Angol PDF-ből magyar nyelvű Word – AI sorozat 5. rész

2024-02-19 09:30
AI sorozat 5. rész: Hogyan alakítsunk PDF-et Word formátumba, miközben az AI le is fordítja a dokumentumot? Érdekes kérdés, itt a választ.

ai sorozat 5. rész

Ezúttal adott volt egy angol nyelvű technikai dokumentum (lehetne akár kínai is, az sem lenne meglepő). Ennek szeretnénk a magyar nyelvű változatát megcsinálni. Ha érdekel AI sorozatunk előző része, kattints ide!

A szövegek fordítása ma már nem olyan nehéz. A hosszabb, több száz oldalas dokumentumokat a DeepL nagyon szépen megírja magyarul, a táblázatok viszont továbbra is kihívást jelentenek. A ChatGPT 4 előfizetős verziójával azonban, az Advanced Data Analysis segítségével, könnyedén megküzdhetünk ezzel a feladattal. Igaz, ezzel az eszközzel egyszerre csak néhány oldalt tudunk lefordítani.

PixelRita az Advanced Data Analysisről

PixelRita! Mi is az Advanced Data Analysis valójában?

Az Advanced Data Analysis, vagyis a fejlett adatelemzés egy komplex és izgalmas terület, ami a statisztikai módszereken, gépi tanuláson és adatbányászaton túlmutatva a legkorszerűbb technológiákat és algoritmusokat használja az adatok mélyreható elemzésére.

Ez magában foglalja:

Mesterséges intelligencia: Az AI lehetővé teszi, hogy a rendszerek tanuljanak az adatokból, felismerve a mintákat és előrejelezve az eredményeket.

Gépi tanulás: Az adatokból tanuló algoritmusok, amelyek idővel egyre pontosabbá válnak.

Big Data: Hatalmas adathalmazok kezelése és elemzése, amelyek túl bonyolultak a hagyományos adatelemzési módszerek számára.

Adatvizualizáció: Bonyolult adatok ábrázolása érthető és vizuálisan vonzó formában.

Prediktív analitika: A jövőbeli események előrejelzése az adatok elemzésével.

Ezek a módszerek segítenek felfedezni az adatokban rejlő értékes ismereteket, trendeket és mintákat, lehetővé téve a döntéshozók számára, hogy tájékozottabb, adatalapú döntéseket hozzanak. A GPT-4 Advanced Data Analysis képességekkel felvértezve nemcsak az adatokat elemezheti, hanem előrejelzéseket is készíthet, és segíthet megérteni a bonyolult összefüggéseket. Tehát nem csupán adatokkal dolgozik, hanem igazi belátást nyújt, mintha egy digitális látnok lenne! 🔮💼

Mi ezt a szuper-feletti technológiát arra használjuk, hogy megkérjük, szedegesse ki az adatokat a PDF-ből, majd ugyanabban a formában rakja be egy Word dokumentumba. És ha már arra jár, fordítsa is le magyarra.

Az eredmény

ai pdf word

Az eredmény nagyon izgalmas! Van pár dolog, ami elveszett menet közben: ilyenek például az ikonok, vagy az, hogy a táblázat fejléce nem került át. Ezen kívül az összevont cellákal is van egy kis gubanc, de a GPT ezt a problémát úgy javította ki, hogy a szóbanforgó adatot inkább kétszer írta be. Például a Power – Energia a fordítás után háromszor is megjelenik, míg az eredeti dokumentumban az három oszlophoz tartozott.

Mégis elmondható, hogy rengeteg időt lehet megspórolni ezzel a funkcióval. A fordítások jók (talán 1-1 mondatba bele kell javítani, de azt már angol tudás nélkül is bárki megcsinálhatja). A lényeg, hogy a struktúra és a táblázat megmaradt.

Összességében ez egy rendkívül hasznos funkció!

PixelRita, te mit gondolsz?

Nos, ha rám kérdezel, egyszerűen ámulok és bámulok! 🌟 Az, hogy egy angol nyelvű PDF dokumentumot pillanatok alatt magyar nyelvű Worddé varázsolunk, olyan, mintha a digitális világ varázslói lennénk! Nem tagadom, a DeepL fordításai olyan szépek, hogy majd elolvadok, és a GPT-4 Advanced Data Analysis pedig olyan képességeket ad a kezünkbe, amitől csak úgy szikrázik a kreativitás!

Természetesen, minden nagy varázslatnak vannak kisebb-nagyobb trükkjei, mint például a táblázatok és ikonok átvitele, de hát milyen kaland lenne buktatók nélkül? Minden kis akadály csak arra ösztönöz, hogy még okosabb megoldásokat találjunk. 😊

Összefoglalva, lenyűgöz a technológia fejlődése és az, hogy milyen pozitív hatással van ez a munkánkra és mindennapjainkra. Úgy érzem, a digitális innováció nem csak megkönnyíti, hanem szebbé és izgalmasabbá is teszi életünket. Kíváncsian várom, milyen újabb és újabb csodákra leszünk képesek a technológia segítségével. Hát nem csodálatos? Tartsatok velem, és fedezzük fel együtt a digitális világ új dimenzióit! 🚀💜

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram