STÖHR + SAUER HELIOS 3D

Univerzális megoldás napelem rendszerek tervezéséhez

Univerzális megoldás napelem rendszerek tervezéséhez

ÁTTEKINTÉS

A HELIOS 3D az egyik legfejlettebb tervezési eszköz a piacon nagy méretű napelemes rendszerek tervezésére. Az elmúlt hét évben óriásit lépett előre a napelem-telepítés piaca, a szereplők első számú választása pedig a HELIOS 3D lett. Nem véletlenül.

A HELIOS 3D-vel lerövidíthetjük a tervezésre fordított időt. Ami eddig több napot is igénybe vehetett, azzal már akár egy óra alatt is végezhetünk. A gyorsabb munkavégzés ellenére is biztosak lehetünk abban, hogy a kész tervben figyelembe lesz véve a terepviszonyok összes aspektusa.

A HELIOS 3D lehetővé teszi a napelem állványok árnyékbiztos elhelyezését a virtuális terepen bármilyen földrajzi pozícióban, időtől függetlenül. Ez az alap funkcionalitás kontrollálható a tervező által megadott paramétereknek megfelelően. A terep elemzésére szolgáló funkciók segítségével a projekt fejlesztési folyamata során végig optimális és biztonságos lesz a panelek elrendezése.

A munkafolyamat a projekt elkészülésének összes szakaszát támogatja. A gyors és pontos elemzéstől, a fejlesztésen keresztül egészen a PV elemek végleges elrendezéséig.

A HELIOS 3D gyors és biztonságos megvalósítását garantálja egy-egy napelem projektnek, annak méretétől függetlenül.
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Windows:

RendszerWindows 7/8/8.1/10
ProcesszorIntel vagy AMD 3 GHz vagy gyorsabb
Memória16 GB
Tárhely20 GB
Képernyő1920x1200
Egyéb
  • AutoCAD Civil 3D

FUNKCIÓK

Ergonomikus felhasználói felület Az elmúlt években rengeteget fejlődött a HELIOS 3D használhatósága. Az összetartozó funkciók mostantól egy-egy meghatározott fülön vannak csoportosítva. A kapcsolódó funkciók és a vonatkozó információk gyűjtése a megfelelő füleken és funkcióablakokban történik.

Könyvtárkezelés Az AutoCAD blokkok tárolásához és újbóli felhasználásához ad támogatást a könyvtárkezelés a 2D-s és 3D-s elrendezésekben. A könnyebb hozzáférés érdekében egyedi struktúrákat hozhatunk létre a 3D-s objektumokhoz. Ezekkel az objektumokkal valósághűbb 3D jelenetet hozhatunk létre a Browser Viewer számára.

Helios 3D Layer menedzsment Ez a funkció lehetővé teszi a rétegek kimerevítését és feloldását egyetlen kattintással, valamint a HELIOS 3D-vel kapcsolatos rétegek láthatósági beállításainak mentését vagy visszaállítását. Ez azt jelenti, hogy a munkafolyamat javítása érdekében különböző megjelenítési profilokat hozhatunk létre a különböző munkafázisokhoz. Ez lehetővé teszi a megjelenítés gyors beállítását az aktuális feladatnak megfelelően.

2

Egyedi tömb- és sorszámozási séma A séma lehetővé teszi a sor- és tömbcímkék egyénileg történő megváltoztatását a teljes elrendezéshez. A címkeszövegek bármikor megváltoztathatók, és a számok soronként és mezőnként is megszámolhatók.

Sémák megjelenítése és exportálása a koordináták A csökkentett bejegyzések listájához létrehozhatunk egy jelölősémát, és utána csak a jelentésben jelennek meg a megjelölt bejegyzések.

Általános egytengelyes nyomkövető rendszer elrendezés A HELIOS 3D támogatja az egytengelyes nyomkövetők új rendszerét. Az észak-déli tájolású sorok forgástengelyeit a központi vezérlőegység hajtótengelye köti össze. Az első lépés egy terület elválasztása a maximális nyomkövető méretre optimalizált nyomkövető blokkokká. Az állványsorokhoz meg lehet határozni egy forgástengelyt, a különböző sorokat egy hajtótengely kapcsol össze.

Minden modulhoz rendelkezésre áll a pontos árnyékoláselemzés Az árnyékoláselemzés megkezdése után a HELIOS 3D megmutatja az egyes modulok árnyékolásának mértékét, hogy jobban megérthessük azt.

2

Az elhelyezés eredményei kimerevíthetőek Az elhelyezés eredményei rögzíthetők, ami lehetővé teszi például az elrendezés cseréjét egy másik modul dőlésszögével. A HELIOS 3D megtartja a sorok kezdőpontjait az elhelyezéshez a különböző állvány dőlésszögekkel.

PVsyst exportálás A PVsyst Export mező kiválasztási opcióval és regisztrált árnyékobjektumokkal is rendelkezik.

Terepelemzés a Browser Vieweren belül A terepelemzés a Böngészőmegtekintőben történik(irány, dőlés, dőlés meghatározott tájolásban, szint, esőcsepp). A Browser Viewer különböző elemzési funkciókat tartalmaz, és lehetővé teszi az eredmények visszavitelét a CAD nézetbe.

3

Ha további információra van szüksége, kérem keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll!

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Ezért válaszd az Adobe CC csomagot egy-egy single app helyett

Az Adobe CC csomag kreatív programjait egyesével, single app formában is megvásárolhatod, ám jobban megéri a teljes csomagot választaniod. Összeszedtünk 5 érvet, hogy miért:


Parallels Success Strory: Vyon Technology

Parallels success story: a Vyron Technology példája jól mutatja, hogyan integrálható hatékonyan a Parallels RAS egy vállalat működésébe.

, ,
Audio terén erősít az Adobe Premiere Pro

A Premiere Pro audio eszközeit erősítette a közelmúltban. Az új AI alapú audio eszközök jelentősen megkönnyítik majd a videószerkesztők életét.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram