Valós idejű professzionális videoszerkesztés az Adobe Premiere Pro CC-vel

ÁTTEKINTÉS

Árakhoz kattintson ide

Széles körű hardvertámogatásának köszönhetően az Adobe Premiere Pro CC a legjobban adaptált, nem-lineáris videoszerkesztő környezet. A hardveralapú, valós idejű előnézeti képnek köszönhetően azonnali visszacsatolást ad a munka eredményéről.

Az Adobe Premiere Pro CC a filmesek, a tévések és a webes tartalomkészítők iparágvezető videószerkesztő szoftvere. A kreatív eszközöknek, a többi alkalmazással és szolgáltatással való integrációnak és az Adobe Sensei képességeinek köszönhetően felvételeiből profizmust sugárzó filmeket és videókat készíthet. Az Adobe Premiere Rush segítségével bármilyen eszközről létrehozhat és szerkeszthet új projekteket.

premiere_01.jpg

Engedje, hogy magával ragadja az ihlet

Az Adobe Senseire épülő automatizált eszközökkel időt takaríthat meg, így többet foglalkozhat magával a történettel, az integrált munkafolyamatoknak köszönhetően pedig az idővonal elhagyása nélkül csiszolhatja tökéletesre a munkáját.

Bármely kamera. Bármely formátum. Bármilyen platform.

A felvételeket bármilyen formátumban szerkesztheti, a 8K-tól a virtuális valóságig. A natív formátumok támogatásának, az egyszerű proxy munkafolyamatoknak és a gyorsabb ProRes HDR-nek köszönhetően az anyagok még mobil munkaállomásokon is könnyedén feldolgozhatók.

premiere_02.jpg
premiere_03.jpg

Kompatibilis más alkalmazásokkal

A Premiere Pro és más alkalmazások vagy szolgáltatások, köztük a Photoshop, az After Effects, az Adobe Audition és az Adobe Stock között zökkenőmentes az együttműködés. Az animáltgrafika-sablonokat megnyithatja az After Effectsből vagy testreszabhatja az Adobe Stockból, és kedvére válogathat a külső felek által készített számtalan bővítmény közül.

Bárhová magával viheti szerkesztési környezetét

A Premiere Pro része a vadonatúj, bármilyen eszközön használható Premiere Rush alkalmazás. A telefonjával felvett és szerkesztett videókat közvetlenül az eszközről vagy az asztali számítógépről is megoszthatja a közösségi oldalakon. Vagy ha ez nem lenne elég, a Rush-fájlokat a Premiere Pro segítségével tovább szerkesztheti.

premiere_04.jpg

Bemutatjuk, mire képesek az új funkciók

A rendszeres időközönként kiadott új funkciókkal a Premiere Pro egyre jobb lesz. És Creative Cloud-tagsága birtokában azonnal elérheti őket, amint megjelennek.

premiere_05.jpgpremiere_06.jpg

Automatikus formátumváltás a videókhoz

Az Auto Reframe segítségével felgyorsíthatja a munkafolyamatot, és a közösségi médiában való közzétételhez optimalizálhatja a felvételeket. A formátumváltás intelligens átkomponálással történik, amely megőrzi a kompozíció fontos elemeit, legyen szó akár négyzetes, függőleges vagy 16:9 képarányról, akár 4K felbontásban.

Ne csak találomra módosítsa a görbéket

A Lumetri Color eszközeiben minden görbének két tengelye van, párosított értékekkel, ami megkönnyíti és pontossá teszi a szelektív fényelést.

premiere_07.jpgpremiere_08.jpg

Adobe Stock-zenékkel időt takaríthat meg

Közvetlenül a Premiere Pro alkalmazás Essential Sound (Fontos hangjellemzők) paneljéről kereshet, hallgathat meg, licencelhet és tölthet le zeneszámokat az Adobe Stockból.

Módosítások automatikus észlelése

A Premiere Pro Adobe Sensei MI technológián alapuló Scene Edit Detection funkciója automatikusan felismeri az eredeti szerkesztési pontokat. Így minden eddiginél gyorsabban vághatja a videókat, szúrhat be jelölőket és végezhet szerkesztéseket. 


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK


Apple:

RendszermacOS 10.14 vagy újabb
Processzor6. generációs Intel
Memória8 GB
Tárhely8 GB
Képernyő1280x800
Egyéb
  • 2 GB GPU VRAM

Windows:

RendszerWindows 10 64-bit
Processzor6. generációs Intel vagy annak megfelelő AMD
Memória8 GB
Tárhely8 GB
Képernyő1280x800
Egyéb
  • 2 GB GPU VRAM

FUNKCIÓK

- Adobe Premiere CC (2017.1)
  2017. április 19.

Lényeges grafikák panel Megtalálhatja a Premiere Pro és After Effects alkalmazásban készített feliratok, alakzatok és animáltgrafika-sablonok szerkesztéséhez szükséges összes vezérlőt. Emellett könnyebb lett az alakzatok, szövegek és kliprétegek átrendezése és módosítása is.

Közzététel Adobe Stockban A Premiere Pro és Adobe Media Encoder alkalmazásból elérhető Destination Publish közzétételi lehetőséggel publikálva videóit az Adobe Stock szolgáltatásban az elérhető legnagyobb jogdíjra számíthat.

Dynamic Link a Csapatprojektek számára A Csapatprojektek mostantól támogatja a Premiere Pro és After Effects között a Dynamic Link kihasználását, így kihagyható a köztes renderelés, és kevesebb iteráció szükséges.

Szöveg eszköz A Photoshop és After Effects alkalmazásbelihez hasonló Type (Szöveg) eszközzel közvetlenül a Program Monitorban készíthet feliratokat, akár nulláról indulva.

Fejlettebb integráció az Audition alkalmazással Az Audition kedvelt hangeffektjei, például a Surround Reverb, Mastering és Stereo Expander mostantól a Premiere Pro alkalmazásban is elérhetők. A Premiere Pro Essential Sound paneljéről kulcsképeket, hangeffekteket és beállításokat küldhet az Audition alkalmazásba renderelés nélkül, és teljes kompatibilitást élvezhet a két alkalmazás paneljei között.

Még több formátum natív támogatása A nagy dinamikai tartomány támogatása mostantól tartalmazza a HLG (Hybrid LOG Gamma).

Animáltgrafika-sablonok Az After Effects-kompozíciók mostantól animáltgrafika-sablonként csomagolhatók, megoszthatók a Creative Cloud Libraries-könyvtárakban, és megnyithatók a Premiere Pro alkalmazásban. Ezután módosíthat bizonyos változókat, például szöveget, színeket, elrendezést és hangulatot az általános esztétikai forma változtatása nélkül, és létrehozhatja a szöveget, alakzatokat és kliprétegeket tartalmazó saját sablonjait is.

Fejlesztések a virtuálisvalóság-munkafolyamatokban Ambisonics technikájú hangkimenet virtuálisvalóság-kezelő platformok, például a YouTube vagy Facebook számára.

Essential Sound panel A szerkesztők mostantól külön szakértelem nélkül is professzionális hangminőséget kaphatnak. Az Essential Sound panelen optimalizálhatja a zene, effekt, párbeszéd vagy környezet megjelölésű klipek hangparamétereit.

A következő generációs eszközök támogatása A Premiere Pro mostantól natívan támogatja a Microsoft Surface Dial szolgáltatást, valamint a MacBook Pro Touch bar.eszközét, beleértve annak testreszabását

További újdonságok: a 4K 60p formátum nagyobb teljesítménye, az Apple Metal nagyobb támogatása, a Stock-felvételek előnézete a Libraries (Könyvtárak) panelen, valamint más újdonságok.
 

- Adobe Premiere CC (2017)
  2016. november 02.

Egyszerűbb együttműködés a Team Projects szolgáltatással A Team Projects (Csoportprojektek) szolgáltatás lehetővé teszi, hogy több szerkesztő is valós időben egyidejűleg dolgozzon videoalkalmazásaikban. A különböző helyekről dolgozó munkacsoportok közös munkavégzését segíti, hogy a verziókezelés, ütközésfeloldás és tevékenység-hírcsatornák mind beépülnek a Premiere Pro CC, After Effects CC és Prelude CC alkalmazásokba. Mostantól elérhető a munkacsoportoknak készült Creative Cloud felhasználói és vállalatok számára.

Virtuálisvalóság-videók beállításainak automatikus felismerése A Premiere Pro automatikusan észleli, hogy virtuálisvalóság-videója monoszkóp, bal/jobb sztereoszkóp vagy alsó/felső sztereoszkóp tárolású, és alkalmazza is megfelelő beállításokat.

Megújult a Kezdőlépések A kezdő felhasználókat új indulóképernyő segíti többféleképp is az alkalmazások megismerésében, például a teljes videoszekvencia vizsgálatával, oktatóanyagokkal és kezdőknek készített optimalizált projektsablonnal.

Egyszerűbb bevitel A fájlkezelést egyszerűsíti, hogy kamerájából származó klipeket összefűzheti egyetlen fájlba.

Jobb feliratozás Az új feliratkezelő funkciókkal módosíthatók a szövegek, időtartamuk és helyük, és nyílt vagy zárt feliratok készíthetők előzmények felhasználása nélkül.

Közzététel közvetlenül a Behance-platformon Videóit közvetlenül Behance-portfóliójában teheti közzé – külön exportálás és feltöltés nélkül. 

Typekit-betűtípusok szinkronizálása Mivel a betűtípusok szinkronizálása és frissítése a Typekit-szolgáltatásból automatikusan történik, az élőszöveg-sablonokkal végzett munka során nincs szükség a hiányzó betűtípusok manuális megkeresésére.

Jobb teljesítmény Az Apple Metal továbbfejlesztett támogatásának és a kibővített GPU-effektuskészletnek (köztük az Offset effektusnak) köszönhetően gyorsabban dolgozhat. 

A Lumetri Color továbbfejlesztései Az új pipettákkal közvetlen kijelölések végezhetők a HSL-másodlagos színekkel végzett munkánál. Ezenkívül dolgozhat HDR10-fájlokkal is, és nagyobb támogatást élvezhet a színtéri metaadatokhoz. 

Dynamic Link a Character Animator programmal A Character Animator, After Effects és Premiere Pro közötti átlépésnél nincs szükség közbülső renderelésre, ami felgyorsítja a munkát.

Audition-hangeffektek Az új kitűnő minőségű valós idejű hangeffektek nagyobb forráshűségűek, és jobban hangzanak a kimeneten.

Több natív formátum importálása A Premiere Pro mostantól még több formátumot támogat, köztük a Native QT DNxHD/DNxHR export- és a RED Helium formátumot.

Gyorsabb Dynamic Link A gyorsabb feldolgozás miatt kevesebb közbülső renderelés szükséges, és lejátszás magasabb képkockasebességgel történhet.

Javított élőszöveg-sablonok Az új fájlformátumoknak köszönhetően megoszthatja az élőszöveg-sablonokat a Premiere Pro és az After Effects között külön After Effects-licenc nélkül is.

Billentyűparancsok leképezése Egy vizuális térkép segíti a billentyűparancsok gyors megtalálását, módosítását és testreszabását.

További újdonságok: Új elemek a felhasználói felületen, globális FX-némítás és egyebek.
 

- Adobe Premiere CC (2015.3)
  2016. június 20.
 

Egyszerű proxyk készítése Könnyen válthat a nagy- és kisfelbontású formátumok között, és így bármely eszközön szerkeszthet a rendszer túlterhelése nélkül.

Importálás alatti szerkesztés Szinte minden formátumban elkezdheti a szerkesztést mialatt a média átvitele a háttérben folyik. Ha kész, a Premiere Pro átvált a másolt médiára, hogy szabaddá tegye a kamerát.

Megnövelt teljesítmény és stabilitás Több valós idejű effektust használhat, és csökkentheti az eldobott képkockák számát eszközein az Apple Metal kezdeti támogatásával és a H264 formátumú hardveres dekódolással (csak Windows Intel Iris esetén).

Egyszerűbb színkezelés A Lumetri Color panel új HSL másodlagos színeivel izolálhatók és finoman módosíthatók a színek, kiegyenlíthetők a fehérek, és különleges árnyékmódosítások végezhetők. 
Új Speedlooks-készletek alkalmazhatók egyetlen kattintással. 

Időtakarékos billentyűparancsok A szerkesztések gyorsíthatók az idővonalon a kulcsképkockák közötti navigálást és az egyes képkockák kicsinyítését/nagyítását végző billentyűparancsokkal. Az új Remove Effects (Effektusok eltávolítása) paranccsal könnyen eltávolíthatók adott effektusok.

Videók VR-támogatása A VR videó üzemmódban pásztázási és döntési vezérlőkkel különböző nézőpontokból is megtekintheti a látványt.

Nyitott feliratok A nyitott feliratok megmaradnak a képernyőn. A felhasználók mostantól választhatnak zárt és nyitott feliratok között, de megadhatják ezek betűtípusát, színét, méretét és helyét is.

Natív munkavégzés a nagyfelbontású formátumokkal A legújabb natív formátumok folyamatos támogatása mostantól kiterjed a Red Weaponra is.

Kibővített nyelvi támogatás A címeket további nyelveken, köztük az arab és héber nyelven lehet natív ábécével megadni.

Közvetlen közzététel közösségi médiákon A videókat gyorsan megoszthatja a YouTube, Facebook, Vimeo és más népszerű közösségi felületen; mostantól már a Twitteren is.
 
Jobb együttműködés a könyvtárakkal Ha a kellékeket csak olvasható Creative Cloud Libraries-könyvtárakban felügyeli, a csapattagok használhatják, de nem módosíthatják vagy törölhetik azokat.
 
Frissített Libraries munkaterület Az új Libraries munkaterületen és az Adobe Stock szűrőket használó keresésével hamar megtalálhatók a megfelelő tartalmak, emellett új ikonok segítik a licencelt Stock-kellékek egyszerű beazonosítását. Megtekintheti a könyvtárában lévő összes videó hosszát és formátumát, és hivatkozásokat talál a videók előnézetéhez.

További újdonságok: Támogatás színkezelési felületekhez és továbbfejlesztett Lumetri-oszcilloszkópok a fényerő jobb szabályozhatósága érdekében; Növelt felbontás és Rec2020 monitorozó színtér.

Adobe Premiere CC (2015.1)
2015. november 30.

Természetesebb szerkesztés érintéssel és mozdulatokkal Szélesebb körű szerkesztési feladatokat végezhet Microsoft Surface Pro készülékén, Windows rendszerű táblagépén, illetve Apple érintőegere segítségével. Többek között klippeket vághat ki, be- és kimeneti pontokat jelölhet be, vagy behúzással az Időtengelyre helyezheti az egyes klippeket.

Adobe Stock, mostantól akár videókkal is Több mint egy millió jogdíjmentes videoklip közül választhat és használhat fel Premiere Pro projektjeihez. A Creative Cloud Library könyvtárba mentett klippek azonnal elhelyezhetők az Időtengelyen.

Kiváló minőségű HDR videók lejátszása A gyorsan változó színes munkafolyamatok naprakész követése. A Premiere Pro induló támogatást biztosít a nagy dinamikai tartományú (HDR) technológia vonatkozásában, így Ön olyan videókkal dolgozhat, melyekkel az erős csúcsfényben vagy az árnyékban megbúvó részleteket is kiemelheti. Az új HDR oszcilloszkóp és Lumetri kezelőszervekkel igazán pontos beállítások végezhetők.

Creative Cloud Libraries-fejlesztések A könyvtárakban és az Adobe Stock alkalmazásban tárolt tartalmak gyorsabb megkeresése.

A lejátszási sebesség egyenletesebb változtatása és a képsebesség folyamatosabb átváltása A lélegzetelállító lassított effektusok és a sebességet érintő egyéb módosítások mellett a GPU által gyorsított optikai folyamatnak köszönhetően kiváló minőségű képsebesség átváltásokat és képpont-becsléseket végezhet.

Ultra HD formátumok még szélesebb körű natív támogatása Az iparág legszélesebb körű formátumtámogatását nyújtó Premiere Pro mostantól a 4K és HDR felvételek szerkesztése és létrehozása érdekében a DNxHR, HEVC (H265) és OpenEXR technológiát is támogatja.

https://youtu.be/-fdClLd139k

Nemzetközi műsorcímek kibővített támogatása Natív, többek között hindi, tamil, pandzsábi és még sok egyéb ábécé használatával megalkotható műsorcímek még szélesebb körű támogatása.

További újdonságok: GPU által gyorsított átalakítás, Klippek kifinomultabb egyesítése, Rácsvonalakkal ellátott görbék a Lumetri Color panelen.

- Adobe Premiere CC (2015)
  2015. június 15.

Keresse meg a tökéletes képet vagy grafikát projektjéhez A Premiere Pro CC és az új Adobe Stock szolgáltatás integrációjának köszönhetően időtakarékosabban kereshet, licencelhet és kezelhet jogdíjmentes képeket és grafikákat. A Creative Cloud Libraries könyvtáraiba mentett képeket azonnal felhasználhatja videóihoz és más kreatív projektjeihez.

Egyszerű színszerkesztés a Lumetri Color panellel A színeket és a fényeket a SpeedGrade CC és a Lightroom CC technológiáit ötvöző, integrált eszközökkel állíthatja be. Az egyszerű színkorrekcióktól az összetett Lumetri Looks-készletekig bármilyen módosítást könnyen elérhető, intuitív csúszkák segítségével alkalmazhat, és projektjeit a Direct Link funkció jóvoltából a SpeedGrade szoftverbe küldheti további szerkesztésre.

Zökkenőmentes átmenetek a beszélő személyek közelképei között A beszélő személyek közelképein eltávolíthatja a zavaró hirtelen vágásokat. A Morph Cut átmenet arckövetési és képkocka-közbeszúrási technológiával gondoskodik a zökkenőmentes átmenetekről, hogy ne kelljen B-roll felvételeket közbeszúrni. 

Bárhonnan elérhető kellékek Looks-készleteihez és grafikáihoz, többek között Adobe Stock-kellékeihez a Premiere Pro és az After Effects szoftverben, valamint más asztali és mobilos Creative Cloud-alkalmazásokban is elérhető Creative Cloud Libraries könyvtárakból is hozzáférhet. Kellékeit bárhonnan megoszthatja csapata tagjaival, illetve projektek és Adobe-alkalmazások között.

Premiere Clip-projektek további szerkesztése A Premiere Clip mobilalkalmazásban készült projektjeit könnyedén konvertálhatja és megnyithatja. Minden szerkesztés, zene és Looks-készlet megjelenik közvetlenül a Premiere Pro idővonalán. 

Videók hosszának automatikus módosítása Videói hosszát a közzétételi követelményeknek megfelelően könnyedén módosíthatja. A csomaghoz tartozó Adobe Media Encoder szoftver Time Tuner eszköze automatikusan képes képkockákat beszúrni a jelenetek közötti váltásokba, a csendes hangrészletekbe, valamint az állóképeket vagy kevés látható mozgást tartalmazó részekbe.

Időmegtakarítás feladatorientált munkaterületekkel Az adott feladathoz szükséges eszközök kezelésére optimalizált munkaterületek között válthat, de akár saját munkaterületeit is kialakíthatja. Érintésvezérléses eszközökön ujjával koppintva válthat a munkaterületek között.

Jobb válaszidő külső képernyőkön A továbbfejlesztett Mercury Transmit eszköz nyújtotta teljesítmény jobb válaszidőt és megbízhatóbb lejátszást biztosít külső, nagy felbontású képernyőkön.

Könnyedén a videóba égethető zárt feliratok A csomaghoz tartozó Adobe Media Encoder segítségével a zárt feliratokat a videóba égetheti.

Még több natív formátum támogatása A szoftver natív támogatást biztosít a Canon XF-AVC és a Panasonic 4K_HS formátumhoz. A Premiere Pro a natív formátumok támogatásában piacvezető.

Egyszerűbb érintésvezérléses szerkesztés A hibrid eszközöket alkalmazó szerkesztők klipeket mozgathatnak az idővonalon, húzással mozgathatják az aktuális lejátszási pozíciót, valamint színparamétereket állíthatnak be közvetlenül a képernyő megérintésével.

Egyszerűbb hangszerkesztési munkafolyamatok A gyorsabban konfigurálható hangalámondás-felvételnek, az egyszerűbb hangcsatorna-hozzárendelésnek, a továbbfejlesztett többcsatornás exportálásnak, a videók Audition CC szoftverbe való elküldését lehetővé tevő Dynamic Link funkciónak, valamint az egységesebb hardverbeállításnak köszönhetően még hatékonyabban dolgozhat.

További újdonságok: Új, vágás közben elérhető kompozit előnézet, Egyszerű billentyűparancsok – például látványos szöveg értékeinek növelése és csökkentése a nyílbillentyűkkel –, Új AAF-egyesítési funkció, Jelentősen továbbfejlesztett AAF-exportálási funkció. 
 

- Adobe Premiere Pro CC (2014.1)
  2014. október 6.

Keresési tárolók A projektmetaadatok keresési kritériuma alapján hozhat létre médiatárolókat. A keresési tárolók tartalma automatikusan frissül, amint megfelelő tartalom kerül a projektbe.

Összesítés és átkódolás Az összes érintett fájlnak a megadott preferenciák alapján projektbe vagy jelenetsorba történő mozgatásával összesíthető a tartalom. A fájlok egyetlen kodekbe történő renderelésével átadhatók más munkacsoportoknak, rendszereknek és archívumoknak – és megmarad a projekt későbbi ismételt szerkesztésének lehetősége.

Többprojektes munkafolyamatok Más projektek médiái és felvételsorozatai is böngészhetők és közvetlenül az aktuális projektbe importálhatók. A korábbi projektekben használt klipek, vágások és áttűnések szerkeszthetők és újra felhasználhatók. A többi projekt tetszőleges számú Médiaböngésző panelen böngészhető.

GoPro CineForm közbenső kodek támogatása Médiáinak GoPro CineForm formátumú kódolásával vagy dekódolásával hatékonyan szerkeszthetők a 4K vagy nagyobb felbontású tartalmak, és az intelligens renderelés is támogatott.

Finomított felhasználói felület HiDPI-támogatással Az egyszerűbb, modern felhasználói felület segít a tartalomra összpontosítani, és egységesebb munkát tesz lehetővé a különböző eszközökön, köztük a Windows 8.1 rendszerű HiDPI-kijelzőkön.

A forrásmonitor idővonal nézete A forrásmonitorbeli jelenetsorok idővonalon történő megnyitásával egyszerűen vihetők át klipek, effektusok és vágások más projektekből az aktuálisba.

GPU-optimalizált lejátszás A Phantom Cine és Canon RAW jelenetsorok GPU-alapú debayer eljárásával zökkenőmentes lesz a lejátszás, a tökéletesített maszkolási és mozgáskövetési képesség pedig gyorsítja a munkát.

Tökéletesebb AAF-exportálás DAW rendszerekbe A Premiere Pro és a DAW rendszerek közti munkafolyamatok gördülékenységét segíti a hatékonyabb AAF-exportáló.

Renderelés és helyettesítés After Effects-kompozíciók számára A videoeffektusokkal tele jelenetsorok lejátszását gyorsítja az After Effects-kompozíciók összeolvasztott videoklipekké történő renderelése. A Dynamic Link funkció biztosítja, hogy szükség esetén az eredeti kompozíciók visszaállíthatók.

Továbbfejlesztett maszkolás és mozgáskövetés A maszkszegélyek lágyítása közvetlenül a programmonitorban végezhető. Az új, szabadkézi rajzolást támogató Polygon Pen tollal bonyolult maszkalakzatok készíthetők a tartalom körül, és bármely maszkvezérlő pont egyetlen kattintással Bezier-vezérlőponttá alakítható.

Speciális keresés az idővonalon A klipek jelenetsoron belül megkereshetők és kijelölhetők a klip neve, a jelölőhöz tartozó megjegyzés vagy más meghatározott kritérium alapján.

Klipnevek és címkék automatikus frissítése A klipnevek és címkeszínek mostantól automatikusan frissülnek. Emellett egy klip Project panelen végzett módosításai érvényesülnek a jelenetsorban használt összes példányban, és fordítva.

Továbbfejlesztett Send to Audition (Küldés Audition programba) munkafolyamat Mostantól, ha egy klipet az Adobe Audition alkalmazásba küld a hang szerkesztésére, a program automatikusan tárolja a merevlemezen a renderelt példányt is az eredeti fájl mellett, a könnyebb médiakezelés érdekében.

Továbbfejlesztett mesterklipeffektusok Új idővonal-jelölők jelzik, ha egy mesterklipeffektust alkalmaztunk egy jelenetsorbeli klipre, és az Effects Control panelen könnyen visszanavigálhatunk a mesterklipre szerkesztés céljából.

- Adobe Premiere Pro CC (2014)
  2014. június 18.

Élőszöveg-sablonok Az After Effects programmal készített alkotásaiban lévő szöveget a Premiere Pro elhagyása nélkül szerkesztheti. (Az After Effects 2014-es kiadását igényli.)

Maszkolás és mozgáskövetés Olyan lágy peremű maszkokat hozhat létre, amelyekkel eltakarhatja vagy kiemelheti az objektumokat azok mozgásának követésével. A maszkokat a Dynamic Link technológiával az After Effects programnak elküldve további fejlett mozgáskövetési funkciók használatára nyílik lehetősége.

Mesterklipeffektusok Amikor effektusokat alkalmaz egy mesterklipen, a változások a klip összes jelenetbeli részére átterjednek.

Jobb grafikai teljesítmény a Mercury lejátszómotorban Gyorsabb munkát végezhet az OpenCL-munkafolyamaton történt fejlesztéseknek, a RED-felvételeken alkalmazható GPU debayer technológiának, valamint az Intel Iris grafikus processzor új támogatásának köszönhetően.

Gyorsabb szerkesztési munkafolyamat A Project panel hatékonyabbá teszi a nagyobb projektek kezelését, valamint felgyorsítja a rendezést és a keresést. A program számos új szerkesztési funkcióval bővült a felhasználóktól érkezett kéréseknek eleget téve – ilyen például a képkocka szerinti fordított keresés és a kulcskockák tömeges elmozdítása.

Új lejátszható formátumok Már az iparágban szabványosnak számító AS11 (műsorsugárzási célú) és DCP (Digital Cinema Package, vetítőtermekbe szánt) formátumokba is exportálhatja munkáját. Mindkét formátum tartalmazza az anyaghoz társított metaadatokat. A sztereó hanganyagot pedig exportálhatja Dolby Digital és Dolby Digital Plus minőségben.

Typekit-integráció A Title menüből tallózhat a Typekit-betűtípusok között, és le is töltheti azokat, amelyeket projektjeiben használni szeretne.  

Automatikus mentés a felhőbe Beállíthatja, hogy a Premiere Pro automatikusan mentse projektjeit az Adobe Creative Cloud szolgáltatásba.

Új natív formátumok támogatása A program beépítetten támogatja az ARRI AMIRA kamera fájlformátumát, és importáláskor a megfelelő színkeresési táblákat alkalmazza mesterklipként. Ugyancsak natív támogatást élvez a Sony STtP és a Canon RAW formátuma, valamint javult a CinemaDNG formátumok támogatása.

Leegyszerűsített hangalámondás-felvétel Egyenesen az idővonalpanelről érheti el a hangbeviteli és a rögzítési beállításokat, valamint a jelmonitorozási funkciókat. A kezdeti beállítást követően szintén az idővonalról indíthatja el egyetlen kattintással a hangalámondás felvételét.

Hangfekvés karbantartása A felvétel átpörgetésekor, illetve nagyobb vagy kisebb sebességű visszajátszásakor az eredeti szinten marad a hangmagasság, így könnyebben azonosíthatók a beszéd és a zene részletei.

További újdonságok: Reverse Match Frame (képkocka szerinti fordított keresés) parancs, Track Select Backwards (sávkijelölés visszafelé) eszköz, gyorsabb keresés és rendezés a Project panelen.

- Adobe Premiere Pro CC (7.2)
  2013. december 12.

Több médiaböngésző panel Egy időben akár több médiaböngésző panel is megnyitható, így egyszerre több projekt vagy helyszín tartalmában lehet böngészni.

Klipkijelölés felülbírálása A klipek kijelölése mostantól több szerkesztési parancs, köztük a Match Frame (Képkocka-megfeleltetés), a Mark Clip (Klip megjelölése), a Lift/Extract (Átemelés/kinyerés) és az Add Edit (Vágás hozzáadása) esetében is felülbírálja a sávbeli célkijelölést. 

Az egykamerás felvételek többkamerás megjelenítésének továbbfejlesztései Az egykamerás felvételek többkamerás megjelenítése már csak egy kamerát mutat a forrás- és a programmonitor paneljén.

Jelenetsorok húzása Úgy is létrehozhat jelenetet, hogy a kívánt médiaelemeket egy üres idővonal panelre húzza.

Ripple Delete törlés kezdő- és végpont megadásával A Ripple Delete törlési parancshoz már kezdő- és végponttal meghatározott jelenetrész-sorozat is megadható.

Dolby E kimenet A Mercury Transmit eszközzel Dolby E hanganyag is létrehozható külső hardverrel végzett dekódolás céljára.

Fejlettebb intelligens renderelés Az intelligens renderelés már MXF hordozóformátumú AVCi100-fájlt is képes előállítani az AVCi100 .mov-fájlokból.

Aktív forrás többkamerás megjelenítéshez Az aktív forrásklip neve megjelenik a jelenetsorban használt többkamerás klipeken.

Új projekt létrehozása jelenetből A File > Export > Selection as Premiere Pro project parancs használatával olyan új projektet hozhat létre a Projekt panelen kijelölt jelenetből vagy jelenetekből, amely kizárólag ezekből a jelenetekből fog állni.

Jelölők exportálása bélyegképekkel Bármilyen anyag vagy jelenet jelölőit bélyegképekkel együtt CSV- vagy HTML-dokumentumba exportálhatja.

Klipjelölők továbbfejlesztései Az idővonalon kijelölt klipekhez úgy adhat klipjelölőket, hogy nem kell ehhez betöltenie őket a Source Monitor (forrásmonitor) panelen.

Hangcsatorna-felcserélő készlet többkamerás jelenetekhez A többkamerás jelenetek hangcsatorna-felcserélő készlet segítségével is létrehozhatók.

További újdonságok: Új videokártyák támogatása, javított OpenCL- és Ultra HD-teljesítmény, jobb AVC-Ultra-támogatás, az OMF formátumba exportálás tökéletesítése.

- Adobe Premiere Pro CC (7.1)
  2013. október 31.

Letisztult szerkesztési folyamat A számos új, illetve továbbfejlesztett szerkesztési funkció jóvoltából könnyedén lépést tarthat a videoszerkesztés piacának örökké változó igényeivel. Ezen újdonságok közé tartozik a legfontosabb információkat azonnal elérhetővé tevő monitorkijelző, valamint a többkamerás anyagok szerkesztésének fejlesztései.

Még több formátum natív támogatása Nem kell többé hosszadalmas átkódolással és hordozóformátumok használatával bajlódnia – mostantól közvetlenül dolgozhat a 4K, 5K, 6K, Pro Res, DNxHD és RAW formátumú tartalmakkal.

Közvetlen kapcsolat a SpeedGrade szoftverrel A Premiere Pro-projekteket megnyithatja a SpeedGrade eszközben a színkorrekció elvégzésére, majd a korrekciókkal együtt visszaküldheti őket a Premiere Pro programba, ahol tovább folytathatja a szerkesztést. 

Továbbfejlesztett Link & Locate funkció A jelenetbeállítások mostantól szerkeszthetők, aminek köszönhetően a Link & Locate (Hivatkozás és megkeresés) funkcióval újrakapcsolódhat a teljes felbontású (online) médiához, miután kezdetben annak proxyverzióin végezte a szerkesztést. 

Új lehetőségek a Clip Name effektus használatakor A Clip Name (Klip neve) effektus már többféle lehetőséget is kínál a klipek elnevezésére és a nevek megjelenítésére. A jelenetnév, a projektnév és a fájlnév megjelenítése közül választhat az alábbi opciókkal:
Sequence Item Name
Project Item Name
File Name

Az időkódeffektus fejlesztései A Timecode (Időkód) effektus automatikusan megfelelteti a forrásklipet a Time Display (Időmegjelenítés) paraméterrel (vagy az időalappal).

Másolás és beillesztés az áttűnések hozzáadásához Akár a jelenet több szerkesztési pontján is létrehozhat átmenetet egyetlen lépésben, az áttűnés másolásával és beillesztésével. Ez akkor lehet hasznos, ha megváltoztatta egy áttűnés alapbeállításait, és újból használni szeretné a módosított áttűnést.

Különálló gombok az effektusparaméterek alapértékeinek visszaállítására Mostantól az effektusok paramétereinek alapértékei egyenként, a többi paramétertől függetlenül is visszaállíthatók.

Metaadatok megjelenítése az átfedő monitorrétegeken A Premiere Pro lehetővé teszi, hogy a tetszőlegesen kiválasztott metaadatokat átfedő rétegként jelenítse meg a program- és forrásmonitor panelen.

A zárt feliratozás fejlesztései A szoftver mostantól az MXF formátumú médiák feliratozását és CEA-708 feliratszabványok szerinti kódolását is lehetővé teszi.

A többkamerás munkafolyamatok javításai A többkamerás munkafolyamatok fejlesztéseinek köszönhetően az összetett kimenet változtatásai már megtekinthetők a többkamerás szerkesztési nézetben. A szerkesztők egyszerűen ki- és bekapcsolhatják, sőt át is rendezhetik a kameraállásokat. 

Új kameraformátumok támogatása A program már beépítetten támogatja a Cinema DNG, Sony RAW, Phantom Cine, Canon RAW, Canon 1DC (tökéletesített MJPG), Sony XAVC Long GOP és Panasonic AVC Ultra (Long GOP) formátumot, a 64 bites ProRes kódolást (csak Mac OS X 10.8 vagy újabb rendszer esetén), és lehetővé teszi az XAVC-fájlba való exportálást 4K felbontáson, valamint az AVCi200 exportálási kódolást. Támogatott grafikus processzor megléte esetén a Phantom Cine, a Canon RAW és a Cinema DNG formátumon nagy teljesítmény mellett végezhető debayer eljárás.

