Universal Type Server

  Extensis Universal Type Server 7

  Kezeljjük fontjainkat, illetve meg oszthatjuk munkaállomásaink között. Kössünk font(os) kapcsolatokat!
  Universal Type Server

  Árakhoz kattintson ide

  Az Extensis Universal Type Server 7 segítségével Macintosh és Windows fontokat kezelhetünk, illetve oszthatunk meg munkaállomásaink között, miközben a háttérben futó automatikus frissítés mindenki számára biztosítja ugyanazon betűtípusok- és készletek elérhetőségét.

  Áttekintés

  Az új szerverfunkciók lehetővé teszik, hogy adminisztrátorként különböző jogköröket határozhassunk meg és oszthassunk ki a szerveren lévő fontok eléréséhez. Az Extensis Universal Type Server 7 által beállíthatjuk a fontok licenszelését is, elkerülve ezzel az esetleges jogi problémákat.

   

   

  Teljes körű font menedzsment

  Egyetlen, központi helyről menedzselhetjük az összes általunk birtokolt betűkészletet. Minimalizáljuk az inkonzisztenciát a hozzáférési jogosultságok szabályozásával, és automatizáljuk a betűkészletek elosztást a csapat tagjai között. A rendszer segítségével könnyűvé válik a fontok kereséses, összehasonlítása és aktiválása.

  Zavartalan munka

  Az Universal Type Server-t egyszerű telepíteni és karbantartani. Könnyedén beilleszthető a már meglévő rendszerünkbe, és remekül megfér az olyan professzionális szoftverekkel, mint az Adobe Creative Cloud vagy a QuarkXPress.

  Biztonságos és jogtiszta környezet

  Biztosítsuk, hogy a felhasználók csak és kizárólag olyan betűkészletekhez férjenek hozzá, amelyeknek tisztázott a jogosultsága, és ne használhassanak licenc nélkülieket. A jogtiszta betűkészletek kizárólagos használata elengedhetetlen feltétele a profi munkavégzésnek.

  Költséghatékonyság

  A Universal Type Server azzal is segíti a munkánkat, hogy teljes képet ad a stáb által preferált betűtípusokról, így megalapozottabb döntést hozhatunk az újabbak licencelése előtt.

  Terméktámogatás

  Az Extensis support csapata gyors hathatós segítséget nyújt a felmerülő problémák megoldásában. A rendelkezésre álló tudásbázisban pedig mi magunk is megtalálhatjuk a választ a legtipikusabb esetekre.

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows Server 2012 R2 vagy Windows Server 2016
  Processzor
  2 GHz vagy gyorsabb
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  2 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Active Directory a szerveroldalon
  • Internet Explorer/Edge/Safari/Chrome/Firefox
  Apple
  Rendszer
  Mac OS X 10.11 vagy újabb
  Processzor
  2 GHz vagy gyorsabb
  Memória
  2 GB
  Tárhely
  2 GB
  Képernyő
  1024x768
  Egyéb
  • Safari/Chrome/Firefox
  • Open Directory a szerveroldalon
  Funkciók

  Felhasználók és jogkörök A szerverfunkciók lehetővé teszik, hogy adminisztrátorként különböző jogköröket határozhassunk meg és oszthassunk ki a felhasználók, ill. a felhasználók bizonyos csoportjai között a szerveren lévő fontok eléréséhez és bizonyos programfunkciókhoz.

  Felhasználási szokások figyelése Minél többet tudunk csapatunk font felhasználási szokásairól, annál jobbak leszünk. Takarítsunk meg pénzt azzal, hogy megfigyeljük, munkatársaink milyen fontokat használnak a leggyakrabban. Maradjunk a "biztonságos zónában" azáltal, hogy rendelkezünk az összes szükséges licenccel a fontok felhasználásával kapcsolatban.

  Adobe After Effects A design ma már nem egy statikus környezet. A kreatív szakembereknek egyre több területen kell mégméretkezniük, és egyre gyakrabbá válik az animációk használata is. A Universal Type Server támogatja az Adobe After Effects -et abban, hogy elérhető legyen a munkához szükséges összes font.

  Szerver fontkönyvtár A Server Font Folder segítségével mindig a legújabb fontokkal dolgozhatunk, ugyanis a Font Folderben történt változások a munkaállomásokon is azonnal megjelennek.

  Biztonság A betűtípusok akkor is hozzáférhetők maradnak, ha a hálózat lefagy, a szerver ugyanis a fontokat és a többi fájlt felmásolja a felhasználók számítógépére, akiket így nem érint az esetleges szerverlefagyás.

  Interneten keresztül való hozzáférés Távoli munkatársként telefonos (dial-up) kapcsolatot is használhatunk a szinkronizáció idejére, ezután lekapcsolódva az Internetről dolgozhatunk tovább.

  Javított szerverképességek Az Extensis Universal Type Server lehetővé teszi, hogy az összes fonttípust egyetlen adatbázisban tároljuk és kezeljük.

  Fontlicencek követése A szoftver képes követni a fontlicenceket. Adott fonthoz tartozó licenc lejárata előtt az Extensis Universal Type Server figyelmezteti az adminisztrátort.

  Fontaktiválási opciók Szerver-adminisztrátorként a fontkészleteket kötelezően használandónak, vagy választhatónak is beállíthatjuk. A kötelező fontok automatikusan letöltődnek, és azonnal megnyílnak a programban. Az opcionális fontok esetében a felhasználók választhatják ki, hogy melyeket töltik le a gépükre, így a hálózatforgalom is csökkenthető.

  u1

  Platformfüggetlenség Nem jelentenek gondot sem a Macintosh, sem a Windows betűkészletei, melyek mindössze 10 MB RAM erejéig terhelik le a rendszer memóriáját. A kliensek mind Macintosh, mind Windows platformon működnek.

  Távoli adminisztráció Az Extensis Universal Type Server az Interneten, vagy bármely TCP/IP-hálózaton keresztül képes szinkronizálni a fájlokat.

  Folyamatos fontszinkronizáció Az alkalmazás folyamatosan szinkronizálja a munkacsoport tagjai által használt betűtípusokat, így ha bármilyen változtatást eszközölünk az egyes fontokon, az elérési jogkörrel rendelkező felhasználók munkaállomásain azonnal megjelennek a módosítások.

  Egyéb fájlszinkronizáció Az Extensis Universal Type Server nemcsak a betűtípusokat, hanem bármely más típusú - a szerverkönyvtárban (Server Folder) található - fájlt képes szinkronizálni, beleértve a kép-, fotó- és szövegfájlokat is. Amint a fálj bekerül a szerverkönyvtárba, a szoftver azonnal elküldi a kliensgépekre is, így akár egy teljes projektet le lehet szinkronizálni.

  Egyszerű telepítés és használat Az Extensis Universal Type Server-t könnyen, akár 5 perc alatt telepíthetjük és konfigurálhatjuk, a szoftver használata ráadásul kivételesen egyszerű.

  Még jobb adminisztrációs lehetőségek A program új verziója több lehetőséget nyújt a felhasználók menedzseléséhez. Ilyen például a lokális gépeken talált betűk engedélyezése, a rendszerfontok menedzselése, vagy a kliensgépeken a nem engedélyezett betűk törlése.

  Kinek ajánljuk?

  Az Extensis Universal Type Server 7 alkalmazást azoknak ajánljuk, akik megosztott betűtípusokkal hálózatban, vagy csoportban dolgoznak, akár belső hálózaton, akár az Interneten keresztül. Hatékony, gyors és megbízható fontkezelést biztosít, főként, ha csak azokkal a fontokkal szeretnénk dolgozni, amelyek éppen szükségesek.