A Steinberg HALion VST egy igazán inspiráló virtuális sampling és sound design rendszer, ami újradefiniálja a modern hangkészítés produkciós környezetének a fogalmát.

  Áttekintés

  A Steinberg HALion VST hangszer legújabb verziója sok lehetőséggel bővíti a virtuális sampling és sound design határait. Új hangszerek és hangforrások, granuláris szintézis engine, új effektek, hangminta szeletelés - hogy csak néhányat említsünk azokból a lehetőségekből, amelyek a profi producerek, zenészek és sound designerek számára a HALion-t az elsőszámú választássá avanzsálják. A kiterjedt hangkönyvtár, az audio szerkesztési lehetőségek és az ultra-expresszív hangmodulok kombinálva az innovatív grafikus felülettel sosem hallott inspiráló hangzások elkészítésére csábít.

   

   


  Több mint egy sampler
  A HALion a jelenlegi legkorszerűbb samplingtechnológiát kombinálja a legújabb virtuális analóg fejlesztésekkel, melyek együttesen egy teljesen integrált sound design környezetet biztosítanak a profi felhasználók számára. A granulár szintézis és az új orgona szimuláció mellett az új szeletelő slicing modul és az Audio-Warp alapú pitch-shifting és z-plane alapú time-stretching teljesen elasztikus audio manipulációs lehetőségeket biztosít - az audio-t teljesen a projecthez igazíthatjuk, és nem fordítva! Építsünk komplex hangmintatárakat, fantasztikus szintetizátor hangzásokat vagy találjuk fel a saját hangunkat - mindezt egyetlen intuitív hangszerben.

  Belső keverés

  A HALion 5 egy csúcsminőségű belső keverőt használ amivel a jelútat teljes mértékben és minden részletre kiterjedően kontrollálhatjuk. Lényegében nincsenek megkötések: végtelen számú buszt készíthetünk egy programhoz és layerhez és olyan szabadon konfigurálhatjuk a jelutat ahogyan csak szeretnénk. Minden bus-nak saját jelszint, panoráma, mute és solo kapcsolója van, valamint képes 8 insert effekt kezelésére. Összesen 32 sztereó kimeneti csatornánk van a 6 csatornás surround kimenet mellett.

   

  Flexibilis felhasználói felület

   

  A HALion 5 a leghatékonyabb és legrugalmasabb felhasználói felületet használja amit csak valaha egy virtuális hangszerhez készítettek. Lehetőség van az egyes szekciók dokkolására, mozgatására, átméretezésére, tab-ok tetszőleges készítésére és komplett screen set-ek lementésére – mindezt a többmonitoros rendszerekhez igazítva és így tökéletes fókuszt biztosítva a munkának.

   

  Teljeskörű integráció a Steinberg termékekkel

  A HALion 5 akadálymentesen integrálódik a különböző VST alkalmazásokkal, kihasználva mindegyik előnyös tulajdonságait. A hangszer nem csak a Cubase DAW alkalmazással és a WaveLab audioszerkesztővel működik tökéletesen együtt, de a Steinberg hardverekkel is fejlett kapcsolatban van ami a HALion 5-öt az elsőszámú VST sampler és sound design rendszerré varázsolja.

   

  Minőségi tartalom

  A HALion ötödik reinkarnációja egy több mint 15 GB-os, nagy gonddal megalkotott hangmintatárat használ, beleértve a minőségéről híres HALion Sonic workstation teljes hangmintatárát. A Steinberg és a Yamaha sound designerei által készített gyűjtemény több mint 2500 gyári hangszert és presetet tartalmaz, így nyugodtan mondhatjuk hogy a HALion 5 hangkönyvtára majdnem minden zenei műfajt képes lefedni.

  Fő tulajdonságok:

  • Csúcsminőségű sampler és sound design környezet a legprofibb igényeket is kielégítően.
  • 32 sztereó kimenet, 6 csatornás surround, max. 192 kHz mintavételi frekvencia
  • Hatékony multitimbrális audio engine diszk streaming támogatással, orgona, virtuális analóg és granuláris szintézissel
  • AudioWarp - teljeskörű csúcsminőségű time-stretching és pitchshifting támogatás
  • Teljes VST Expression 2 támogatás a Cubase-t használó zeneszerzők számára
  • FlexPhraser modul dobok, arpeggiok és complex tonális riffek készítéséhez
  • MegaTrig modul a stílusok és hangszer artikulációk könnyű programozásához
  • Top audio effektek: REVerence konvlúciós zengető, VST Amp gitárszimuláció, stb.
  • Flexibilis felhasználói felület és többmonitoros rendszerek támogatása
  • Tartalmazza a HALion Sonic 2 teljes verzióját

   

  A HALion 5 újdonságai:

   

  Új hangforrások

   

  A két új hangforrással a HALion 5 tovább bővíti a kreatív eszköztárat. Az granuláris szintézis motor segítségével bármilyen hangmintából fantasztikus új textúrákat készíthetünk, egy teljesen új hangzásvilággal bővítve az eddigi hangpalettát. A lélegzetelállítóan hiteles orgonaszimuláció pedig a klasszikus drawbar orgonák hangját emulálja kilenc orgona és percussion drawbar segítségével. A HALion 5 folyamatos kísérletezésre késztet ahogyan az összes szintézis egyetlen hangban végtelenül kombinálhatod.

   

  Új hangminta szeletési lehetőségek (slicing)

  Az audio file-ok szeletelése és újrakonfigurálása egy igen döntő produkciós folyamat manapság. A HALion 5 új slicing módjával bármilyen hangmintát újraszeletelve könnyedén a ritmushoz vagy a dalhoz igazíthatjuk azt. Nem csak hogy sokoldalú és könnyű is használni, de a HALion 5 slicing algoritmusa egy olyan elsőrangú módszert használ ami a szeletelt audio hangminőség szinte érintetlenül hagyja, ezenkívül akár minden egyes slice-ot egyedileg szűrhetünk! A két automatikus tranziens detektáló módot egy manuális marker szerkesztő módszer egészíti ki, így a minták újrafeldolgozása egyetlen helyen teljes körűen elvégezhető.

   

  Továbbfejlesztett FlexPhraser

  A FlexPhraser egy új user módot kínál, új hangzásbeli lehetőségekkel. Készítsd el a saját patternjeidet és riffjeidet az új phrase editorban, ahol nem csak a velocity-t (billentyűleütés gyorsasága) és a hangmagasságot állíthatod be a 32 lépésre, de közben két controller lane további paramétereket is modulálhat, mint pl. a szűröket, vagy effekteket. Már létező MIDI file-okat beimportálhatunk amivel az arpeggiator ritmusát egy létező groove ritmusához illeszthetjük, majd a frázisok egy egyszerű drag and drop mozdulattal beilleszhetők a Cubase-be MIDI sávként, ahol tovább szerkeszthetjük őket.

   

  Új MIDI modulok

   

  Két új MIDI modul is kínál izgalmas lehetőségeket a hangszerelések és a dobgroove-ok készítéséhez a HALion 5-ben. A MIDI Player-be akár 8 MIDI file-t is betölthetünk amelyek bármikor lejátszhatunk a Trigger Pad-okon keresztül. A Trigger Pad képes az új Drum Playert is vezérelni, ami egy step-szekvenceren keresztül képes kompett dobgroove-ok létrehozására közvetlenül a HALion 5-ön belül.

   

  Új hangszerek

   

   

  A HALion 5 nyolc további új izgalmas hangszerrel, valamint az ezekhez tartozó több mint 1000 presettel segíti a kreativitás kibontakoztatását. Izgalmas új szintetizátorok vállvetve az elsőrangú akusztikus hangszerekkel, miközben az új dobritmusok a kreativitást új magasságokba emelik. Egészítsük ezt ki a granuláris szintézissel valamint az új elektromos orgona szimulációval. Az egyszerűség kedvéért pedig minden hangszernek saját Macro oldala van, ahol a legfontosabb paramétereket összegyűjtve könnyebben és kifejezően vezérelhetjük a hangzást.

   

  Az új, HALion 5 engine-re épülő hangszerek egyesével:

   

  Trium - három oszcillátoros virtuális analóg szintetizátor

   

  Auron - granuláris szintetizátor a lebegő padokhoz és földöntúli textúrákhoz

   

  Voltage - a vintage szintetizátorok korát idéző meleg analóg hangzás kedvelőinek

   

  World instruments - a nyugat-afrikai balafontól kezdve a japán shakuhachi-n keresztül a shona kalimbákig és a török tamburinig a világ különbőző tájegységeinek a hangszereit és ütős / dob hangmintáit használhatjuk.

   

   

  World Percussion - Afrika, Európa, India, Brazília vagy Törökország (a lista nem teljes) ütős hangszereinek és ritmusainak a listája található itt. A komplett ritmikus frázisokat MIDI file-ként drag-and-drop-al kimenthetjük a host DAW-ba és ott tovább alakíthatjuk őket a saját ízlésünknek megfelelően.

   

  HALiontron - a 60-as 70-es évek rock és pop bandáinak a orgona hangzása ölt testet ebben a modelben.

   

   

  Model C - a hatalmas szekrény méretű drawbar orgonák teljeskörű hiteles szimulációját kínálja, bármifele helyigény nélkül.

   

   

  B-Box - egy klasszikus 16 lépéses step-szekvenszer, 13 hangszerrel, 200 groove-al, mindegyik külön 5 pattern-nel az inspiráló beat produkciók kifogyhatatlan tárházát kínálja, teljeskörű drag-and-drop MIDI export integrációval.

   

   

  Új effektek

  A HALion 5 kilenc pazar új effekttel bővült: vadítsd meg a gitárhangzást a VST Amp-al, adj neki funkys hatást az új Wah Wah-val vagy generálj fantasztikus új textúrákat az Autofilterrel. Tedd melegebbé a digitális felvételeidet a Tape Saturator segítségével, vagy akár órákra feledkezz bele pusztán a Ring Modulátor lehetőségeibe. És ha ez még nem lenne elég, a Step Flanger, a Vintage Ensemble, az Envelope Shaper és az Octaver szinte minden kreatív effektezési igényt ki fog elégíteni.

   

  DJ EQ - egy könnyen használható 3 sávos parametrikus equalizer ami működésében leginkább egy tipikus DJ mixer hangzására hasonlít.

   

  Brickwall Limiter - biztosítja, hogy a kimeneti jelszint sose haladja meg a beállított maximum limitet.

   

  A Maximizer anélkül emeli az audio anyag hangerejét hogy bármiféle torzítés történne.

   

  A Tube Compressor az integrált csöves szimulációjának köszönhetően a sima és meleg kompresszorhangzást teszi elérhetővé.

   

  A Vintage Compressor a régi analóg kompresszorok karakterisztikáját emulálja működésében.

   

  A Frequency Shifter a bejövő audio jel minden frekvenciáját egy fix értékkel tolja el.

   

  A Tube Saturator dúsítja a hangot azáltal, hogy egy felharmonikusokkal szaturálja az audiojelet.

   

  Stereo Enhancer - a sztereó anyagok szélességét állíthatjuk be ezzel a plug-innel.

   

   
  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7 / 8 /10
  Processzor
  Intel vagy AMD kétmagos processzor
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  17 GB
  Képernyő
  1280x800
  Egyéb
  • VST2 vagy VST3 kompaitibilis DAW host
  • Az operációs rendszerrel kompatibilis audio interfész, lehetőleg ASIO driverrel
  • Szabad USB port az USB-eLicenser (license management) számára - az aktiváláshoz internet kapcsolat szükséges.
  Apple
  Rendszer
  OS X 10.10 / 10.11 vagy újabb
  Processzor
  Intel kétmagos processzor
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  17 GB
  Képernyő
  1280x800
  Egyéb
  • AU vagy VST3 kompaitibilis DAW host
  • Az operációs rendszerrel kompatibilis audio interfész, lehetőleg Core Audio driverrel
  • Szabad USB port az USB-eLicenser (license management) számára - az aktiváláshoz internet kapcsolat szükséges.