Zseniális fotómontázsokon láthatjuk az ember és természet kapcsolatát

2022-05-13 11:30
Philip Kanwischer fotográfus alkotásai különleges módon mutatják be az ember természetre gyakorolt negatív hatásait.

Philip Kanwischer fotográfus alkotásai különleges módon mutatják be az ember természetre gyakorolt negatív hatásait.


leadkep (6)_1.jpg

A WWF jelentése szerint az utóbbi 50 évben több mint kétharmaddal csökkent a vadon élő gerinces populációk létszáma. Ráadásul ez a „katasztrofális zuhanás” egyelőre lassulás jeleit sem mutatja, az emberi természetpusztítás soha nem látott szintre nőtt.
Tanya Steele, a WWF vezetője szerint ahogy az emberek világszerte pusztítják az erdőket, túlhalásszák a tengereket és korábban érintetlen területeket tüntetnek el,  a vadállatok létszáma rohamosan csökken. Ráadásul ez a folyamat az emberek egészségét is veszélyezteti.

Philip Kanwischer fotográfust mindig is érdekelte az emberek környezetre gyakorolt hatása és az élőhelyek pusztulása. 2015-ben diplomázott fotó szakon, azóta pedig számos nemzetközi kiállítást és díjat tudhat maga mögött. Szakmai pályafutására a legnagyobb hatással egy különleges expedíció volt. Az egy hónapos kenutúra során a Yukon folyón kenuzott végig Whitehorse-tól Dawson Cityig:

“Az utazás során komoly kapcsolatot tudtam kialakítani a vadonnal, és a természet iránti szeretetem is felerősödött. Személyesen tapasztaltam meg a környezeti hatásokat és a vadon ismeretlen távoli területeire is bepillantást nyerhettem.”

Kanwischer az elmúlt 5 évben egy olyan projekten dolgozott, amiben az ember és a vadon kapcsolatára próbálja felhívni a figyelmet. Az „Invenspitably Ours” nevű sorozat egyszerre szemetgyönyörködtető és meghökkentő. Különleges melankólukis hangulata óvatosan mégis hatásosan ülteti el a fejünkben, hogy valami nincs rendjén, és ideje változtatnunk.

kep1 (4)_1.jpg

kep2 (5)_0.jpg

kep3 (4)_0.jpg

kep5 (3)_0.jpg

kep6 (3).jpg

kep7_14.jpg

kep8_8.jpg

További képekért kattints ide!

(BBC)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


3D Studio - Minden amit tudnod kell!

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.


Történelmi képekből valósághű fotók – AI sorozat 7. rész

AI sorozat 7. rész: Hogyan lehet régi képeket restaurálni az AI segítségével? A MI itt is nagy segítség lehet, ha tudjuk hogyan használjuk.


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram