Steinberg Nuendo 7

Creativity First

Creativity First

ÁTTEKINTÉS

A legfejlettebb audio poszt-produkciós környezet Yamaha NUAGE integrációval rádió-, televízió-, mozi-reklám és Dolby filmhang utómunka stúdiók, zenei stúdiók, koncerttechnikai cégek és médiavállalkozások számára.

Nuendo 7 - a legfejlettebb audio post-produkciós rendszer

 

A Nuendo testesíti meg a ma elérhető legfejlettebb audio post-produkciós szoftverkörnyezetet. A széleskörű ipari igényeket és a legnagyobb elvárásokat is teljesítő Nuendo folyamatosan újradefiniálja azokat az igényeket, amelyeket egy audio post alkalmazással szemben lehet támasztani. Olyan egyedi funkciók sokaságával bír, ami az audio és média produkciós szoftverek között korábban ismeretlen volt. Ennek köszönhetően ma a Nuendo mindenki számára az első számú választás az minden audio felhasználást magában foglaló iparágban, mint a film, TV, ADR (Automatic Dialog Recording) vagy a játékfejlesztés.

Game Audio Connect
A Nuendo 7-ben jelent meg a Game Audio Connect, egy új interfész technológia a játékipari audio production munkafolyamatok számára. A Game Audio Connect közvetlen kapcsolatot biztosít az Audiokinetic Wwise-hoz, napjaink egy legfejlettebb audio middleware termékéhez.

 

Integráció az  Audiokinetic Wwise-al
Ahelyett hogy az összes audio elemet egyesével mentenénk el a merevlemezre, hogy aztán majd jelentős munka árán később beimportálhassuk a Wwise-ba, a Nuendo 7-tel órák munkája takarítható meg: egyszerű drag-and-drop módszerrel mozgassuk az audio file-okat a Game Audio Connect-en keresztül a Wwise irányába, elkerülve ezzel az import és export dialógusablakok manuális konfigurációját.

 

Az audio elemek automatikusan leképeződnek és bekerülnek a Wwise-ba, akár a hálózaton keresztül is. Ha több file-t választasz ki továbbításra, akkor eldöntheted, hogy ezeket különálló audio eseményként, vagy egyetlen file-ba renderelje az alkalmazás. A renderelés befejezésével a Game Audio Connect közvetlenül továbbítja a file-okat a Wwise import dialógusablakba, így a korábban percekig tartó művelet most néhány másodpercre rövidült.

Nuendo projectek megnyitása Wwise-ban

További értékes produkciós időt spórolunk, amikor a Wwise-ból egyszerűen visszalépünk a Nuendoba pusztán azzal, hogy az audio file-ból közvetlenül elérhetjük az eredeti Nuendo projektet. Manuálisan keresgélni a merevlemezen minden egyes Nuendo projekt után - ez már a múlté!

Perforce verzió kontroll

Végül, de nem utoljára a Game Audio Connect tökéletesen együttműködik a Perforce verziókontroll rendszerrel. Bármilyen változást, amit a Nuendo 7-ben hajtunk végre, automatikusan monitorozni fog a háttérbe és mindenfajta manuális beavatkozást immáron szükségtelenné tesz.

 

Re-conforming a film és TV post-production esetében
A film és TV vágók számára ismerős a helyzet: a project és az összes hozzá tartozó audio file tökéletesen illeszkedik a képhez, amikor hirtelen egy újravágott verziója érkezik a videó vágótól. A változások követése és az audio újraszinkronizálása a képhez akár napokat is igénybe vehet, ami mostantól nem több perceknél, köszönhetően a Nuendo 7 beépített re-conforming megoldásának.

 

A re-conforming algoritmus ugyanis érzékeli az EDL listák (az új és a korábbi összevetése alapján) alapján a vágás változásait. Ez alapján generál egy változtatás listát amit felhasznál a re-conform eljárás során. Mielőtt a folyamat elindul, a Nuendo 7 legyárt egy előzetest, amivel ellenőrizhetjük, hogy az anyag úgy lett-e újrarendezve ahogy szeretnénk - ez mintegy pillantás a jövőbe. A reconform eszköztár nem csak az audio, hanem a videóhoz is elkészíti az előzetest. A re-conform folyamatot sok paraméterrel befolyásolhatjuk, pl. a szünetek kezelése, az összevető algoritmus kiválasztása, processzing és marker elhelyezési lehetőségek. Az intelligens algoritmusoknak köszönhetően tiszta, káoszmentes szerkesztéseket kapunk, ami a re-conform eljárást követő tisztogatási eljárást is megkönnyíti.

