Új betűtípusok az Adobe Fontsban!

2022-07-19 10:30
Három új tervező csatlakozott az Adobe Fonts csapatához. Az általuk megalkotott új betűcsomagok pedig már elérhetőek a felhasználók számára!   Az Adobe Fonts csapatához nemrég csatlakozott három új alkotó: a Shinntype, a Connary Fagen és a Blackletra. Az Amerika különböző részeiből származó tervezők: Ontarioból (Kanada), Utah-ból (Egyesült Államok) és Brazíliából alkotnak és már első alkalommal olyan sok […]

Három új tervező csatlakozott az Adobe Fonts csapatához. Az általuk megalkotott új betűcsomagok pedig már elérhetőek a felhasználók számára!


leadkep (5)_0.png

 

Az Adobe Fonts csapatához nemrég csatlakozott három új alkotó: a Shinntype, a Connary Fagen és a Blackletra. Az Amerika különböző részeiből származó tervezők: Ontarioból (Kanada), Utah-ból (Egyesült Államok) és Brazíliából alkotnak és már első alkalommal olyan sok új betűtípussal bővítették a kínálatot, hogy az Adobe Creative Cloud teljes áttekintésére volt szükség a bevezetésükhöz! Most pedig ismerjük meg őket kicsit jobba!

 

Shinntype

Az angol származású kanadai típustervező, Nick Shinn, a Shinntype alapítója szándékosan távol tartja magát a tipográfiai trendektől. Ehelyett az ösztöneit követi, több évtizedes grafikus tervezői és reklámügynökségi kreatív igazgatói tapasztalataira támaszkodva. Szenvedélye az egyedi betűtípusok létrehozása. Függetlenül attól, hogy az innováció a cél, vagy a modern stílus csak épp hogy érinti legújabb terveit, font készletei rendkívül hasznosak, és mindig a robusztus tipográfiai kutatás és gyakorlat alapján születnek meg.

 

Connary Fagen

A grafikusként végzett ügynökségi és szabadúszó munkák után Connary Fagent az írott szó iránti szeretete és az új nyelvek tanulása indította el arra, hogy 2015-ben megalapítsa saját tervezőstúdióját. Fagen a betűtervezést folyamatos tevékenységnek tekinti. Fáradhatatlanul frissíti fontjait új kiegészítőkkel, típusokkal, emellett fontosak számára a nyelvi sajátosságok, így készletei ehhez igazodva is bővülnek.

 

Blackletra

A Blackletra egy brazil betűtípus. Egyedi és kiskereskedelmi betűtípusok fejlesztése mellett logótervezéssel is foglalkozik. Betűtípusai a tipográfiatörténetben felfedezhető fontosabb gyökerekhez nyúlnak vissza, és gyakran kalligrafikus hatások is felfedezhetők bennük. Sabino ezekkel kísérletezik. Készletei megfűszerezik a mai modern stílusokat.

Az új betűkészletekről és alkotókról ide kattintva olvashatsz többet!

 

(Adobe Blog)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


Tavaszi iSpring Suite kedvezmény április végéig

Előfizetnél az iSpring Suite, Max, vagy Premium termékekre? Már használsz iSpring termékeket és szeretnél Suite-ra frissíteni? Akkor most figyelj, mert ezek a tavaszi kedvezmények neked szólnak!


Megérkezett a SketchUp 2024-es verziója!

Mostantól már a SketchUp 2024-es, legújabb verziójával alkothatunk, mely tele van újításokkal. Összeszedtük a legfontosabbakat.


JetBrains Annual Highlights 2024

Hol is tart a JetBrains? A vállalat szokás szerint kiadta az előző év eseményeiről szóló összesítést. Íme a JetBrains Annual Highlights 2024.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram