Új szereplő az elektronikus aláírások piacán: a Box megveszi a SignRequestet

  A felhő alapú, dokumentum megosztó és tároló cég, a Box bejelentette, hogy belép a DocuSign és az Adobe uralta e-aláírások piacára, az amszterdami központú SignRequest startup felvásárlásával.

  box-sign-lead_0.jpg

   

  Gyakran találkozhatunk azzal, hogy összekeverik a Box-ot a Dropbox-szal, pedig nagyon is különálló szolgáltatásokról van szó. Az elsősorban az Egyesült Államokban népszerű platform 10 GB-nyi tárhelyet ad ingyen, amit pénzért 100 GB-ra növelhetünk.

  Szolgáltatásai rengeteg platformon használhatók, így Android, iOS, OS X és Windows alól is feltölthetjük a fájljainkat. A fontos dokumentumokat egy pillanat alatt megoszthatjuk a kollégákkal, illetve szerkeszthetjük is őket. A cég most úgy döntött, hogy bővíti platformját, és egy “csekély” 55 millió dolláros vétel keretein belül, felvásárolta a SignRequest startupot.

  Az üzlet kapcsán a Box piacra dobja a Box Sign-t, egy új e-aláírási szolgáltatást, amely az előfizetők dokumentum tárolási csomagjának alapvető funkciója lesz. A Box Sign a SignRequest technológiáján alapszik és idén nyáron debütál.

  "Az elmúlt évek során folyamatosan fejlesztettük a felhő alapú szolgáltatásainkat, lehetővé téve akár a világ legnagyobb szervezeteinek számára, hogy biztonságban tudhassák, kezeljék és együttesen szerkeszthessék dokumentumaikat. Az elektronikus aláírás hozzáadásával, vagyis a Box Sign-al most tovább bővítünk a lehetőségeken, így még nagyobb mértékben segíthetünk ügyfeleinknek a digitális átalakulásban.”- mondta Aaron Levie, a Box vezérigazgatója.

  A Barron's-nak adott interjúban Levie azt is megjegyezte, hogy a járvány sok vállalatnál felgyorsította a digitális munkafolyamatok alkalmazását, és hogy a Box ügyfelek felmérései alapján a digitális aláírás volt az a funkció, amelyet a legjobban szeretnének hozzáadni a platformhoz.

  A Box ügyfeleinek egyébként ezentúl lehetőségük lesz alternatív e-aláírási platformokat is használni, beleértve a DocuSign és az Adobe Sign szolgáltatásait is.