jével teljes egészében kihasználhatjuk a 64 bites operációs rendszer által kínált előnyöket és a rendelkezésre álló hardvert, még HD munkák esetében is.

  Rolling Shutter korrekció Az eredetileg a Warp Stabilizerben megjelent technológia továbbfejlesztett verziójával könnyedén eltávolíthatjuk a Rolling shutter jelenség által okozott képferdeséget és ingadozást.

  Új és frissített effektek Több, mint 90 új és továbbfejlesztett effekt áll a rendelkezésünkre, beleértve a CycoreFX HD csomagot is.

  Avid AAF és Final Cut Pro 7 file-ok importálása Az After Effects CC gond nélkül képes megnyitni az Apple Final Cut Pro 7-ben, az Avid Media Composerben és a symphony-ben elkészített projekteket.

  Merevlemez gyorsítótárazása Élvezzük a sebességet! A megújult gyorsítótárazásnak köszönhetően interaktív munkánkkal gyorsabban is elkészülhetünk.

  Teljes, integrált vektorszerkesztési támogatás Beépített rajzolóeszközök, amelyek az Adobe Illustrator technológiára épültek.

  Real Time Preview Az eredményt azonnal láthatjuk. Ebben segít az intelligens cash-rendszer, a dinamikus előnézetek és a szabályozható RAM használat.

  Rétegmegosztás A rétegeket megoszthatjuk a kompozíciók között, így hatékonyabbá válik a munka.

  Mask Interpolation Keyframe Assistant Maszkok használata az Adobe After Effects CC programban is lehetséges. A program a legbonyolultabb maszkolási feladatokkal is megbirkózik.

  Még több import és export Lehetőség van AIFF, Maya IFF, RLA, RPF, AVI, BMP, Cineon, ElectricImage, Filmstrip, JPEG, PCX, Adobe Photoshop PSD, PICT, QuickTime, SGI, SWF, TGA, TIFF, WAV és Windows Media 9 formátumok importálása és exportálása is.

  Szoros Adobe kapcsolódás Kiváló az együttműködés az Adobe Premiere Pro, Adobe Encore DVD, Adobe Audition, Adobe Photoshop és az Adobe Illustrator programokkal. A fájlokat importálhatjuk a rétegekkel és más tulajdonságokkal együtt. Windows-os környezetben Premiere Pro projekteket is felhasználhatunk eredeti tartalmukkal, sőt a Dynamic Link segítségével az After Effects kompoziciókat renderelés nélkül importálhatjuk Premiere Pro CC projektekbe.

  Nincs több felesleg A felesleges elemeket könnyedén törölhetjük a projektből (mint például a villanydrótot) az Adobe Photoshopban már jól ismert klónozó eszköz segítségével. Használhatjuk frame nélkül, frame-ek és rétegek között is.

  Több, mint 100 speciális hatás Száznál is több speciális effektus. Pl.: Elmosás (Blur), Élesítés (Sharpen), Torzítás (Distort), Szilánkok (Shatter), Elfolyósítás (Liquify), Hajlítás (Warp), Firkálás (Scribble), stb.

  Mozgáskövetés (Motion Tracker) Kiemelkedően gyors és hibátlan eredménnyel működik az új Motion Tracker (mozgáskövető). Használatával a filmben egy elemet képkockáról képkockára követhetünk (vizuális hasonlóság alapján), és ehhez egy másik animációt köthetünk a későbbiek során.

  64 bites minőség A színek mostantól professzionális TV és mozi minőségben jelennek meg. Még jobb minőséget érhetünk el az After Effects Professional programmal, hiszen filmjeink nagyobb színtartományban mozoghatnak. Az import és export lehetőség rendelkezésre áll 16 bites formátumú munkákból is.

  Render Engine Hálózatba kötött számítógépek között a számítási feladatot megoszthatjuk.

  3D-s hatások Például ködbe, illetve homályba vesző tárgyak szimulálására.

  Kameraállások importálása Maya, 3Ds Max, Cinema4D, Lightwave alkalmazásokban készített 3Ds objektumokat könnyedén importálhatunk valamint felhasználva az a G-buffer információkat 3D hatásokat alkalmazhatunk a jelenetre.

  Audiohatások Visszhang, kórus és egyéb hanghatások.

  Displacement mapping Pixeles képek torzíthatók a részletek megtartásával, a torzításokat ezek után animálhatjuk is.

  Particle Playground Tömegjelenet vagy tűzijáték generálását teszi lehetővé.

  Átalakított, egységes felhasználói felület Új, átalakított és egységesített felhasználói felület vár bennünket, amelyben a paneleket dokkolhatjuk és csoportosíthatjuk. A felületen kézre áll majd a súgó és a megannyi sablon, amelyek animációknál és dinamikus DVD menük szerkesztésénél meggyorsítják a munkánkat.

  Grafikus szerkesztés a több kulcsképkockás szerkesztés egyszerűsítésére.

  Animálhatjuk a rétegeket kulcsképkockák hozzáadásával. Használhatjuk az animációs sablonokat is, hogy gyorsítsuk munkánkat. Az új Graph Editor (grafikus szerkesztő) segítségével pedig teljes mértékben manipulálhatjuk a kulcskockákat, így könnyen szinkronizálhatjuk az értékeket a kívánt hatás eléréséhez.

  Nem destruktív vektoros festés Veszteségmentesen szerkeszthetünk külön rétegekre, ha a videoanyagot szeretnénk tisztítani, maszkot rajzolni, részleteket klónozni, vagy animációkat készíteni.

  32 bites, lebegőpontos HDR színtámogatás a még élethűbb képrenderelés eléréséért* Készítsünk anyagot akár film, video, DVD, Flash vagy más webes streamelhető médiaformátumban, az eredmény mindig professzionális lesz. Kihasználhatjuk a programban található HDR színtámogatást is.

  Több száz időmegtakarító animációs és viselkedési sablon.

  Valós idejű, kiváló minőségű OpenGL támogatás a gyors utómunkához Kulcsolási lehetőség (Keying) Kimaszkolhatunk egy általunk kiválasztott színt az egész filmből, vagy annak egy részletéből (blue screen, green screen).

  Időmanipulálás a gyorsított vagy lassított mozgású anyagok készítéséhez* Adobe Bridge az egyszerű eszközkezelésért

  Továbbfejlesztett fájlformátum-támogatás Lenyűgöző Adobe integráció

  Rugalmas 2D és 3D kompozitálás Szerkesszünk akár 2D-s, akár 3D-s térben, több kamerát, fényeket használva, az eredmény mindig magáért beszél.

  Páratlan szöveganimációs és feliratozó effektusok  Készítsünk animált szövegrészeket eddig soha nem látott könnyedséggel. Használhatjuk a beépített Adobe Text eszközt, vagy akár importált PSD fájlokat is. Elég csupán egy kattintás a kívánt animáció alkalmazásához.

  Széles körű mozgáskövető és maszkolási eszközök Használjuk azokat a hatásos eszközöket, amelyeknek a segítségével pontosan lekövethetünk egy anyagban levő mozgást. Ezt a mozgást stabilizálhatjuk is. Könnyedén tervezhetünk és szerkeszthetünk maszkokat az automatikus körvonalszerkesztő opció és RotoBézier maszkok segítségével.

  Felgyorsított munkafolyamat Hozzuk ki a legtöbbet számítógépünkből az OpenGL támogatás segítségével. Így a munka zökkenőmentes és interaktív lesz. Automatizáljuk az egyes munkafolyamatokat szkriptek segítségével, és gyorsítsuk a renderelést hálózati rendereléssel.

  Kinek ajánljuk?

  Az Adobe After Effects CC egy elengedhetetlen program azok számára aki professzionális szinten foglalkoznak film- és videó utómunkával, animációval és speciális hatásokkal.

  Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.