Steinberg CC121

Creativity First

Creativity First

ÁTTEKINTÉS

USB kontroller a Steinberg Cubase / Nuendo / WaveLab rendszerek finom és villámgyors kézi vezérléséhez.

Steinberg CC121 kontroller

Az extrém magas gyártási és alkatész minőségi szabványok szerint épül CC 121 fejlett integrációjú kontroller teljes kézi vezérlést biztosít a Steinberg Cubase, Nuendo és WaveLab szoftverei számára. Az egyedi és testreszabott felépítésnek köszönhetően 100%-osan csak az aktuális projektre koncentrálhatunk. Nem szükséges konfigurálni, csak installáljuk a szoftverét és dugjuk be a CC121-et egy PC vagy Mac USB portjába: a LED-ek azonnal mutatják amint a kapcsolat létrejött és kezdhetjük a munkát!

Áttekintés

 • ASI (Advanced Integration System) - teljesen integrált kézivezérlés a Steinberg fő termékeivel, amivel teljesen az adott projektre fókuszálhatunk.
 • Ultra érzékeny Advanced Integration Controller tekerő “point and control” támogatással: bármelyik látható Cubase paramétert, VST effekt vagy VST hangszer paramétert (VST2.4 és VST3) könnyedén mozgathatunk ha az egeret fölé tartjuk majd mozgatjuk a tekerőt.
 • Az AI gomb jog wheel / scrub módban is működik.
 • Az új Quick Control módnak köszönhetően az EQ szekció 12 tekerője és a négy gombja is hozzárendelhető plug-in paraméterekhez.
 • Csúcsminőségű 100 mm-es érintésvezérlt motorikus fader, amivel az egyes csatornák, csoportok, VCA-k hangereje könnyen állítható.
 • Az összes Cubase csatornabeállítás dedikált vezérlőt kapott, így a solo, mute, record arm, a read/write automatizáció, a panoráma, a VSTi editor és az “e” editor gombok.
 • A teljese Cubase EQ szekció megtalálható hardverben: 12 EQ tekerő gomb valamint a bypass/mode gomb.
 • Teljes transzport szekció, beleértve a jog wheel-t is.
 • Felhasználó által hozzárendelhetőek egyedi funkciók, így a CC121 egyéni igények szerint is testreszabható.
 • Azonnali plug-and-play működés és a Cubase kapcsolatot jelző “Cubase Ready” - nincs szükség semmilyen beállításra vagy paraméter hozzárendelésre.
 • Kiváló japán mérnöki tervezés és komponens minőség, teljes fémház.
 • Cross platform támogatás - kompatibilis Mac-el és PC-vel egyaránt.

USB tápellátás

A CC121 a tápellátását tejesen a számítógép USB csatlakozójából kapja. Továbbá a CC121 az USB portra csatlakozást követően teljes Cubase vezérlést biztosít. Amikor a mellékelt AC adaptert is bekötjók, akkor a precíziós hangerő fader motorja is aktiválódik, s minden egyes alkalommal mutatja a kiválasztott sáv pontos hangerőértékét.

Teljesen tükrözött funkcionalitás

A CC121 egyik jelentős előnye a teljes software - hardver tükrözés. Más DAW kontrollerektől eltérően itt a hardveres gombot tekerők beállításai minden esetben pontosan megjelennek a szoftverben. Nem kell megtanulnod, hogy hova tetted az egyes funkciókat a kontrollereden. Ugyanolyan ösztönös módon dolgozhatsz a Cubase-el, mintha egy analóg keverővel dolgoznál, az összes funkció egyetlen gombnyomással elérhető és nincs szükség arra, hogy egérrel hosszan keresgéld őket.

AI gomb - a forradalmi kontroller

AI gomb

 

AI gomb

A CC121 talán leginnovatívabb tulajdonsága az AI gomb, ami egy “mutass rá és vezéreld” típusú precíziós kontroller. Ahelyett hogy megpróbálná helyettesíteni a hagyományos egér alapú vezérlőrendszereket, inkább azok használatát teszi elképesztően gyorssá amikor egy paraméter szeretnénk beállítani vagy beállítást módosítani. Amennyiben a hagyományos egérmutatóval közvetlenül a paraméter fölé állunk, akkor ez automatikusan az AI gomb teljes precíziós finomságát használva beállítható. Ehhez nem szüskéges további beállításokat végrehajtan a Cubase-ben, kattintani, stb. A paramétert akár rögzíthetjük az AI gombhoz amikor az egérmutatót máshova mozgatjuk a képernyőn.

Dedikált Cubase gombok

Az AI gombon felül tovább jó minőségű tekerő gombokat és kapcsolókat találunk a CC121-en, melyek mindegyike csak egyetlen funkcióhoz van hozzárendelve. Az aktív állapotú led-ek színe megegyezik a Cubase felület vezérlőinek a színével, ami tovább könnyíti a navigációt és a vezérlést.

Channel szekció

 

Channel beállítások

A csatorna szekcióban megtaláljuk az összes Cubase funkció megfelelőjét fizikai gomb, tekerő és fader formájában. A 100 mm-es érintésérzékeny hangerőszabályozó fader ugyanazt az elsőrangú érzést és beállítási finomságot biztosítja, mint amit a csillagászati áru nagy keverő konzolokon találunk. A faderrel pontosan beállítható a a kiválasztott sáv vagy csoport hangereje, így a legfinomabb automatizációkat is elsőre sikerül pontosan felvenni.

További előny a VST csatorna beállítások és a VST Instrument-ek azonnali meghívása, amelyek paraméterei rögtön szerkeszthetőek az egérkurzor és az AI gomb használatával.

EQ szekció

 

EQ szekció

A CC121 a teljes négysávos Cubase hangszínszabályozót (equalizer vagy rövidítve EQ) it megjeleníti hardver formában. A 12 tekerőgombbal a hangszínszabályozók mindhárom paramétere (Q, frekvencia és Gain) állítható mind a négy frekvenciasávon. Megtaláljuk továbbá a sávonkénti egyedi bypass gombot, amivel ki/bekapcsolhatjuk az adott sávot, valamint az EQ típusát is az erre szolgáló egyedi gombbal választhatjuk ki.

Transport szekció

 

Transport gombok

A Cubase Transport panelén található funciók könnyedén vezérelhetőek a CC121-ről. A kompakt és könnyen, legalul elérhető gombok pontosan tükrözik a Cubase transport állapotát színben és formában.

Felhasználó által hozzrendelhető funkciók

 

Testreszabható gombok

A jobb felső sarokban található négy ombhoz bármilyen Cubase funkciót hozzárendelhetünk. Ezek lehetnek pl. egy adott track Zoom beállításai. A CC121 szoftver különböző sablonokat is feltelepít amelyek automatikusan hozzárendelik ezeket a gombokat bizonyos funkciókhoz, pl. a Control Room vezérlésére.

 

Tömeg és méretek

 • 1.5 kg
 • 284 x 180 x 43 mm


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Apple:

RendszerMac OS X 10.5.8 - 10.11 és újabb Mac OS
ProcesszorIntel dual core CPU
Memória2 GB
Tárhely50 MB
Képernyő1024 x 768
Egyéb

szabad USB port

legalább Cubase 4.5, Nuendo 4.2 és WaveLab 7.2 szükséges a működéshez

Windows:

RendszerWindows 7 / 8 / 10
ProcesszorIntel vagy AMD dual core CPU
Memória2 GB
Tárhely50 MB
Képernyő1024 x 768
Egyéb

szabad USB port

legalább Cubase 4.5, Nuendo 4.2 és WaveLab 7.2 szükséges a működéshez

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram