Új betűtípusok az Adobe Fontsban!

  Három új tervező csatlakozott az Adobe Fonts csapatához. Az általuk megalkotott új betűcsomagok pedig már elérhetőek a felhasználók számára!

  leadkep (5)_0.png

   

  Az Adobe Fonts csapatához nemrég csatlakozott három új alkotó: a Shinntype, a Connary Fagen és a Blackletra. Az Amerika különböző részeiből származó tervezők: Ontarioból (Kanada), Utah-ból (Egyesült Államok) és Brazíliából alkotnak és már első alkalommal olyan sok új betűtípussal bővítették a kínálatot, hogy az Adobe Creative Cloud teljes áttekintésére volt szükség a bevezetésükhöz! Most pedig ismerjük meg őket kicsit jobba!

   

  Shinntype

  Az angol származású kanadai típustervező, Nick Shinn, a Shinntype alapítója szándékosan távol tartja magát a tipográfiai trendektől. Ehelyett az ösztöneit követi, több évtizedes grafikus tervezői és reklámügynökségi kreatív igazgatói tapasztalataira támaszkodva. Szenvedélye az egyedi betűtípusok létrehozása. Függetlenül attól, hogy az innováció a cél, vagy a modern stílus csak épp hogy érinti legújabb terveit, font készletei rendkívül hasznosak, és mindig a robusztus tipográfiai kutatás és gyakorlat alapján születnek meg.

   

  Connary Fagen

  A grafikusként végzett ügynökségi és szabadúszó munkák után Connary Fagent az írott szó iránti szeretete és az új nyelvek tanulása indította el arra, hogy 2015-ben megalapítsa saját tervezőstúdióját. Fagen a betűtervezést folyamatos tevékenységnek tekinti. Fáradhatatlanul frissíti fontjait új kiegészítőkkel, típusokkal, emellett fontosak számára a nyelvi sajátosságok, így készletei ehhez igazodva is bővülnek.

   

  Blackletra

  A Blackletra egy brazil betűtípus. Egyedi és kiskereskedelmi betűtípusok fejlesztése mellett logótervezéssel is foglalkozik. Betűtípusai a tipográfiatörténetben felfedezhető fontosabb gyökerekhez nyúlnak vissza, és gyakran kalligrafikus hatások is felfedezhetők bennük. Sabino ezekkel kísérletezik. Készletei megfűszerezik a mai modern stílusokat.

  Az új betűkészletekről és alkotókról ide kattintva olvashatsz többet!