Haladó projekt kollaboráció
Az új “Import audio tracks from project” funkció megkönnyíti más Nuendo projektekből az audio sávok és audio event-ek behívását anélkül, hogy a forrás projektet meg kellene nyitnunk.

 

Az Import > Audio tracks from projekt-el nyissuk meg a célprojektet, majd a megjelenő dialógusablakból válasszuk ki azokat a sávokat, amelyeket a most éppen nyitott projektbe szeretnénk betölteni. Kiválaszthatjuk, hogy az audio event-ek új sávokra kerüljenek, vagy a meglévők helyére, egy új track verzióként. Természetesen az összes kapcsolódó plug-in, routing és automatizációs beállítás is importálásra kerül.

VCA faderek
A VCA fader technológia egy második “mixelési réteget” hoz létre a Nuendo MixConsole-ján belül, ami hatalmas segítség, amikor több nagy mixing projectet kell egyesítenünk. A VCA faderek a Nuendo 7-ben nem csak a komplex film és TV projectekben segítenek, hanem sokkal fejlettebb automatizációs workflow-t kínálnak a “Combine VCA fader automatization” nevű funkciónak köszönhetően: a VCA fader automatizációját egyesíti a fader és a fader csoportok automatizációjával.

Render Export
A Render Export funkcióval szabadon exportálhatunk bármely audio és MIDI file-t közvetlenül a merevlemezre, különálló eseményekként, blokkokként vagy akár egyetlen file-ként. Beállítható, hogy a rendering eljárás mit vegyen figyelembe és mi ne. Tehát ha pl. lementhetjük a hangokat effektek nélkül (száraz, dry verzióban), de akár a csatorna beállításokkal, vagy akár a master kimenetig megjelenő jelúttal is.

 

Sokoldalú szabadon konfigurálható névsablonokat használhatunk, amelyek tartalmazhatják pl. a file-ok nevét, event nevet, számlálókat, folder nevet, stb. Beállítható továbbá a felbontás (a bitek száma), a mentés helye, valamint hogy az algoritmus vegye-e figyelembe az alkalmazott delay alapú effektek, pl. visszhang, vagy zengetők lecsengését a rendereléskor (azaz azt is számítsa-e a teljes terjedelmében a file-ba).

Render In Place
A render-in place hasonló a Render Exporthoz, itt azonban a végeredmény a számolást követően rögtön a Nuendo projekt részévé is válik. A létrejövő audio event-ek új audio sávon fognak megjelenni, s beállítástól függően tartalmazzák a jelútba eső effektek hangját is.

 

 

VST Connect SE
A VST Connect SE lehetővé teszi audio és MIDI adatok felvételét valós időben az interneten keresztül. A korábbi VST Connect SE egy teljesen újratervezett felületet kapott, ami integrálódik a Nuendo Control Room környezetével.

 

A komolyabb konzolokban megtalálható cue / studio talkback funkcionalitás nagyon lecsökkenti az időt és az erőfeszítést, így a virtuális parntereinkkel maximálisan az együtt zenélésre koncentrálhatunk.

Új plug-inek
A Nuendo 7-ben számos új, a keveréshez és sound designhoz használható plug-in jelent meg. Ezek között találjuk a Cubase-ből már jól ismert új plug-ineket, mint a Multiband Expander, a Multiband envelope shaper, a basszusgitár és elektromos gitár erősítő modelleket, a Quadrafuzz v2 mindenttudó torzítóplug-int, a HALion Sonic SE2 workstation hangszert és a Padshop granuláris szintetizátort.

Néhány korábbi plug-in pedig új felülettel, kibővült funkciókkal és jobb hangzással tért vissza, mint pl. a Deesser, a Multiband kompresszor vagy a hangolást segítő Tuner.

Teljeskörű integráció a Yamaha NUAGE rendszerével

A Yamaha NUAGE a kor csúcstechnikáját felvonultató keverő és vezérlőfelület, amely már tervezésekor figyelembe vette a Steinberg szoftverekkel való tökéletes integráció kialakítását.  A teljes rendszer több hardver elemből épül fel (Nuage Fader, Nuage Master, Nuendo Syncstation, Dante Acclerator, Nuage I/O), melyek a legmodernebb vezérlést és adaptált munkafolymatot tesznek lehetővé a post produkciós iparágban, a jól ismert Nuendo környezettel párosítva.

 

 

NEK7 - Nuendo 7 Expansion Kit

A Nuendo 7 Expansion Kit egy baráti áru kiegészítő a Nuendo-hoz, ami a népszerű Cubase zenei stúdiószoftver zenei funkcióival bővíti ki a Nuendo 7 tudását. Mit tartalmaz ez?

 • Drum, List és Score (kottaszerkesztő) MIDI editorok
 • Instrument Track 2.0 támogatása
 • VST Expression 2.0
 • A prémium virtuális hangszereket a Cubase-ből: Retrologue 2, Prologue, Mystic, Spector
 • Dob és ritmus hangszerek: Groove Agent SE 4 és Beat Designer dobszerkesztő. A Groove Agent SE4 már tartalmazza a teljes Acoustic Agent modult a “nagytestvér” Groove Agent 4-ből.
 • VariAudio 2.0: hangmagasság analízis és korrekció monofonikus audio anyagokhoz
 • Chord Track, ami érzékeli a dal harmóniáit
 • Chord Assistant: intelligens komponálást segítő eszköz, ami a legegyszerűbb pop daloktól a legkomplexebb jazz akkordmenetekig nagyszerűen használható. Újdonság, hogy az asszisztens a kvintkör és proximity módszert (akkordok összeillősége alapján történő kiválasztás) egyaránt használhatja a harmóniák kialakításához.
 • Chord Pad - interaktív akkordmenetek készítése pofonegyszerű módon.
 • Professzionális kotta és kottanyomtatás

Nuendo Live verzió

Ez a Nuendo egy speciális verziója, amelyik egyablakos megjelenésével és egyszerű kezelhetőségével elsősorban élő felvételek hibamentes rögzítésére szolgál. Mindehhez robosztus alapot kínál a Steinberg díjnyertes audio engine-je, ami akár 192 kHz-en akár 128 sztereó csatornán rendkívül alacsony látenciájú,  gyakorlatilag valós idejű rögzítést tesz lehetővé.

 

A szoftver teljesen integrált és távvezérelhető a Yamaha CL és QL sorozatú konzoljaival, a háttérben folyamatosan akár a felvétel elindítása nélkül is képes rögzíteni, így biztosak lehetünk benne, hogy még olyan anyagot is visszakereshetünk, amit esetleg elmulasztottunk rögzíteni.


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszerOS X 10.10 / 10.11 vagy újabb
ProcesszorIntel kétmagos processzor
Memória8 GB RAM (minimum: 4 GB)
Tárhely15 GB
Képernyő1920 x 1080 képernyő felbontás (minimum: 1366 x 768)
Egyéb
 • Szabad USB port az USB-eLicenser (license management) számára - az aktiváláshoz internet kapcsolat szükséges.
 • Az operációs rendszerrel kompatibilis audio interfész

Windows:

RendszerWindows 7 / 8 /10
ProcesszorIntel vagy AMD kétmagos processzor
Memória8 GB RAM (minimum: 4 GB)
Tárhely15 GB
Képernyő1920 x 1080 képernyő felbontás (minimum: 1366 x 768)
Egyéb
 • Grafikus kártya DirectX 10 és WDDM 1.1 támogatással (Windows-on)
 • Szabad USB port az USB-eLicenser (license management) számára - az aktiváláshoz internet kapcsolat szükséges.
 • Az operációs rendszerrel kompatibilis audio interfész, lehetőleg ASIO driverrel

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább


JetBrains .NET Day - Inspirálódj online

A JetBrains szeptember 26-án tartja a JetBrains .NET Day Online '23 online eseményét. A rendezvényen a programozás számos témakörét érintik.

, , ,
Létrejött az OpenUSD szövetség

A Pixar, az Adobe, az Apple, az Autodesk és az NVIDIA szövetséget alakít az OpenUSD számára a 3D tartalmak nyílt szabványainak előmozdítására.

,
Elhunyt Dr. John Warnock, az Adobe társalapítója

Az Adobe mély szomorúsággal tudatja, hogy a vállalat szeretett társalapítója, Dr. John Warnock augusztus 16-án családja körében 82 évesen elhunyt.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram