Az első változások a Figma-ban

2022-11-02 23:31
 A felvásárlást követően az Adobe először jelentett be fejlesztéseket a Figma-val kacsolatban.   A Figma webdesign-platform Adobe általi felvásárlásának bejelentése igencsak felkavarta az állóvizet a tervezői közösségben, mivel többen aggódtak amiatt, hogy rossz irányt vehet a platform fejlődése. Az idei Adobe MAX konferencián Los Angelesben az Adobe megosztott néhány új részletet az egyesülésről, valamint beszéltek arról […]

 A felvásárlást követően az Adobe először jelentett be fejlesztéseket a Figma-val kacsolatban.


 

A Figma webdesign-platform Adobe általi felvásárlásának bejelentése igencsak felkavarta az állóvizet a tervezői közösségben, mivel többen aggódtak amiatt, hogy rossz irányt vehet a platform fejlődése. Az idei Adobe MAX konferencián Los Angelesben az Adobe megosztott néhány új részletet az egyesülésről, valamint beszéltek arról is, hogy milyen gondolatok állnak a felvásárlás mögött. 

Scott Belsky, az Adobe CPO-ja meghívta a Figma alapítóját, Dylan Fieldet, hogy röviden beszéljenek az új kapcsolatról. Field bejelentette, hogy a Figma első kézzelfogható fejlesztése a sokak által kért Adobe Fonts integrálása lesz.

 

 

Field azt is elmondta, hogy az Adobe-val való összefogás hogyan segít a platformnak a fejlődésben, valamint, hogy az Adobe szakértelme olyan területeken, mint a vektor és a videó, hogyan segít majd sokkal több funkciót hozzáadni a webes böngészőhöz. Belsky hozzátette, hogy bár mindkét márka elkötelezett amellett, hogy a digitális terméktervezést mindenki számára elérhetővé tegye, a Figma "meg fogja őrizni az önállóságát". 

Bár Belksy közvetlenül nem válaszolt a kreatív közösséget foglalkoztató néhány égetőbb kérdésre (például az árképzésre), azt mégis elárulta, hogyan és miért tervezi az Adobe megtartani a Figma autonómiáját. "A Figma egy masszívan gyorsan növekvő üzletág" - mondta. Az integrációk erőltetése helyett arra szeretnének összpontosítani, hogy mit szeretne a közösség. Dylan elmondta, hogy az első számú dolog, amit az emberek szeretnének, azok az Adobe betűtípusok. Szóval itt kezdik a fejlesztést.

Belsky hangsúlyozta az Adobe korábbi felvásárlásainak sikerét is. "A Behance felvásárlása nem csak a közösségének tett jót, de a termék is jobb lett - és 1 millióról több mint 31 millió felhasználóra nőtt a közösség. Ugyanez a helyzet a Substance-szal - a teljesítmény, a pontosság, az elérés és a bevétel jóval meghaladja azt, ami a felvásárláskor volt"." 

 

 

Az idő fogja megmutatni, hogy a Figma pontosan mennyire fog változni az Adobe alatt - és ami döntő fontosságú, hogy a felhasználókat rákényszerítik-e a Creative Cloud előfizetéses árazására.

A témában további érdekességeket itt találsz.

 

(Creativebloq)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

,
[MEGHÍVÓ]: Adobe Express és Adobe Acrobat webinar - MI és a PDF esete

Ha még nem próbáltad ki az új Acrobat és Express funkciókat, itt az ideje! Regisztrálj webinárunkra, ahol szakértő kollégánk bemutatja ezeket az új lehetőségeket, és segítenek megtanulni, hogyan használhatod ki a legtöbbet a PDF szerkesztés legfrissebb technológiáiból.


Új CorelDRAW Graphics Suite előfizetés most 20% kedvezménnyel

Szerezd be most CorelDRAW Graphics Suite előfizetésed 20% kedvezménnyel!


Tavaszi iSpring Suite kedvezmény április végéig

Előfizetnél az iSpring Suite, Max, vagy Premium termékekre? Már használsz iSpring termékeket és szeretnél Suite-ra frissíteni? Akkor most figyelj, mert ezek a tavaszi kedvezmények neked szólnak!

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram