A FocalPoint 2 egy csodálatos új alkalmazás, amely lehetővé teszi, a homályosság és a mélységérzet szimulálását.

  Áttekintés

  A FocalPoint 2-vel realisztikus mélységérzetet adhatunk a képeknek, és a fókusz beállításával befolyásolhatjuk, hogy a néző a kép mely részére figyeljen. Az intuitív FocusBug kontroller pontosan úgy használható, mint a tilt-shift vagy a selective focus a Photoshopban. Állítsuk be, hogy a kép melyik részén legyen a fókusz, és válasszuk ki a megfelelő lencsét, amelyet szimulálni szeretnénk. Vagy készítsünk saját beállításokat, és magunk állítsuk be a homályosság szintjét, akár 3D-ben is. Az új FocusBrush eszközzel a kép bármelyik részére "festhetünk" élességet vagy homályosságot. Még sose volt ilyen egyszerű vagy gyorsabb befolyásolnunk, hogy a képet megtekintő személy hová tekintsen a képen.


  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows XP, Windows Vista vagy Windows 7
  Processzor
  Intel Core 2 Duo, Xeon vagy jobb
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  4 GB
  Képernyő
  1280x800
  Egyéb
  • OpenGL 2.0 kompatibilis videokártya, legalább 256 MB RAM-mal
  • Adobe Flash Player 10.0 vagy újabb
  • Microsoft .NET Framework 2 vagy újabb
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.5, 10.6 vagy 10.7
  Processzor
  Intel Core 2 Duo, Xeon vagy jobb
  Memória
  4 GB
  Tárhely
  4 GB
  Képernyő
  1280x800
  Egyéb
  • OpenGL 2.0 kompatibilis videokártya, legalább 256 MB RAM-mal
  • Internet kapcsolat az aktiváláshoz
  Funkciók

  A FocalPoint 2-vel több fókuszpontot is beállíthatunk, amiket komplex alakzatokká alakíthatunk, de arra is van mód, hogy több külöböző elemet emeljünk ki. A Focus Bug egy egyszerű, könnyen használató felületen tárolja az összes gyakran használt opciót. Csak egy kattintás, és már be is állíthatjuk a homályosság pozicióját. A bogár "lábaival" pedig meghatározhatjuk a méretet és a formát. A "csáppal" pedig homályosság típusát és mennyiségét állíthatjuk be, illetve a homályosság szélének a keménységét.
   

   

  Ezentúl nem csupán a kép szemcsézettségét állíthatjuk be, de az új verzióban azt is beállíthatjuk, hogy milyen kiemelések legyenek a homályos részeken. Ezen felül vannak még új eszközök a fényesség és a kontraszt beállítására is.

   

  A FocalPoint 2 új algoritmusaival autentikus hatású homályosságot teremthetünk a fókusz beállításával. A végeredmény olyan lesz, mintha valódi fényképezőgéppel és objektívvel dolgoztunk volna. Használhatjuk a FocalPoint 2 gyári beállításait is, amelyekkel olyan eredményt érhetünk el, mintha drága objektívet használtunk volna.

  Az új Focus ecsettel ott "rajzolhatunk" fókuszt vagy homályosságot a képen, ahol szeretnénk. Könnyen teremthetünk realisztikus mélységérzetet a Focus ecsettel, a Focus Buggal, és a Photoshoppal, anélkül, hogy szükség lenne összetett, az előtérben elhelyezett elemekre.