A YouTube-on is dübörög a mesterséges intelligencia

2023-10-03 08:50
Érkezik az egyik eddigi legnagyobb frissítés a platformra: a YouTube mesterséges intelligencia funkciói hamarosan mindenki számára elérhetők lesznek. Összeszedtük a legfontosabb újdonságokat.

youtube mesterseges intelligencia

Érkezik az egyik eddigi legnagyobb frissítés a platformra: a YouTube mesterséges intelligencia funkciói hamarosan mindenki számára elérhetők lesznek. Összeszedtük a legfontosabb újdonságokat.

Legyen szó a Metáról, az Adoberól vagy bármelyik más techóriásról, mindegyik vállalat elkezdte beépíteni az AI-t saját platformjába. A YouTube most a valaha volt egyik legnagyobb frissítése keretein belül számos új AI funkciót épít be saját felületére.

Dream Screen

A jövőben egyre több folyamatnak lesz részese az AI a platformon. A YouTube mesterséges intelligencia eszközei közül a legnagyobb durranásnak talán a Dream Screen névre hallgató új funkció számít, mely a videók elkészítésében lesz nagy segítség az alkotóknak. Csupán a megfelelő „prompt”-ot kell beírnunk, a mesterséges intelligencia pedig a parancsnak megfelelően generál egy képet/videót.

Az eszközzel ezen kívül más műveleteket is elvégezhetünk, ilyen például a háttér kicserélése egy általunk választott tájra vagy helyre.

A YouTube közlése szerint a Dream Screen tesztelése már zajlik a felhasználók egy kiválasztott csoportjával.

YouTube Create

Egy másik újdonság a YouTube Create nevet viselő mobilalkalmazást, mely a tartalomgyártók munkáját könnyíti majd meg. Az app segítségével azok, akik a telefonjukon készítenek videókat, könnyen szerkeszthetik, feliratozhatják és vághatják videóikat.

Ez alapján az app meglehetősen hasonlít majd a CapCut nevű alkalmazásra, mely a TikTok saját feljesztése és ugyancsak az elkészített tartalmak könnyű utómunkájának lehetőségét kínálja.

Az új mobilapp tesztelése is folyamatban van már, ám ezt egyelőre csak néhány országban és kizárólag androidos felhasználók tesztelik.

AI a YouTube Studioban

A mesterséges intelligenciát a tervek szerint a YouTube Studióba is integrálják. Ennek segítségével a felhasználók személyre szabott információkat kaphatnak videóik statisztikáival kapcsolatban. Az eszközről eddig nem árult el sokkal többet a YouTube, ám állításuk szerint a felhasználói visszajelzések eddig pozitívak.

youtube studio

Új keresési mód

Az új YouTube mesterséges intelligencia megoldások közé tartozik egy új keresési mód is. Ennek segítségével a felhasználók hatékonyabban kereshetnek majd a YouTube hangkönyvtárban. Nem kell mást tenni, mint beírni a videó témáját, hangulatát, vagy a benne található képeket. A rendszer ezek alapján kreál egy dallistát, amit érdemes lehet felhasználni a videó készítésekor.

Aloud

A lista végére pedig egy olyan eszköz került, amiről nagyon sok YouTube felhasználó már nagyon rég álmodozik. Az Aloud segítségével a platform az egyes videókat más nyelvekre fordítja majd le. Már eddig is létezett az automatikusan generált felirat funkció, mely más nyelveken feliratozta az általunk gyárott tartalmat. Ám a jelek szerint a YouTube most eggyel tovább ment és a vállalat már a videók szinkronnizálását ígéri.

Forrás: HVG

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

, ,
[MEGHÍVÓ]: Adobe Firefly webinár - Villámgyors változások!

Két hónapja mutattuk be a Firefly-t, az Adobe generatív mesterséges intelligenciáját. Mi változott meg azóta? MINDEN! Járj utána új webinárunkon!


Megérkeztek téli Quark kedvezményeink!

Vásárold meg a QuarkXPress-t most 40% kedvezménnyel a Quark Winter kedvezmények keretében, mely 2023. december 15-ig érvényes.

, ,
[WEBINÁR]: Adobe Acrobat DC - Egyedi élmények, személyre szabott dokumentumok

Hozd ki a lehető legtöbbet az Adobe Acrobat DC-ből. Ha lemaradtál volna webinárunkról, most visszanézheted azt YouTube csatornánkon.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram