Az Adobe felvásárolta a Figma-t

  Az Adobe 20 milliárd dollárért - igen, jól olvastad - felvásárolta a Figma-t.

  media_1bc2f2fd3b259fb0566d64ec8dad6a6776f48895d.jpg

   

  "10 éve dolgozunk azon, hogy a tervezőművészetet mindenki számára elérhetővé tegyük. Így visszatekintve, büszkén állítom, hogy a Figma létrehozásával ezt lehetővé tettük számos alkotónak is kortól, származástól és tapasztalattól függetlenül. Habár még mindig van mit tennünk, egy olyan hatalmas lehetőséggel (és kereslettel) állunk szemben, amely a tervezői és fejlesztői eszközök együttműködésére és elérhetőségére fókuszál" - árulta el Dylan Field, a Figma vezérigazgatója és társalapítója.

   

  Dylan Field arra vontakozóan is kifejtette terveit, hogy az egyesülés után mire számíthatnak a felhasználók:

  1. Az Adobe technológiájának, szakértelmének és erőforrásainak segítségével a Figma platformja még innovatívabbá és felhasználóbarátabbá tud válni. Például az első tervek között szerepel az Adobe képalkotási, fényképezési, illusztrációs, videós és 3D-s tudását integrálni a Figma platformjába.

  2. Noha a Figma idővel - immár az Adobe szárnyai alatt - szeretne új területekre is terjeszkedni, továbbra is prioritásnak tekintik a Figma Design, a FigJam és a Figma közösség platformok javítását, jobbá tételét.

  3. A Figma a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel nem tervezi árainak emelését. Ezen kívül a program továbbra is ingyenes lesz, ha oktatási célokra használják. A Figma vezérigazgatójának elmondása szerint ezen elhatározásukat az Adobe is teljes mellszélességgel támogatja.

  Ha bővebben szeretnél olvasni a témával kapcsolatban, kattints ide!