Megjelent az IntelliJ IDEA 2023.2.4!

2023-10-28 12:56
A JetBrains kiadta az Intellij IDEA 2023.2.4 verzióját, mely számos apró finomítást és javítást tartalmaz a hatékonyság javítása érdekében.

intellij idea 2023.2.4

Az új verzió több féle módon is elérhető: az IntelliJ IDEA 2023.2.4-ra frissíthetsz az IDE-n belülről, a Toolbox alkalmazással vagy snaps használatával, ha Ubuntu felhasználó vagy.

Most pedig lássuk, hogy milyen frissítéseket tartalmaz az új verzió, annak érdekében, hogy még könnyebben és gyorsabban tudjunk kódolni.

Az IDE mostantól megfelelően felismeri a Spring konfigurációs fájlokat, amikor projekteket importálsz a Bazelből, valamint többé nem akadozik zz IDE egy WAR artefakt telepítésekor egy távoli Tomcat szerverre. Ezen kívül a könyvtárak listája ismét helyesen jelenik meg a Projekt eszköz ablakban.

Az abszolút könyvtárak elérési útvonalai a Commit eszközablakban már nem foglalnak túl sok helyet a "redundantly replicating parent paths" miatt. További fontos frissítés, hogy az IDE mostantól megfelelően felismeri a szuperosztályoktól örökölt konfigurációs tulajdonságokat, mikor Spring Boot projektekkel dolgozunk.

Kisebb, ám annál fontosabb újítás, hogy a Kubernetes névterek ismét helyesen jelennek meg a Services eszköz ablakában. Ezen kívül pedig a JetBrains megoldotta azt a problémát, ami miatt nem lehetett szöveget másolni a helyi gép szerkesztőjéből és beilleszteni a Windows Remote Desktopon lévő szerkesztőbe.

Ha a Windows Server régebbi verzióit használod, akkor a Fájl | Beállítások | Speciális beállítások menüpontban kiválaszthatod a 'Beillesztés a pontvessző pozíciójában' opciót a 'Beillesztés egy kijelölés nélkül másolt sorba' helyett. Ez a megoldás orvosolja a vágólap szinkronizálási problémát. Ha alternatív megoldást keresel, akkor használhatod a legújabb Windows Remote Desktop klienst is.

Az orvosolt problémák teljes listáját itt találod. Ezen kívül a JetBrains most is arra kéri a felhasználóit, hogy ha hibákat észlelnek, azokat küldjék el nekik. Az Issue Tracker-ben tudod nyomonkövetni, hogy állnak az egyes problémák.

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.


Új tananyagok a JetBrains Academy-n

A JetBrains csapata számos új oktatási anyaggal készült, hogy februárban is mindenki tovább tudja pallérozni kódolói képességeit.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram