SketchUp Viewer & VR - Forradalmi felhasználói élmény

2023-10-31 12:29
Ismerd meg a SketchUp Viewer új funkcióit, melyek lehetővé teszik, hogy VR módban mutasd be ötleteidet a potenciális ügyfeleknek.

A SketchUp Viewer már elérhető a Meta Quest 2, Meta Quest Pro és Meta Quest 3 rendszerekhez. Az új megosztási funkciók és a vezeték nélküli megoldások igazán magával ragadó végeredményt biztosítanak.

A már meglévő funkciókon (tervek megtekintése és prezentálása) felül - beleértve a nemrég megjelent Presentation Mode-ot iPad-en és az AR megtekintést (melyek a 3D Warehouse QR-kódok segítségével működnek) - most újak érkeztek. Íme a SketchUp Viewer for Meta Quest.

A régebbi PCVR technológia használatával a headseteket egy számítógéphez kellett csatlakoztatni, ami azt jelentette, hogy a felhasználói élmény "rögzítve volt". Mostantól a Meta Quest 2, Meta Quest Pro és Meta Quest 3 eszközökön teljesen függetlenítve is megnézheted a SketchUp modelleket VR módban. Íme a Meta Quest headsetre új funkciói, amelyek minden eddiginél könnyebbé teszik a virtuális világban való navigálást.

Könnyű megosztási lehetőség

A bizalom kiépítése és az érdekeltek számára a megalapozott döntések meghozatalához szükséges eszközök biztosítása kulcsfontosságú. A VR új prezentációs módjával könnyedén megmutathatod terveidet az ügyfeleknek anélkül, hogy nekik bármilyen technológiai tudásra szükségük lenne.

Az elemek egyszerű megvizsgálása

Kapcsold be a SketchUp Viewert egy Meta Quest headseten, mely segítségével megérkezel a VR térbe. Egy dinamikus asztal segít a modellek betöltésében és módosításában, miközben asztali üzemmódban vagy A modellek a VR térben könnyen méretezhetők, megkerülhetők és mozgathatók, így igény szerint vizsgálhatod őket.

"Nagyon szeretem a tabletes módot. Ügyes megoldás, hogy közvetlenül a modellbe léphetek be, vagy külső perspektívából is megnézhetem azt" - Sarah Vitale, tervezési igazgató | Tampa Bay Regionális Tervezési Tanács.

sketchup viewer vr

Egyszerűbb navigáció

A kezelőfelület ismerős lehet azok számára, akik már használtak más VR-alkalmazásokat, de egy teljesen kezdő számára is elég intuitívak. A Meta Quest vezérlők hüvelykujj- és markolatgombjainak testreszabásával még inkább egyedivé tehető a program használata.

"A SketchUp Viewerrel való mozgás a Quest headsetben nagyon zökkenőmentes! Az egyik legérdekesebb funkció az egész programban, hogy a modell pusztán a kezünkkel változtathatjuk" - Daniel Tal, digitális stúdióvezető, szerző, fejlesztő | Confluence.

Nagyméretű fájlok ultragyors betöltése

Élvezd a gyorsabb betöltési időt és importálj összetettebb fájlokat (akár 100 MB) könnyedén. A Trimble Connect integrációval kombinálva mostantól létrehozhatod és közzéteheted SketchUp modelljeidet a webes verzióban, iPaden vagy számítógépen, és azonnal láthatod azt a Quest Viewer Trimble Connect menüben.

sketchup viewer vr

A már ismert és kedvelt funkciók használata

A SketchUp Viewer for Quest tartalmazza az összes olyan eszközt, amellyel a HoloLens 2 és más VR-alkalmazások használatánál találkozhattunk. A Meta Quest 2, Meta Quest Pro és Meta Quest 3 segítségével VR-ben hozzáférhetsz az olyan natív SketchUp eszközökhöz, mint a Scenes, a Tags, a Outliner, a Tape Measure és még számos más.

Miért érdemes a VR-t hozzáadni a munkafolyamatodhoz?

A VR egyesíti a számítógépes modellezést és a szimulációt, hogy a felhasználók egy erre a célra kialakított headset segítségével megtekinthessenek, interaktálhassanak és változtathassanak egy VR térben lévő modellen. Ha még nem használod a VR-t tervezési munkafolyamatodban, itt az ideje!

A VR-technológia használata segít a kölcsönös bizalom kiépítésében a tervző és az ügyfél között, mivel az ügyfél is megfelelő mennyiségű és minőségű információval fog rendelkezni a projektről, mielőtt döntést hozna.

A mai rohanó világban a tervezők és az építőipari szakemberek folyamatosan arra törekszenek, hogy könnyen érthető módon osszák meg ötleteiket. A VR eszközök tökéletes megoldást kínálnak erre a problémára.

"Tetszik, hogy csak egy gombnyomás, és a rendszer máris lejátssza a VR-felvételt az ügyfeleinknek." - Kevin Guernon, koncepciótervező | VAD.

További információkat a SketchUp Viewrről a SketchUp blogján olvashatsz.

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram