Yamaha Steinberg Vintage plug-ins icon

  Steinberg Yamaha Vintage plug-inek

  Creativity First
  Yamaha Steinberg Vintage plug-ins box

  A Yamaha 70-es, 80-as évekbeli népszerű hardverprocesszorai most már digitális környezetben is korlátlanul elérhetőek.

  Áttekintés

  A maga nemében klasszis: a Yamaha VCM technológiája
  Már elég régóta vágyott cél volt elkészíteni egy világklasszis analóg audio processzor pontos digitális mását - egészen addig, amíg a Yamaha – a világ legnagyobb és legsikeresebb hangszergyártója – be nem mutatta azt a forradalmi technológiát, ami lehetővé tette az analóg hardverek pontos digitális reprodukcióját: a Virtual Circuitry Modeling (VCM, virtuális áramköri modellezés) technológiát.

   

   

  A VCM-et egy rangidős japán tervezőmérnök, Toshifumi Kunimoto által vezette csapat fejlesztette ki.  Kunimoto volt a Yamaha első fizikai modellezéses hangszereinek (VL1 és VP1) az alkotója. A VCM tette lehetővé az analóg áramköri elemek egyedi komponenseinek (mint pl. az ellenállások, kondenzátorok, stb.) ultra-realisztikus reprodukcióját. Az áramkör működésének a modellezése és az egyes komponensek közötti interakció mellett a VCM az analóg hagnminőség nüansznyi részleteire is ügyel, mint pl. a finom karakteriksztikus szaturációk és non-lineáris jelleget is tartalmazza, melyek már olyan finomságok, amelyeket egy egyszerű digitális szimuláció képtelen visszaadni.

   

   

  Minden egyes effektet az iparág legkifinomultabb fülei elemeztek ki egy professzionális lehalllgatási környezeteben és hangolták őket folyamatosan addig, amíg a legjobb eredményt sikerült elérni. Lélegzetelállítóan pontos, mégis nagyon zenei - a VCM technológia az analóg hangzás modellezésének legfejlettebb módja, ami mostantól elérhető a Yamaha és a Rupert Neve Design Portico plug-inekben.

   

  Vintage Channel Strip

  A Vintage Channel Strip három plug-int tartalmaz: az EQ 601, a Compressor 260 és a Compressor 276 modulokat, melyek a 70-es évek népszerű EQ-jának és kompresszorainak a hangkarakterisztikáját reprodukálták. E három hardver mestermű analóg áramköreit hűen lemodellezték, majd mérnökök által finomhangolták, végül pedig egy olyan felületet kaptak, amelyek az egyszerű kezelhetőséget a kivételes hangzásbeli lehetőségekkel kombinálták.

   

  Equalizer 601

   

  Compressor 276

   

  Compressor 260

   

  Mindegyik plug-in elérhető VST2.4, VST3 és Audio Units formátumokban, több példányban futtatható módon a népszerű DAW-kban mint pl. a Cubase vagy a Nuendo.


  Vintage Open Deck
  Egyfelől azokat az analóg áramköröket modellezi amelyet a régi szalagos stúdiómagnókban voltak, másrészt a VCM technológiának köszönhetően az analóg mesterszalagok hangzásvilágával is elláthatjuk saját hangzó anyagainkat. Négy jellemző és karaterisztikus, de mégis friss hangzású stúdiómagnó hangzását emulálják ezek a plug-inek a 70-es és 80-as évek népszerű gyártóitól, mint pl. a Studer, Ampex, Revox és társaik.

   

   


   

  Vintage Stomp Pack

  Plug-inek gyűjteménye, amely a 70-es évek népszerű gitárhangzását reprodukálja digitális formában. A VCM technológia ezeket a vintage effekteket széles körűen és hitelesen modellezi, beleértve a hardver részeinek és komponenseinek az egyedi karakterisztikáját is. Az eredmény: meleg, barátságos és nosztalgikus hang és egy könnyen használható felület, ami az eredeti effektpedálok érzetét kelti.

  A csomagban található plug-inek:

   

  Max 100 - Dual Phaser

   

  Vintage Phaser

   

  Dual Phaser

   

  Vintage Flanger

   

  Vintage Wah

   

   
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7 / Windows 8.x / Windows 10
  Processzor
  Intel vagy AMD dual core
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  8 GB
  Képernyő
  1024 x 768
  Egyéb
  • VST 2.4, VST 3 vagy kompatibilis host alkalmazás
  • Internet kapcsolat
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.6 / 10.7 / 10.8 / 10.9 / 10.10 / 10.11
  Processzor
  Intel Duo Core
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  8 GB
  Képernyő
  1024 x 768
  Egyéb
  • VST2.4 vagy Audio Unit kompatibilis host
  • Internet kapcsolat