Videós baki a Super Bowl-on!

  Az idei eseményen megvalósult a marketingesek rémálma, a szünetek alatt játszott reklámok közül két videóban is ugyanazt a stock-felvételt pillanthatta meg a közönség.

  super-bowl-leadkep.jpg

   

  Az elmúlt pandémia súlytotta időszakban, talán nem meglepő, hogy számos cég hívta segítségül a stock oldalak anyagait, és az sem, hogy idén jóval több ilyen jellegű tartalom jelent meg a reklámokban. A vírushelyzet miatt számos forgatás leállt, így a készítőknek nem is igen volt más választása. Arra azonban senki nem számított, hogy a Super Bowl több millió dolláros reklám idejében tűnik fel ugyanaz a snit két videón belül.

  Az Indeed és a Guaranteed Rate az a két cég, ami a marketingesek kereszttüzébe került, hiszen mindkét reklámban feltűnik egy képsor a gyermekét a hátán cipelő apukáról. Előbbinél 0.29-nél, a második szpotjában pedig 0.52-nél jön ugyanaz a felvétel:

   

   

   

  Ha a kínos marketing pillanatot félre is tesszük, egy tanulságot feltétlen érdemes leszűrni az esetből: ilyen helyzetben egyszerűen kikerülhetetlen, hogy extra keretet költsünk az exkluzivitásra, tehát a stockanyag további felhasználását kizáró opcióra.

  Ha viszont cégünk számára az exkluzivitás nem annyira lényeges, hanem sokkal inkább a minőség a fontos, akkor válasszuk a prémium tartalmakat. Ez a funkció az Adobe Stock esetében, már 2017-től elérhető, és igazi kincseket rejt a felhasználók számára. 

  Olyan nagyágyúk járulnak hozzá a tartalom minőségi bővítéséhez mint a Reuters, a USA Today Sport és a Stocksy, akik elsősorban már kész szerkesztői anyagokkal bővítették a repertoárt.

  A szolgáltatás egyébként a nehéz helyzetbe került alkotóknak is segíteni szeretne, így a pandémia alatt, egy teljesen új, ingyenes Adobe Stock gyűjteményről rántotta le a leplet a cég. A 70 000 kiváló minőségű képből álló kollekció tartalmaz fotókat, vektoros grafikákat, illusztrációkat, sablonokat, 3D-s tartalmakat, sőt videókat is, amik mind tehetséges Adobe Stock művészek által készültek.

  Bővebb információt magyar nyelvű Adobe Stock termékleírásunkban találtok!