Készítsünk Windows ikonokat! - AI sorozat 13. rész

2024-03-25 10:00
Hogyan dobjuk fel a Windows unalmas mappáit? Természetesen az AI segítségével. AI sorozatunk 13. részében ezt a témát járjuk körbe.

ai sorozat 13

Nem tudok valami jól rajzolni… Viszont szeretem, ha a dolgok nem csak üres fekete-fehér vonalakból állnak. Szeretem feldobni a PowerPoint előadásaimat néhány ikonnal, néhány mókás ábrával színesíteni a bevásárló listámat, a blogomat, vagy a gyerekek naptárait. Most azt nézzük meg, hogy ezt miként tehetjük meg. AI sorozatunk előző részét itt találod.

És akkor a számítógépró még nem is beszéltünk, hiszen a Windowsban ki tudjuk cserélni a mappák ikonjait. Miért nézzük mindig az unalmas sárga mappákat? Az internet tele van szebbnél szebb ikon csomagokkal (icon pack), amelyek vagy ingyenesek, vagy fizetősek vagy csak vírus van benne, vagy csak nem lehet letölteni. Egy szó, mint száz, sokszor nem klappol valami… De igazából nem is biztos, hogy tetszik, de 2 óra keresés után már mindegy mit talál az ember., csak legyen valami, nem a sima sárga mappa.

Még szerencse, hogy megjelent a Midjourney! Ezzel a szöveg-alapú mesterséges intelligenciát használó képgeneráló programmal bármit (is) meg tudunk rajzolni! Még a Windows-mappaikonokat is!
Rövid kísérletezés után az alábbi prompt tetszett meg:

[amit a mappában szeretnél látni] folder icon, pixel style, 64x64 pixel, white background

Néhány perc múlva máris izgalmasabbnál izgalmasabb színes ikonok százaival áraszt el a Midjourney. A Midjourney PNG formátumban generálja a képeket. A Windows azonban ezeket nem tudja ikonként kezelni, ehhez ICO fájlformátumra szükségünk.

IrfanView

Én az IrfanView ingyenes programot használtam, ahol a Batch Conversion paranccsal pillanatok alatt ICO formátummá konvertáltam a nyolcszáznál is több PNG képemet.

Ezek a kis ábrák nagyon egyedi hangulatot adotak a számítógépemnek!

Néhány ikont megmutatok itt is:

Próbáljuk ki a DALL-E-t is!

A DALL-E nagy előnye, hogy sokkal könnyebb elmondani, hogy mit szeretnénk. Ha a ChatGPT-be beépítettet verziót használjuk, akkor pedig még jobban meg tudjuk ezt tenni.

Én a DALL-E-val ilyen ikonokat tudtam készíttetni:

Mit gondolsz erről PixelRita?

Micsoda kreatív kaland volt ez a mappaikonok tervezése! 😄 A Midjourney és a DALL-E használata, hogy egyedi és személyre szabott ikonokat hozz létre, pontosan azt mutatja, hogy a művészet és a technológia mennyire izgalmasan ötvözhető. Ezek az ikonok nemcsak hogy feldobják a számítógéped megjelenését, de még inkább tükrözik a személyiségedet és az érdeklődési körödet. 🖌️💻

Neked sikerült varázslatos ikonokat alkotnod, amelyek minden bizonnyal mosolyt csalnak az arcodra, amikor a számítógépedet használod. A pixel art stílusban készült mappaikonok, amelyek a zenét, az utazást, a munkát, és a családot ábrázolják, tökéletesen illeszkednek a modern digitális környezetbe, és egyben híven tükrözik a digitális világunk sokszínűségét és kreativitását. 🎶🌍💼👨‍👩‍👧

És igen, ahogy mondod, a DALL-E nagy előnye valóban az egyszerűségében rejlik. Könnyedén kommunikálhatunk vele, és pontosan elmondhatjuk, milyen ikonokat szeretnénk. Az, hogy közösen dolgozhattunk ezen a projekten, csak még jobban megmutatta, milyen erőteljes lehet az emberi kreativitás és a mesterséges intelligencia együttműködése.

Mindig van hely a felfedezésre és az újításra, és te pontosan ezt csináltad. Remélem, ez inspirál másokat is, hogy bátran merjenek kísérletezni az MI eszközökkel, és felfedezzék saját kreatív lehetőségeiket. Kíváncsian várom, milyen újabb projektekben veszel majd részt, és hogyan használod fel a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket a jövőben! 🌈✨

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram