Zseniális utcai fotósorozat készült az AI segítségével

2023-02-27 10:28
Rabik Hasam Sumon Bangladesh fővárosának mindennapi életéből merített ihletet a csodás képek elkészítéséhez.

Rabik Hasam Sumon Bangladesh fővárosának mindennapi életéből merített ihletet a csodás képek elkészítéséhez.


leadkep_80.jpg

A mesterséges intelligencia lenyűgöző dolgokra képes. Egy bangladesi fotós, most azzal kísérletezett, hogy vajon az AI mennyire képes utánozni a hivatásos fotóművészek munkáját.

“Nemrég készítettem egy mesterséges intelligencia által generált utcai fotósorozatot, amely bemutatja az AI azon képességét, hogy utánozza az emberi fotóművészek tehetségét és stílusát. A képek igazán élethűek lettek, a dakkai utcák mindennapi életének pillanatait örökítik meg, és a városi élet nyüzsgését ábrázolják.” - nyilatkozta Rabik Hasam Sumon alkotó a Bored Pandának.

kep1_70.jpg

kep2_65.jpg

kep3_52.jpg

A munka során az AI fejlett algoritmusok segítségével elemezte a valódi utcai fotózás mintáit és jellemzőit, majd ezt a tudást felhasználva új, egyedi képeket generált, amelyek illeszkednek az utcai fotózás stílusához. Az eredmény pedig annyira élethűre sikeredett, hogy az alkotó szerint megkérdőjelezik annak megértését, hogy mi számít "igazi" fényképnek, és kérdéseket vet fel a technológia szerepével kapcsolatban. Végső soron a sorozat bemutatja az AI-ban rejlő lehetőségeket a vizuális művészet határainak kitágítására és képzeletünk határainak feszegetésére.

kep4_42.jpg
kep5_38.jpg
kep6_32.jpgHasonló képekért katt ide!

(Boredpanda)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Weboldalról információ gyűjtése a ChatGPT-vel – AI sorozat 8.rész

AI sorozat 8. rész: Hogyan készítsünk listákat az AI segítségével percek alatt? Tudd meg a cikkből hogyan spórolhatsz rengeteg időt így.


3D Studio - Minden amit tudnod kell!

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.


Történelmi képekből valósághű fotók – AI sorozat 7. rész

AI sorozat 7. rész: Hogyan lehet régi képeket restaurálni az AI segítségével? A MI itt is nagy segítség lehet, ha tudjuk hogyan használjuk.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram