Steinberg Yamaha Vintage plug-inek

Creativity First

Creativity First

ÁTTEKINTÉS

A Yamaha 70-es, 80-as évekbeli népszerű hardverprocesszorai most már digitális környezetben is korlátlanul elérhetőek.

A maga nemében klasszis: a Yamaha VCM technológiája
Már elég régóta vágyott cél volt elkészíteni egy világklasszis analóg audio processzor pontos digitális mását - egészen addig, amíg a Yamaha – a világ legnagyobb és legsikeresebb hangszergyártója – be nem mutatta azt a forradalmi technológiát, ami lehetővé tette az analóg hardverek pontos digitális reprodukcióját: a Virtual Circuitry Modeling (VCM, virtuális áramköri modellezés) technológiát.

 

 

A VCM-et egy rangidős japán tervezőmérnök, Toshifumi Kunimoto által vezette csapat fejlesztette ki.  Kunimoto volt a Yamaha első fizikai modellezéses hangszereinek (VL1 és VP1) az alkotója. A VCM tette lehetővé az analóg áramköri elemek egyedi komponenseinek (mint pl. az ellenállások, kondenzátorok, stb.) ultra-realisztikus reprodukcióját. Az áramkör működésének a modellezése és az egyes komponensek közötti interakció mellett a VCM az analóg hagnminőség nüansznyi részleteire is ügyel, mint pl. a finom karakteriksztikus szaturációk és non-lineáris jelleget is tartalmazza, melyek már olyan finomságok, amelyeket egy egyszerű digitális szimuláció képtelen visszaadni.

 

 

Minden egyes effektet az iparág legkifinomultabb fülei elemeztek ki egy professzionális lehalllgatási környezeteben és hangolták őket folyamatosan addig, amíg a legjobb eredményt sikerült elérni. Lélegzetelállítóan pontos, mégis nagyon zenei - a VCM technológia az analóg hangzás modellezésének legfejlettebb módja, ami mostantól elérhető a Yamaha és a Rupert Neve Design Portico plug-inekben.

 

Vintage Channel Strip

A Vintage Channel Strip három plug-int tartalmaz: az EQ 601, a Compressor 260 és a Compressor 276 modulokat, melyek a 70-es évek népszerű EQ-jának és kompresszorainak a hangkarakterisztikáját reprodukálták. E három hardver mestermű analóg áramköreit hűen lemodellezték, majd mérnökök által finomhangolták, végül pedig egy olyan felületet kaptak, amelyek az egyszerű kezelhetőséget a kivételes hangzásbeli lehetőségekkel kombinálták.

Equalizer 601

Compressor 276

Compressor 260

Mindegyik plug-in elérhető VST2.4, VST3 és Audio Units formátumokban, több példányban futtatható módon a népszerű DAW-kban mint pl. a Cubase vagy a Nuendo.

Vintage Open Deck
Egyfelől azokat az analóg áramköröket modellezi amelyet a régi szalagos stúdiómagnókban voltak, másrészt a VCM technológiának köszönhetően az analóg mesterszalagok hangzásvilágával is elláthatjuk saját hangzó anyagainkat. Négy jellemző és karaterisztikus, de mégis friss hangzású stúdiómagnó hangzását emulálják ezek a plug-inek a 70-es és 80-as évek népszerű gyártóitól, mint pl. a Studer, Ampex, Revox és társaik.

Vintage Stomp Pack

Plug-inek gyűjteménye, amely a 70-es évek népszerű gitárhangzását reprodukálja digitális formában. A VCM technológia ezeket a vintage effekteket széles körűen és hitelesen modellezi, beleértve a hardver részeinek és komponenseinek az egyedi karakterisztikáját is. Az eredmény: meleg, barátságos és nosztalgikus hang és egy könnyen használható felület, ami az eredeti effektpedálok érzetét kelti.

A csomagban található plug-inek:

Max 100 - Dual Phaser

 

Vintage Phaser

 

Dual Phaser

 

Vintage Flanger

 

Vintage Wah

 

 


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszerMac OS X 10.6 / 10.7 / 10.8 / 10.9 / 10.10 / 10.11
ProcesszorIntel Duo Core
Memória2 GB
Tárhely8 GB
Képernyő1024 x 768
Egyéb
  • VST2.4 vagy Audio Unit kompatibilis host
  • Internet kapcsolat

Windows:

RendszerWindows 7 / Windows 8.x / Windows 10
ProcesszorIntel vagy AMD dual core
Memória2 GB
Tárhely8 GB
Képernyő1024 x 768
Egyéb
  • VST 2.4, VST 3 vagy kompatibilis host alkalmazás
  • Internet kapcsolat

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább


JetBrains .NET Day - Inspirálódj online

A JetBrains szeptember 26-án tartja a JetBrains .NET Day Online '23 online eseményét. A rendezvényen a programozás számos témakörét érintik.

, , ,
Létrejött az OpenUSD szövetség

A Pixar, az Adobe, az Apple, az Autodesk és az NVIDIA szövetséget alakít az OpenUSD számára a 3D tartalmak nyílt szabványainak előmozdítására.

,
Elhunyt Dr. John Warnock, az Adobe társalapítója

Az Adobe mély szomorúsággal tudatja, hogy a vállalat szeretett társalapítója, Dr. John Warnock augusztus 16-án családja körében 82 évesen elhunyt.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram