SoftAudit LicencPro

Professzionális licenckezelés

Professzionális licenckezelés

ÁTTEKINTÉS

A SoftAudit LicencPro licenc audit- és nyilvántartórendszer alkalmas a licencfelmérés minden lépésének végrehajtására és a jogtisztaság folyamatos felügyeletére.

A SoftAudit LicencPro licenc audit- és nyilvántartórendszer alkalmas a licencfelmérés minden lépésének végrehajtására és a jogtisztaság folyamatos felügyeletére.A SoftAudit LicencPro a leghatékonyabb eszköz hardver- és szoftverleltár készítésére. A megfelelő műveletek elvégzése után a vállalat és/vagy a felhasználó - a kapott eredmények tükrében - meghozhatja azon fontos döntéseit, amelyek később nagyban befolyásolhatják a vállalat/vállalkozás olajozott, biztonságos és költséghatékony működését. A szoftver segítségével nyomon követhetjük munkatársaink szoftverhasználati szokásait és tiszta képet kaphatunk a nem használt termékekről, ezáltal lehetővé válik a költségcsökkentés és a feleslegesen felhasznált erőforrások felszabadítása. A programmal riportok, statisztikák, kimutatások készíthetők, melyek további segítséget nyújtanak a hatékony IT vagyon kezelésében. A SoftAudit LicencPro rendszer számos jogtisztasági vizsgálat gyakorlati tapasztalatai alapján készült. A licenc audit- és nyilvántartórendszer alkalmas a licencfelmérés minden lépésének végrehajtására és a jogtisztaság folyamatos felügyeletére. A program fő feladatai közé tartozik az adatgyűjtés és azonosítás, a licencek és számlák tárolása, valamint a kiértékelés. A rendszer mindenben megfelel a hatóságok és a törvényi előírások által a szoftvernyilvántartó rendszerekkel szemben állított követelményeknek.


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Windows:

RendszerMicrosoft Windows 95, 98, 2000, XP
ProcesszorIntel Pentium IV 1.6 MHz
Memória512 MB
Tárhely100 MB
Képernyő800x600
Egyéb

|Microsoft Windows 95, 98, 2000, XP|Intel Pentium IV 1.6 MHz|800x600|512|100|1||

FUNKCIÓK


SoftAudit LicencPro Inventory tulajdonságok (amelyekkel a LicencPro is rendelkezik)

Hardver- és szoftverleltár készítése A szoftverrel megvizsgálhatjuk számítógépeink hardvertulajdonságait (memória, CPU, merevlemezadatok, IP cím), beállítási tulajdonságait (bizonyos registry-adatok, INI fájlok) és a telepített szoftverek listáját, majd ez alapján hardver- és szoftverleltárt készíthetünk - akár rendszeres jelleggel.

Leltárak összehasonlítása Megvizsgálhatjuk, hogy munkatársaink két mintavétel között milyen új szoftvereket telepítettek vagy mely régi programokat távolították el számítógépükről.

Speciális keresési feltételek Kiterjesztés és fájlnév szerinti adatgyűjtést is végezhetünk, majd összesíthetjük az azonos kiterjesztésű fájlok méretét. Ezt a módszert alkalmazva megtudhatjuk, hogy mennyi MP3, AVI vagy más típusú fájl van az egyes számítógépeken.

Szoftverhasználat figyelése Költségcsökkentési és racionalizálási szempontból talán a szoftverhasználat figyelése funkció a legfontosabb, ennek segítségével ugyanis könnyen kiszűrhetjük azon alkalmazásokat, amelyeket munkatársaink csak ritkán vagy egyáltalán nem használnak. Az eredmények ismeretében megtehetjük a szükséges lépéseket (pl. használaton kívül szoftverek eltávolítása a számítógépekről és ezáltal erőforrás-felszabadítás).

Közel 450 ezer fájl azonosítása A szoftver az olyan összetett alkalmazások állományait is képes kezelni, mint a Microsoft Office, de azon fájlokkal is megbirkózik, amelyek kevésbé elterjedt programokból származnak (pl. Microsoft Word NT CAL). Sokat segíthet a korábbi fájlvariánsok kezelésének lehetősége. A program összességében közel 450 ezer fajta fájlt képes azonosítani.

Hatékony válasz a biztonsági kihívásokra A CRC ellenőrző modulnak köszönhetően könnyűszerrel kiszűrhetjük azon fájlokat, amelyek megsérültek vagy vírusfertőzés áldozatai lettek, így biztosíthatjuk vállalatunk informatikai hálózatának problémamentes működését.

E-mail értesítés A törlendő és a telepített alkalmazásokról e-mail értesítéseket küldhetünk.

SoftAudit LicencPro tulajdonságok

Teljes körű licencellenőrzés A szoftverrel a következő licencfigyelési műveleteket végezhetjük el:

 • pontosítandó és keresendő licencek kezelése
 • licenc-előfizetés és -karbantartás, verziókövetés
 • licencek másodlagos felhasználása (pl. laptopon)
 • tesztlicenc alkalmazása
 • OEM licencek számítógépez rendelése
 • licencek és számlák összekötése
 • frissítési licenckezelés
 • legális licenclisták kezelése
 • többszörösen telepített alkalmazások kezelése
 • optimalizáció a hiánycsökkentés érdekében
 • licencelosztás automatizálása
 • beruházás-tervezés támogatása
 • túllicencelés kezelése (pl. Microsoft Office licenc használata Microsoft Word esetén)

Számlakezelés? Többé nem probléma! A szoftvernek köszönhetően végre rendet tehetünk szoftverlicenceink számlái között az alábbi lehetőségekkel:

 • pontosítandó és keresendő számlák kezelése
 • számlaszinkronizálás (külső számviteli rendszerrel)

Több mint 30-féle eredménylista A fenti műveletek elvégzése után a szoftver - egyedi igényeink függvényében - 31-féle eredménylistát képes generálni (pl. adatlista, vezetői összefoglaló, optimalizálási lista stb.).

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Wacom - A tökéletes ballagási ajándék

Lepd meg szeretteidet az idézetek és lufik mellett legnépszerűbb Wacom tábláink egyikével!

LATTE3D: villámgyors text-to-3D model generálás

Az Nvidia technológiája szinte azonnal 3D modelleket generál a szövegpromptok alapján. De mire és hogyan lesz használható ez az eszköz?

,
Mire lesz képes az új ChatGPT?

Az új ChatGPT hang-, kép- és szövegalapú interakciókra is képes. Ezen felül a vállalat ezeket a funkciókat ingyenesen elérhetővé teszi.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram