SoftAudit LicencPro+

Professzionális licenckezelés központi menedzsmenttel

Professzionális licenckezelés központi menedzsmenttel

ÁTTEKINTÉS

A SoftAudit LicencPro+ a SoftAudit LicencPro központi menedzsmenttel ellátott verziója. Az utóbbi által nyújtott szolgáltatások mellett rendelkezik központi kliensmenedzserrel (Client Control Center).

A SoftAudit LicencPro+ a SoftAudit LicencPro központi menedzsmenttel ellátott verziója. Az utóbbi által nyújtott szolgáltatások mellett rendelkezik központi kliensmenedzserrel (Client Control Center).A SoftAudit LicencPro+ a leghatékonyabb eszköz hardver- és szoftverleltár készítésére. A megfelelő műveletek elvégzése után a vállalat és/vagy a felhasználó - a kapott eredmények tükrében - meghozhatja azon fontos döntéseit, amelyek később nagyban befolyásolhatják a vállalat/vállalkozás olajozott, biztonságos és költséghatékony működését. A szoftver segítségével nyomon követhetjük munkatársaink szoftverhasználati szokásait és tiszta képet kaphatunk a nem használt termékekről, ezáltal lehetővé válik a költségcsökkentés és a feleslegesen felhasznált erőforrások felszabadítása. A programmal riportok, statisztikák, kimutatások készíthetők, melyek további segítséget nyújtanak a hatékony IT vagyon kezelésében. A SoftAudit LicencPro+ rendszer számos jogtisztasági vizsgálat gyakorlati tapasztalatai alapján készült. A licenc audit- és nyilvántartórendszer alkalmas a licencfelmérés minden lépésének végrehajtására és a jogtisztaság folyamatos felügyeletére. A program fő feladatai közé tartozik az adatgyűjtés és azonosítás, a licencek és számlák tárolása, valamint a kiértékelés. A rendszer mindenben megfelel a hatóságok és a törvényi előírások által a szoftvernyilvántartó rendszerekkel szemben állított követelményeknek. A SoftAudit LicencPro+ a SoftAudit LicencPro központi menedzsmenttel ellátott verziója. Az utóbbi által nyújtott szolgáltatások mellett rendelkezik központi kliensmenedzserrel (Client Control Center). A kliensek e programmal kommunikálnak a futtatás során. Az adminisztrátori felületről engedélyezhetjük vagy letilthatjuk az egyes programok használatát. Az esetlegesen fellépő hibaüzenetek kezelése mellett az automatikus betöltés funkció által teljesen naprakész szoftverleltárt, legalitási információkat kaphatunk. Ezenfelül bármely munkaállomás korábbi IP címe, teljes szoftver- és hardverleltára lekérdezhető (fix IP cím esetén újratelepítésnél hasznos). A program gombnyomásra beolvassa a legutóbbi adatfájlt, de az adatgyűjtő programot elindítva a felhasználók akár öntisztítási folyamatot is végezhetnek.


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
Windows:

RendszerMicrosoft Windows 95, 98, 2000, XP
ProcesszorIntel Pentium IV 1.6 MHz
Memória512 MB
Tárhely100 MB
Képernyő800x600
Egyéb

|Microsoft Windows 95, 98, 2000, XP|Intel Pentium IV 1.6 MHz|800x600|512|100|1||

FUNKCIÓK

SoftAudit LicencPro Inventory tulajdonságok (amelyekkel a LicencPro+ is rendelkezik)

Hardver- és szoftverleltár készítése A szoftverrel megvizsgálhatjuk számítógépeink hardvertulajdonságait (memória, CPU, merevlemezadatok, IP cím), beállítási tulajdonságait (bizonyos registry-adatok, INI fájlok) és a telepített szoftverek listáját, majd ez alapján hardver- és szoftverleltárt készíthetünk - akár rendszeres jelleggel.

Leltárak összehasonlítása Megvizsgálhatjuk, hogy munkatársaink két mintavétel között milyen új szoftvereket telepítettek vagy mely régi programokat távolították el számítógépükről.

Speciális keresési feltételek Kiterjesztés és fájlnév szerinti adatgyűjtést is végezhetünk, majd összesíthetjük az azonos kiterjesztésű fájlok méretét. Ezt a módszert alkalmazva megtudhatjuk, hogy mennyi MP3, AVI vagy más típusú fájl van az egyes számítógépeken.

Szoftverhasználat figyelése Költségcsökkentési és racionalizálási szempontból talán a szoftverhasználat figyelése funkció a legfontosabb, ennek segítségével ugyanis könnyen kiszűrhetjük azon alkalmazásokat, amelyeket munkatársaink csak ritkán vagy egyáltalán nem használnak. Az eredmények ismeretében megtehetjük a szükséges lépéseket (pl. használaton kívül szoftverek eltávolítása a számítógépekről és ezáltal erőforrás-felszabadítás).

Közel 450 ezer fájl azonosítása A szoftver az olyan összetett alkalmazások állományait is képes kezelni, mint a Microsoft Office, de azon fájlokkal is megbirkózik, amelyek kevésbé elterjedt programokból származnak (pl. Microsoft Word NT CAL). Sokat segíthet a korábbi fájlvariánsok kezelésének lehetősége. A program összességében közel 450 ezer fajta fájlt képes azonosítani.

Hatékony válasz a biztonsági kihívásokra A CRC ellenőrző modulnak köszönhetően könnyűszerrel kiszűrhetjük azon fájlokat, amelyek megsérültek vagy vírusfertőzés áldozatai lettek, így biztosíthatjuk vállalatunk informatikai hálózatának problémamentes működését.

E-mail értesítés A törlendő és a telepített alkalmazásokról e-mail értesítéseket küldhetünk.

SoftAudit LicencPro tulajdonságok (amelyekkel a LicencPro+ is rendelkezik)

Teljes körű licencellenőrzés A szoftverrel a következő licencfigyelési műveleteket végezhetjük el:

 • pontosítandó és keresendő licencek kezelése
 • licenc-előfizetés és -karbantartás, verziókövetés
 • licencek másodlagos felhasználása (pl. laptopon)
 • tesztlicenc alkalmazása
 • OEM licencek számítógépez rendelése
 • licencek és számlák összekötése
 • frissítési licenckezelés
 • legális licenclisták kezelése
 • többszörösen telepített alkalmazások kezelése
 • optimalizáció a hiánycsökkentés érdekében
 • licencelosztás automatizálása
 • beruházás-tervezés támogatása
 • túllicencelés kezelése (pl. Microsoft Office licenc használata Microsoft Word esetén)

Számlakezelés? Többé nem probléma! A szoftvernek köszönhetően végre rendet tehetünk szoftverlicenceink számlái között az alábbi lehetőségekkel:

 • pontosítandó és keresendő számlák kezelése
 • számlaszinkronizálás (külső számviteli rendszerrel)

Több mint 30-féle eredménylista A fenti műveletek elvégzése után a szoftver - egyedi igényeink függvényében - 31-féle eredménylistát képes generálni (pl. adatlista, vezetői összefoglaló, optimalizálási lista stb.).

SoftAudit LicencPro+ tulajdonságok

Központi felügyelet (Client Control Center) A Client Control Center (CCC) eszközzel ellenőrizhetjük és szabályozhatjuk, hogy mely számítógépeken fusson a kliens, az automatikus betöltés pedig még egyszerűbbé teszi a dolgunkat.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább


Digitális művészet a Wacom táblákkal

E cikkünkben bemutatjuk a digitális rajztáblák néhány előnyét és innovációját, amely megkönnyíti a grafikusok életét.

,
5 ok, amiért szükséged van a BricsCAD® Lite-ra

A BricsCAD Lite-ba is beépült a mesterséges intelligencia. Ebben a cikkünkben 5 pontban meggyőzünk, miért is érdemes megvásárolnod!

,
ChatGPT memória - Avagy egy szuperagy, ami mindenre emlékszik helyettünk.

Ebben a cikkben a ChatGPT egyik igen hasznos funkcióját mutatjuk be, amely megkönnyíti életünket, ez pedig nem más, mint az integrált AI memória.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram