PearDeck
  Hatékony tananyagok készítése Google Slide-okból
  PearDeck

  A prezentációk osztálytermi beszélgetésekké alakítása a lehető leggyorsabban.

  Áttekintés

  Képzelje el, hogy milyen lenne, ha minden nap fel tudná kelteni a diákok figyelmét az oktatás során. Mit szólna hozzá, ha azonnal látná, hogy melyik diáknak van szüksége támogatásra, és melyik áll készen a folytatásra? Ez a Pear Deck igazi ereje. Mostantól a Pear Deck for Google Slides kiegészítővel, közvetlenül a Google Slides-ból adhatunk értékeléseket és interaktív kérdéseket a prezentációkhoz.

   

   

  Funkciók

  Nyissuk meg a Google Slides-ot és a Pear Deck sidebart Készítsünk új prezentációt vagy nyissunk meg egy már meglévőt a Google Slides-ban. Még nem ismeri ki magát a Google Slides-ban? Az se baj! Feltölthetünk kész PowerPoint és Keynote prezentációkat is a Slides-ba, és már munkához is láthatunk.

  Dobjunk be formatív értékeléseket! A Pear Deck csapata sablonok egész sorozatát készítette el, melyek hatékonyan támogatják a tanulás folyamatát. Olyan eszközöket használhatunk, mint az iskola csengő, a megértés ellenőrzésére szolgáló opciók vagy visszajelzések. Az ilyen interaktív eszközök használatával könnyebben fenntartható a figyelem és jobban követhetjük a tanóra menetét.

  Egyedi kérdések Bármikor létrehozhatunk saját kérdéseket és teszteket a Pear Deck rendszerében. Használhatunk szöveges, a számválaszos, feleletválasztós és akár Web Slide kérdéseket a hallgatók bevonására. Pear Deck Premium előfizetés esetén pedig elérhetők a Drawing és a Draggable választípusok is.

  Hanganyagok felhasználása A Pear Deck kiegészítő segítségével hangutasításokat, leírásokat vagy példákat adhatunk a hallgatók számára, amiket meghallgathatnak, miközben elolvassák a Pear Deck Slides bemutatójában szereplő utasításokat és válaszolnak az interaktív kérdésekre. A felvételeket azonnal elkészíthetjük, de akár feltölthetjük őket a gépünkről is. A beillesztett felvételek az élő bemutató munkamenetek hallgatói nézetében játszódnak le, így tökéletesek bármilyen távolról megtartott órához.

  Bemutatók a Pear Deck használatával Indítsuk el a prezentációt, amihez a diákok egy web böngészőn keresztül csatlakozhatnak, függetlenül az eszköz formátumától. A prezentáció előrehaladtával a diákokat arra kérhetjük, hogy válaszoljanak a feltett kérdésekre. A diákok válaszai anonim módon jeleníthetők meg az osztálytermi kivetítőn, így a diákok nem kell aggódniuk a válaszok helyessége miatt, és szabadon, név nélkül oszthatják meg az elképzeléseiket és vitathatják meg a tananyagot.

  Tanári irányítópult A Tanári Irányítópulton láthatjuk, hogy mit gondolnak a diákok az oktatás menetéről. Sok helytelen választ kaptunk? Alkalmazkodjunk! Tartsunk egy kis szünetet, rögzítsük, hogy hol állunk épp, és magyarázzuk el újra az anyagot. Ne feledkezzünk el arról se, hogy a diákok segíteni tudják egymást. Miért választották egyesek ezt, míg mások azt a választ? Hogyan találhatnánk meg a helyes választ? Mit kell még megtanulnunk.

  Minden Wacom One vagy Wacom Intuos digitális rajztáblához 5 távoktatás segítő szoftvert kaphatsz!