Steinberg Groove Agent 4

Creativity First!

Creativity First!

ÁTTEKINTÉS

A Steinberg Groove Agent nevű virtuális dobszoftvere az eredeti koncepció teljesen újragondolt megvalósulása, amivel könnyedén és profi minőségben készíthetük élethű dobfelvételeket, a szokásos nehézségek (rossz felvételi minőség, mikrofonozási és keverési problémák) nélkül.

Groove Agent 4 - az ultimate dob workstation

A Steinberg Groove Agent dob és percussion hangszerei már régóta nagy népszerűségnek örvendenek, ezt a Groove Agent 1-3 széria sokoldalú szerkesztési lehetőségeivel és hangminőségével alapozta meg. A Groove Agent 4 azonban teljesen más: a koncepció újragondolása az alapoktól kezdve, aminek az eredménye egy olyan páratlan tudású modern ritmushangszer, ami maximálisan kihasználja a DAW (digitális audio workstation) integráció előnyeit és korlátlan bővítési lehetőségeivel gyakorilatilag az újabb és újabb dobhangzások kimeríthetetlen tárházát nyújtja.

Groove Agent 4
Groove Agent 4
 

A Groove Agent 4 három speciális ritmushangszert foglal magában. Legyen szó káprázatosan hiteles akusztikus dobról, ütős 4/4-es klub alapról vagy egzotikus perkusszív groove-okról, a Groove Agent mindegyikre egy saját megoldást ad, ún. Agent-ek formájában. Akár négy Agent is kombinálható, ami teljesen új világot nyit a kísérletezők számára bármilyen stílus esetén.

A Groove Agent 4 újradefiniálja a “virtuális dobos” fogalmát, aminek az alapját egy teljesen új 22.000 hangmintából és 3800 groove-ból álló könyvtár adja, ami a mai zenei stílusokat szinte teljes mértékben lefedi. A kreativitás teljes kibontakoztatásához az összes pattern és groove szerkeszthető menet közben az integrált Pattern Editorral.

 

Az Agent-ek
 

A sokoldalú virtuális dobos
A könnyen használható de mégis hatalmas tudású és innovatív módon használható Groove Agent 4 tervezéskor figyelmet fordítottak arra, hogy a stúdióban, a színpadon, a próbateremben, turnén vagy otthoni produkciónál a zenészek maximálisan kihasználhassák a a szoftver kreatív lehetőségeit. Elindíthatjuk a program önálló (nem plug-in) verzióját az ún. Jam módban és dobosként is közreműködhetünk a dalírásban, amikor a dobos éppen nincs jelen. A Groove Agent az összes szokásos elektromos dob trigger setupot támogatja, illetve konfigurálható azokhoz.

Keverési lehetőségek
A Groove Agent 29 stúdióminőségű effektje és minden dobhangnak külön dedikált mixer csatornáján a legkomplexebb dobhangzás sem fog ki, és mindezt teljesen az alkalmazáson belül képesek vagyunk megvalósítani. Ha keverni azonban mégis a saját host DAW alkalmazáson belül szeretnél, akkor az architektúra ezt is biztosítja: plug-inenként 16 virtuális kimenet köthető be a DAW szoftver keverőpultjába. Az integrált effekteket akár send-ként is használhatjuk a dedikált Aux buszokon keresztül, de Kit, Agent és Pad szintű önálló effektezésre is minden lehetőség adott.

Teljes munkafolyamat integráció a Cubase-el
Ahogy az várható, a Groove Agent 4-et eleve úgy tervezték, hogy teljesen harmóniában működjön a Cubase-el és semmi ne akadályozza a kreativitás áramlását. A Cubase-ből közvetlenül dobhatunk hangmintákat és MIDI patterneket a Groove Agent 4 dobpadjaira, vagy fordítva: a dobpadokon található ritmusokat másodpercek alatt a Cubase-ben szerkesztett dal sávjaira helyezhetjük. Az integráció ennél azonban jóval tovább megy: bármelyik Groove Agent kitből drum map-eket hozhatunk létre a további dobeditáláshoz, így a Cubase dobeditorban pontosan névvel ellátott sávokon finomíthajtuk tovább a groovejainkat.

A Groove Agent elemei

Acoustic Agent

 

Acoustic Agent
 

Az Acoustic Agent egy virtuális akusztikus dobos, ami nemcsak elsőosztályú hangmintákat de egy integrált lejtászót is tartalmaz, amivel a dalhoz tökéletesen passzoló kíséretet alkothatunk. Három nagyszerű dobkitet tartalmaz, amit a Style Player-el játszhatunk le. A Stlye Player a dobosok játékának aprólékos elemzése után születehetett meg, az összes nüansznyi játékmódbeli finomság reprodukálására alkalmas, legyen szó akár blues, punk, hip-hop, indie rock vagy bármilyen manapság korszerű műfajról. A komplexitást és az intenzitást egyszerű módon grafikusan lehet kontrollálni, így egyetlen patternnek több mint 50 varációs lehetősége sokoldaló élőjátékszerű hangzást tesz lehetővé

 

Acoustic Agent - Style Player
 

 

 

Acoustic Agent - mixer
 

Az Acoustic Agent mixer szekciója mindent megad, amire csak dobok akusztikus keverésénél szükségünk lehet, 20 mikrofonozott csatorna, többféle mikrofon beállás (room, overhead, stb.) és hat group. Minden csatornán teljesen önálló EQ, kompresszor, szalagos szaturáció és envelope shaper található, plusz az Aux/Send konfigurációk. Ha nincs kedvünk belemerülni a paraméterekbe, akkor pedig a kész presetek közül kiválaszhatjuk az adott dalhoz legjobban illeszkedő mixer scene-t.

Beat Agent

 

Beat Agent
 

A Beat Agent egy teljeskörű beat-produkciós környezet az összes eszközzel és hanggal, amivel a legvadabb dobgroove-okat is létrehozhatjuk az elektronikus és urban zenei stílusokhoz. Kiindulásként 100 drum-kit-et használhatunk, miköbezn minden lehetőség adott saját kitek létrehozására. A Beat Agent egyben igazán kimagasló sample és loop manipulációs eszköz is: képes a hangmintákat automatikusan tranziens pontoknál szeletelni, minden egyes dobhang egyedileg kicserélhető, minden dobhang külön effektezhető. A Vintage mód a régi samplerek hangján képes a hangokat megszólaltatni és a teljeskörű Cubase integráció a Beat Agent-et a modern beat készítés éllovasává varázsolja.

Percussion Agent

Ahogy a neve is sugallja, a Percussion Agent olyan hangszerekre, groove-okra és ritmusokra specizalizálódik, ami perkusszív elemeket tartalmaz.

 

Percussion Agent
 

Ez az Agent nem csak tökéletes kiegészítője a legtöbb Acoustic Agent groove-nak, de játszi könnyedséggel készíthetjük el néhány kattintással a saját percussion frázisainkat is az integrált Style Player segítségével. Csúszkák segítségével tudjuk a komplexitást, a játékmód intenzitását vagy a finom ritmikai ingadozásokat (késés, sietés érzése, swing, stb) beállítani.

 

Percussion Agent - Style Player
 

Több mint 20 percussion hangszer hangját rögzítették a legnagyobb részletességgel, több mikrofonnal, így mint bongo, konga, shaker, tamburin, triangle, stb. Minden hangminta nemcsak az eredeti 24-bites minőségben, hanem a gyengébb CPU-kon is jól muzsikáló 16-bites felbontásban is betölthető. Ezenkívül ugyanazt a legaprólékosabb módon beállítható integrált keverőpultot kapjuk keverséhez mint az Acoustic Agent esetében.

Végtelen bővíthetőség

A Groove Agent alap hangszetjein felül számos neves művész által profi, hangszerelt és rögzített ún. expansion-t vásárolhatunk a Steinberg weboldaláról, amelyek egyedi dobhangokkal és groove-okkal bővítik a dobhangzás repertoárt. Ezek mindegyike természetesen teljesen továbbgondolható, újraszerkeszthető így a kész anyag mindenképpen a saját ízlésvilágunkat fogja tükrözni.

 

Néhány az eddig megjelent Groove Agent expansion kit-ek közül
 

A Groove Agent két verzióban érhető el, a teljes tudású Groove Agent 4 és a Cubase-ben alapból megtalálható kisebb tudású Groove  Agent SE4.
A két verzió közötti különbséget az alábbi összehasonlító táblázat tartalmazza:

 

 

Groove Agent 4 

Groove Agent SE 4

Agent slot-ok száma41
Beat Agent✔ (limitált tudással)
Acoustic Agent✔ (limitált tudással)
Percussion Agent

 
Presetek száma

102 (Beat Agent)

55 (Acoustic Agent)

20 (Percussion Agent)

30 (Beat Agent)

20 (Acoustic Agent SE)

Style Player 
Stílusok száma 
(Acoustic Agent)
5520
Alstílusok száma
(Percussion Agent)
125 

Stílusok száma 
(Beat Agent)

102 
Effektek száma28 + REVerence28
Slice Editor
Dob slice-ok osztályozása 
Jam Mode

 
Pattern Editor & record mode 
Pattern overview 
Sample Browser 
Internal MediaBay 
Új! 4.2-es verzióban: Advanced Note Repeat 
Új! 4.2-es verzióban: Egyedi pattern mód 
Új! 4.2-es verzióban: Follow Transport
Új! 4.2-es verzióban: MIDI out


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszerMac OS X 10.8 / 10.9 / 10.10 / 10.11
ProcesszorIntel duo-core
Memória4 GB
Tárhely10 GB
Képernyő1024x768
Egyéb
  • AU vagy VST 3 host alkalmazás (pl. Cubase, Nuendo, Live, Logic, stb.)
  • Szabad USB port az USB-eLicenser (license management) számára - az aktiváláshoz internet kapcsolat szükséges.
  • Az operációs rendszerrel kompatibilis audio interfész, lehetőleg ASIO driverrel

Windows:

RendszerWindows 7 / 8 /10
ProcesszorIntel vagy AMD kétmagos processzor
Memória4 GB RAM
Tárhely10 GB
Képernyő1024x768
Egyéb
  • VST 2.4 vagy VST 3 host alkalmazás (pl. Cubase, Nuendo, Live, Reaper, stb.)
  • Szabad USB port az USB-eLicenser (license management) számára - az aktiváláshoz internet kapcsolat szükséges.
  • Az operációs rendszerrel kompatibilis audio interfész, lehetőleg ASIO driverrel

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram