Reason Friktion vonós szintetizátor

  A valódi fizikai tulajdonságok alapján kialakított szintetizátor nem csak realisztikus, de a valóságban nem létező absztrakt vonós hangszereket is képes modellezni.

  A Reason Studios bemutatta a Friktion Modeled Strings nevű új vonós szintetizátort, amely fizikai modellezésen alapul.

  Mivel fizikai modellezésen alapul, a Friktion használható valós hangok létrehozására, vagy olyan hangok létrehozására, amelyek meghaladják a valós fizikai eszközök lehetőségeit.

   

   

  Ahelyett, hogy sok gigabájtnyi hangmintára támaszkodnánk, a Friktion egy szintetizátor, amely igazi vonós hangszereket modellez valós időben. Az okos kezelő kontrollerekkel egyszerűen mégis élethű és kifejező hangzással játszhatsz. Akár egy hegedű, akár egy képzeletbeli űrhárfa, mindez rajtad múlik.

   


  Kevés dolog hasonlítható össze egy igazi hangszer hangjával. A húr rezgése, az ujj nyomása, sőt a testhez használt fa is életre kelti. A Friktion megragadja ezeket a nüanszokat, és a jól ismert Reason rackbe illesztve bárki számára elérhetővé teszi ezt. Ez a különleges plusz bármilyen zeneműhöz hozzáad, anélkül hogy a lejátszásához több éves gyakorlatra lenne szükség. 

   

   

  A szintetizátor munkafolyamatával a Friktion úgy hangozhat, mint az általad kedvelt vonós hangszerek, vagy teljesen újak, amelyeket még ki kell találni. A reális húrhang megalkotásának minden fontos aspektusa elérhető közelségben van, de a kezelőszervek túlmutatnak a való világban lehetségeseken. Néhány kattintással megváltoztathatja a hangszer alakját és méretét, vagy a vonósokat zümmögővé és fémesé varázsolhatja - létrehozva egy új hangszert, amely még mindig valóságosan hangzik és kifejezően játszik.

  A Friktion vezérlése rendkívül egyszerű. A 8 féle vezérlő tekerővel változtathatjuk a hangszer valós idejű megszólalását. A hajlítások, a pengetés, a vibrato, a tremolo, a húrokon való fel-le siklás és még a harmonikus felhangok is egyetlen gombnyomással kontrollálhatóak. 


  Jellemzők:

  • Fejlett fizikai modellezésen alapuló vonós szintetizátor
  • A mintákon túl - a hang és az előadás minden aspektusának teljes kontrollálása
  • Vezérlőbillentyűk a valósághű kifejezéshez, mindössze a MIDI billentyűzet használatával
  • Átfogó artikuláció szett, beleértve a vonón a játékot, hajlítást, pengetést, tremolót, legatót, vibrátót, stb.
  • Tedd tökéletessé a hangot, vagy lépj túl azon, amire egy igazi hangszer képes
  • 140+ kész hanggal rendelkezik, a klasszikus hangszerektől a vadonatúj hangokig

  Ha szívesen bongésznél a Reason további termékei között, akkor azt itt teheted meg!