További újdonságok: Új gyorsbillentyűk; lehetőség egy korábban kijelölt szerkesztési pont vágástípusának megváltoztatására; valamint a többcsatornás hanganyagok sztereóra való lekeverésének lehetősége monitorozás céljából.

 Adobe Premiere Pro CC (7)
  2013. június 17.

Gördülékeny szerkesztés Az újratervezett idővonal, az intuitív sávmegcélzás és a több tucatnyi új gyorsbillentyű mind a szerkesztési folyamat hatékonyabbá tételét szolgálja. Megjeleníthet olyan fontos információkat, mint a többszörös képkockák és a folytonos vágási pontok. Az attribútumbeillesztési funkcióval átmásolhatja egyik klipből a másikba azokat a konkrét effektusokat, amelyekre szüksége van. 

Link & Locate funkció A mai produkciók gyakran több ezer klipet és más anyagot is tartalmaznak, ami jócskán megnehezítheti a sok különböző meghajtóra mentett fájlok és biztonsági másolatok nyomon követését. A továbbfejlesztett Link & Locate (Hivatkozás és megkeresés) funkcióval gyorsan megkereshet bármilyen klipet. A proxyfájlok használata és a teljes felbontású médiafájlok hivatkozáson keresztüli megnyitása jelentősen felgyorsítja a munkát. 

Lumetri Deep Color színmotor A Lumetri Deep Color színmotor segítségével egyszerűen alkalmazhat változatos és tetszetős fényelési készleteket az Adobe Premiere Pro szoftverben. A Looks böngészőeszközzel éppolyan gyorsan nézheti meg és alkalmazhatja az Adobe SpeedGrade szoftverrel létrehozott készleteket, mintha csak egy áttűnést adna a projekthez. Emellett más rendszerek színkereső tábláit is importálhatja.

Nagy pontosságú hanganyag-szabályozás és -monitorozás Az Audio Clip Mixer hangszabályozó eszközzel a különböző hangklipek keverését egymástól függetlenül végezheti a tökéletes eredmény érdekében. A hangszabályozó felület minden eddiginél nagyobb precizitást tesz lehetővé. A TC Electronic Radar hangosságmérőjével finomhangolást végezhet, és olyan beépülő effektusmodulokat használhat, mint a VST3 és az Audio Units (csak Mac OS rendszerben). 

Adobe Anywhere-integráció Az Adobe Premiere Pro szoftverben integráltan használható a videók központosított kezelésére szolgáló Adobe Anywhere platform. A csapattagok egy közösen használt kiszolgálón lévő fájlokkal dolgoznak, melyeket így le sem kell tölteniük. Ez a módszer segít elkerülni a verziókezelési problémákat. A szerkesztési műveletek bárhonnan elvégezhetők és ellenőrizhetők. Nem lehet többé földrajzi akadálya annak, hogy a lehető legjobb csapat álljon össze. 

Köztes kodekek és natív formátumok A programba ipari szabványnak számító köztes kodekek vannak beépítve. A platformok közötti szerkesztést az Apple ProRes kodek teszi lehetővé (a kódolás csak Mac OS rendszeren lehetséges). Az MXF hordozóformátumú Avid DNxHD-fájlok használata többféle platformon is támogatott. A Sony XAVC és a Panasonic AVC-Intra 200 kodeknek köszönhetően még több formátumban lehetővé vált a natív módú szerkesztés.

Zárt feliratozás Importálhatja, megtekintheti és átpozicionálhatja a zárt feliratokat, ideértve az MXF médiatípusban lévőket is. A feliratokat a CEA-708-as szabványok szerint kódolhatja. A feliratok beágyazhatók a médiafájlba vagy külön fájlként is menthetők.

Továbbfejlesztett Mercury lejátszómotor A legkülönfélébb grafikus processzorok újonnan bevezetett támogatásának köszönhetően mostantól még többen élvezhetik akár összetettebb jelenetek esetén is a valós idejű feldolgozás előnyeit. Fejlettebbé vált és platformok között is megvalósul az OpenCL és a CUDA keretrendszer támogatása. Ritkábban lesz szüksége renderelésre, gyorsabban dolgozhat a külső gyártók effektusaival, így bátrabban állhat a közelgő határidők elé.

Nagy forráshűségű fájlcsere Az Avid- és Final Cut Pro-projektek importálását és exportálását nagyobb pontossággal és gördülékenyebben végezheti. Az AAF-fájlok importálásában javult a DNxHD-média támogatása. A továbbfejlesztett XML vagy AAF formátumba való exportáláskor pedig már pontosan megadható, hogy mely jelenetekre terjedjen ki a művelet.

Több kamerával felvett anyagok továbbfejlesztett szerkesztése Közvetlenül egy tárolóból is létrehozhat többkamerás jeleneteket, hanghullámforma alapján végezhet automatikus szinkronizálást, még több funkciót vehet igénybe a hangsávkezeléshez, és gyorsbillentyűkkel válthat át a következő, illetve az előző kamerára. A többkamerás felvételeket közvetlenül a programmonitorban tekintheti meg. 

Beállítások szinkronizálása Mostantól a világ bármely pontjáról folytathatja munkáját: csak szinkronizálnia kell saját beállításait a Creative Cloud szolgáltatással, és minden egyéni beállítás – köztük a munkaterületek és a gyorsbillentyűk is – a megszokott helyén lesz elérhető. 

Böngészés a projektanyagok között Nem kell többé hosszasan keresgélnie, így több idő marad a szerkesztésre. A továbbfejlesztett Media Browser panel segítségével gyorsabban megkeresheti és digitalizálhatja a tartalmakat. A meglévő projektek tartalmának böngészésével egyszerűen megtalálhatja és jelenlegi projektjébe importálhatja a szükséges jeleneteket és médiaelemeket.

Gyorsabb exportálás több GPU kihasználásával A Premiere Pro immár teljes mértékben képes kihasználni a több grafikus kártyával rendelkező számítógépeket, így az exportálás jelentősen felgyorsul. A renderelési és tömörítési műveletek szintén jóval rövidebb idő alatt elkészülnek.

Széles körű formátumtámogatás A számtalan forrásformátum valódi natív támogatásának köszönhetően nincs többé szükség átkódolásra vagy hordozóformátumok használatára. A fájlokat egyszerűen importálhatja, tartalmukat pedig renderelés nélkül, azonnal lejátszhatja. A szalagos médiára alapuló munkafolyamatokban az új Edit-to-Tape panellel egyszerűen vihető át szalagra a hanganyag.

Adobe Story panel A Creative Cloud-tagok számára elérhető Adobe Story Plus egy igen sokrétű parancsfájlíró eszköz. Az Adobe Premiere Pro új Story paneljével parancsfájlokat és társított metaadatokat importálhat. A szerkesztés közben egyszerűen megkereshet konkrét jeleneteket, helyszíneket, párbeszédeket és szereplőket.

Továbbfejlesztett monitorozás Minden szükséges részletet közvetlenül a forrás- és programmonitor panelen kísérhet figyelemmel. Egyetlen kattintással átválthat a video- és a hanghullámforma között. Fejlesztésen estek át a címfeliratok, illetve a mozgást tartalmazó képrészek elhelyezését megkönnyítő segédvonalak is. Mindezeken felül az alkalmazás már teljes körű HiDPI-támogatást is nyújt, így a legújabb monitorokon is jobb minőségben tekintheti meg munkáját.

Adobe Exchange panel A legújabb beépülő modulokkal és bővítményekkel megnövelheti szerkesztőrendszere hatékonyságát. Az Adobe Exchange panel segítségével egyszerűen keresheti meg és telepítheti az ingyenes és a fizetős bővítményeket is, és támogatási lehetőségeket is találhat ezekhez.

További újdonságok: Új gyorsbillentyűk, változások a grafikus processzorok szolgáltatta feldolgozásban, többféle köztes kodek és natív formátum támogatása, fejlettebb importálás/exportálás Avid- és Final Cut Pro-projektekben, a támogatott formátumok bővített köre.

- Egyéb funkciók

Áramvonalasított, rendkívül intuitív felhasználói felület Az új, személyre szabható felhasználói felület sokkal áttekinthetőbb, sokkal többet láthatunk a videókból és kisebb a zsúfoltság. Az új monitor panelek személyreszabható gombsávval rendelkeznek, az új Projects panel kifejezetten az assetekre fókuszál, és lehetővé teszi, hogy a klipeket megnézzük, és markereket helyezzünk el  bennük későbbi szerkesztés céljából. A hangszerkesztés is könnyebbé vált a megújult Mixer panellel és a továbbfejlesztett hangerőmérőkkel.

Gördülékeny munkafolyamatok Több, mint 50 új funkció áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy egyszerűbb legyen a váltás más nem lineáris szerkesztőkről.

Dinamikus trimelés A teljesen új trimmelő eszközparkkal jóval precízebben végezhetünk trimmelést. A trimmelés elvégezhető akár az idővonalon is, vagy dinamikusan a Program Monitorban a JKL gyorsbillentyűkkel.

Warp Stabilizer effekt Az Adobe After Effects-ből már jól ismert képstabilizáló technológia végre helyet kapott a Premiere-ben is. Az új, most már GPU alapú Warp Stabilizerrel könnyedén stabilizálhatjuk a remegő képet, és eltávolíthatjuk a rolling shutter hatást is.

Többkamerás szerkesztés Gyorsan és könnyedén szerkeszthetünk többkamerás felvételeket - annyi kamerával, amennyi csak van. A szinkronizálás elvégezhető a timecode-on keresztül, a sávok közti váltás real-time történik, a színkorrekció pedig egyszerre több különböző shot-on is elvégezhető.

Még intuitívabb színkorrekció A színek menedzselése egyszerűbbé vált a továbbfejleszett Three-Way Color Correctorral, mellyel elvégezhetó az elsődleges és a másodlagos színkorrekció is. A Photosop stílusú autókorrekciós funkciókkal azonnali eredményeket érhetünk el a képminőség javítása során.

Új beállítási rétegek Az effektek alkalmazása egyszerre akár több klipen is történhet. A Photoshopból és az After Effects-ből már ismerős beállítási rétegek használatával könnyedén alkalmazhatunk effeketeket az egyes sávokban lévő klipeken.

Személyreszabható monitor panelek Az új Premiere-ben sokkal gördülékenyebben dolgozhatunk a számunkra fontos eszközökkel. Egy sokkal áttekinthetőbb, személyre szabható felhasználói felület segít minket abban, hogy csak a készülő anyagra tudjunk koncentrálni. A monitor paneleken kiválaszthatjuk, hogy mely gombok jelenjenek meg.

Gyorsabb Project panel munkafolyamatok Az áttervezett Project panel segítségével a médianyagok megtekintése és rendezése könnyebb, mint valaha. Ezentúl a Project panelen belis lehetséges a csévélés és a mark in és out pontok elhelyezése, az előnézeti képek pedig szabadon átméretezhetők.

Új formátumok támogatása A napjainkban nagyon népszerű HDSLR fényképezőgépek formátumát is natívan támogatja a program, csakúgy mint a broadcast formátumok egyik legnagyobb tagját az XDCAM HD 50, AVCCAM, DPX, and AVC-Intra formátumokat, sőt a natív RED támogatás is fejlesztésre került az új verzióban.

Mercury Playback Engine Az MPE lényege, hogy a rendszer ki tudja használni a processzor (CPU) és a grafikus processzor (GPU) párhuzamos együttes teljesítményét. Hogy mindezt elérjük, egy nagyon magas teljesítményű NVidia Cuda technológiával rendelkező Quadro FX szériás videokártyára van szükség, valamint legalább egy 4 magos 64 bites processzorra mint pl. a Intel Quad Core. Ha egy ilyen erős processzorral és videokártyával rendelkezünk, akár tízrétegű, effektekkel teletűzdelt, színkorrekciózott, H264-es kodolású videót, szimultán akár "kép a kép"-ben (PiP) tudunk kezelni.

Jobb Canon XF támogatás A Canon XF formátumú anyagokat megnézhetjük a Media Browserben, a kamera meta-adataihoz pedig bármikor hozzáférhetünk a munkafolyamat alatt.

Szorosabb együttműködés A szorosabb integrációnak köszönhetően az eddigieknél jóval hatékonyabban dolgozhatunk együtt a Final Cut-ot és az Avid Media Composer-t használó munkatársainkkal.

Renderelés közvetlenül a programból A Premiere Pro CC verziójával nem szükséges a renderelni kivánt anyagot az Adobe Media Encoderbe küldeni, lehetőségünk van ismét közvetlenül a programban számoltatni, valamint akár kötegelten a Media Encoder segítségével is.

Új Adobe Ultra kulcsoló effekt Az új GPU álltal gyorsított Ultra kulcsoló effekt az egyik legpontosabb ilyen jellegű eszköz a piacon.

Kötegelt konvertálás Egyszerre több felvételből készíthetünk akár több különböző verziót az Adobe Media Encoderrel. Minden egyes konverziónak külön állíthatjuk be a paramétereit és a konvertálás fontossági sorrendjét.

Final Cut projektek importálása a Premiere-be Konvertálás és renderelés nélkül importálhatunk Final Cut projekteket a Premiere-be. A Premiere képes kezelni a Final Cut XML adatait, így nem csupán a felvételek, de a Final Cutban beállított vágási pontok, effektek is átkerülnek a Premiere-be.

Blu-ray kompatibilitás Beépített DVD és Blu-ray lemezkészítés lehetősége más alkalmazások bevonása nélkül, az Adobe Encore authoring felületén keresztül nagyon gyors és egyszerű.

Time-Remap funkció A rendkívül jó minőségű lassított és gyorsított felvételkészítési lehetőség a kapcsolódó szerkesztési funkciókkal lett integrálva az alkalmazásba.

Többkamerás szerkesztés (Multicam editing) Most már könnyedén és egyszerűen szerkeszthetjük a több kamerával felvett anyagot, sőt mindezt valós időben tehetjük. Ráadásul még egyszerűen szinkronizálhatjuk is a klipeket a forrás időkódjával (timecode).

Gyorsított megrendelői áttekintés és jóváhagyás Az Adobe Clip Notes segítségével könnyedén küldhetünk videofájlokat szemlézés, jóváhagyás céljából a megrendelőnek. A PDF fájlba beágyazott videót e-mailben küldhetjük el neki, amire ő időkód-specifikus megjegyzéseket tehet. A visszakapott megjegyzéseket közvetlenül az időegyenesen láthatjuk. 

10 bites és 16 bites színfelbontás támogatása A programban bátran használhatjuk a 10 bitmélységű videókat, vagy a 16 bitmélységű PSD fájlokat.

A programon belül 32 bites színmélységben dolgozhatunk Tartsuk meg a lehető legjobb képminőséget, mivel a programba helyezett anyagokkal 32 bites színmélységben dolgozhatunk.

Videokártya által gyorsított renderelés (GPU-accelerated rendering) - Az Adobe Premiere Pro automatikusan szabályozza a szerkesztés sebességét és minőségét, azért, hogy a legtöbbet hozza ki a videokártyából. Így az átmenetek, mozgások, átlátszóság, színkorrekciók is hardveres gyorsítást kapnak.

Előrehaladott színkorrekciós lehetőségek Használja ki az új színkorrekciós lehetőségeket, amelyek mindegyike optimalizálva van egy speciális feladat végrahajtására. A Gyors színkorrekció (Fast color correction) segítségével gyorsan és egyszerűen változtathatunk a színeken, míg a másodlagos színkorrekció (secondary color-correction) segítségével sokkal bonyolultabb és összetettebb feladatokat is elvégezhetünk, hogy a végeredmény még professzionálisabb színvonalú legyen.

Adobe Bridge, amely a videofájlokat is támogatja Keressünk, katalogizáljunk a segítségével, majd tekintsük meg az előnézeti képét bármilyen grafikai- vagy videofájlnak. Egyszerű fogd-és-vidd módszerrel illeszthetjük be a fájlokat a videós alkalmazásokba is. XMP metaadatok után kereshetünk, de meg is változtathatjuk őket (pl. kulcsszavak, nyelv, formátum stb.).

Valós idejű előnézeti kép Az effektusokat, az átmeneteket, a szerkesztett videó alakulását annak renderelése nélkül követi és prezentálja.

Valós idejű szerkesztés A valós idejű szerkesztés lehetősége segít abban, hogy bármilyen változást azonnal láthassunk, és ez hihetetlen módon meggyorsítja a munkánkat.

Valós idejű mozgásgörbe Készíthetünk még folyamatosabb, még precízebb mozgásgörbét a beépített kulcspontozható paraméterekkel (keyframable parameters), ahol a mozgás nincs képpontokhoz kötve.

Audio- és színkorrekciós fejlesztések Az audio továbbfejlesztések az új VST szűrőkkel együtt az audioklipek pozícionálását és szerkesztését javítják, az Adobe Photoshop programból merített egykattintásos színkorrekció pedig egyszerűsíti a képek, kockák vagy az egész időtengely színeinek és fokozatainak korrekciós folyamatát.

Grafika animáció - Az Adobe Premiere Pro változatban minden eddiginél hatékonyabb a videó és grafika animációja. Bézier kulcskocka vezérléssel kiegészítve most már a görbét és a sebességet is szabályozva gördülékenyebb, természetesebb animációkat készíthetünk.

Effects Favorites - Ezzel az új lehetőséggel kiegészítve bármely effektus paraméterét ismételt felhasználás céljából tárolt beállításként elmenthetjük. Az Adobe Premiere Pro CC több száz gyakran alkalmazott hatást is tartalmaz, ilyen például a "kép a képben". 

Együttműködés más Adobe programokkal Az Adobe Premiere Pro CC alkalmazásban egy Photoshop képet közvetlenül is elkészíthetünk, hogy a videófelbontást és a pixel méretarányt összehangoljuk. Könnyebben lehet az Adobe After Effects és az Adobe Premiere Pro között dolgozni az új "másolás és beillesztés" szolgáltatással, amelynek segítségével az eszközöket oda-vissza mozgathatjuk az idő, a mozgás és effektus információk megtartása mellett. Ha az After Effects programot egy Adobe Premiere Pro rendszerre telepítjük, az Adobe Premiere Pro azonnal felismeri a támogatott effektusokat és szűrőket, továbbá azokhoz az Adobe Premiere Pro effektusvezérlő ablakból is hozzáférést biztosít.

Mentsük el futó munkánkat Most már könnyűszerrel mozgathatjuk projektünket két számítógép között, vagy lehetőségünk van az egész anyag archiválására a későbbi szerkesztés érdekében. 

Projektkezelő Az Adobe Premiere Pro hatékony új projektkezelő és kreatív eszközei kiszélesítik lehetőségeinket és megkönnyítik a projektek kezelését. Az új Project Manager segítségével a szükségtelen anyagokat gyorsan eltávolíthatjuk, átadás vagy archiválás céljából a fájlokat konszolidálhatjuk, az off-line és on-line szerkesztés közti átmeneteket pedig könnyen kezelhetjük.

A kísérletezés szabadsága Az automatikus mentés funkcióval és a sokszoros visszavonás (undo) és megismétlés (redo) lehetőséggel bármikor visszatérhetünk munkánk előző változatához. 

Speciális effektusok hozzáadása Videóinkat több száz professzionális, különleges effektussal dobhatjuk fel (például: lassított mozgás, kép a képben funkció).

Látványos átmenetek Kreatívan használhatjuk a több, mint 150 klipátmenet és -átúsztatási lehetőséget.

Blu-ray lemez készítése Az Adobe Encore CC beépített DVD és Blu-ray lemez készítési lehetőséggel rendelkezik, így más alkalmazások bevonása nélkül, az Adobe Encore authoring interface-en már megszokott kezelőfelületen dolgozhatunk.

Flash exportálás A DVD vagy Blu-ray lemezek tartalma, menürendszere exportálható Flash-be Adobe Encore DVD megléte mellett. Így Flash programozás nélkül webes tartalommá konvertálható az elkészített lemez anyaga. Az új verzióban immár kereshetünk is az elkészített webes tartalomban és metaadatok között, igy az internetes kereső is könnyebben talál rá a hasznos multimédiás információra.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

KINEK AJÁNLJUK?

A szakmában manapság szabványként elfogadott Adobe Premiere Pro valós idejű videószerkesztő szoftvert mindazon professzionális film- és videószerkesztéssel foglalkozó szakember, cég, stúdió figyelmébe ajánljuk, akik profi eszközökkel gyorsan, kompatibilitási gondok nélkül szeretnének dolgozni, és nem elégszenek meg az átlagos minőséggel, hanem - a hazai és a nemzetközi normáknak megfelelve - stúdióminőséget akarnak előállítani.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram