RA 2020 3D verseny eredmények

  A „The Rookies” ausztrál tervező közösség tizedik alkalommal adta ki a Rookie Awards díjat azoknak a kezdő művészeknek és fiatal alkotóknak, akik karrierje éppen beindul a VFX, animáció, játékok, VR, mozgó grafika és 3D megjelenítés területén.

  Ebben az évben a szervezők ismét dicsérték a 3769 beadvány jelentősen javult minőségét. Ezeket a zsűri a kreatív és technikai megvalósításuk, valamint a gyártás során alkalmazott készségek összetettségének és sokféleségének alapján ítélte meg.

  A Maxon Team nagyon elégedett a holnap fiatal művészeinek és formatervezőinek számos kiváló minőségű pályázatával. "Szeretjük népszerűsíteni a fiatal tehetségeket, és mint a verseny szponzorai, büszkén támogatjuk a 3D animáció és a 3D motion graphics kategóriák nyerteseit Cinema 4D licencekkel"- írták.

   

  Győztes 3D mozgásgrafika: Andreas Catucci (Ausztria)

  Andreas multimédia művészeti tanulmányait végzi az FH Salzburgban, és a Cinema 4D-ben létrehozott motion graphics projektjeivel első helyezést ért el a 3D mozgásgrafika kategóriában. NEXON_17 projektje egy maga által írt tudományos-fantasztikus sorozat főcíme, amelyben az AI azzal fenyeget, hogy átveszi az emberiség irányítását. Andreast elsősorban itt Cornelius Dämmrich, Ash Thorp munkái valamint a CONTROL nevű videojáték inspirálta.

   


  Andreas 14 éves kora óta dolgozik 3D grafikával, és különösen a megjelenítés, a világítás és a lookdev érdekli. Októberben gyakornokságba kezd, ahol minél többet szeretne megtanulni a VFX-ről.

   

  2. helyezett 3D Motion Graphics: David Inlines (Spanyolország)

  David a VFX fokozat megszerzését játékok, motion graphics, film és reklám munkák elvégzésével szerezte meg, hiszen vizuális effekt művészként dolgozik a játékfejlesztő Gameloftnál Barcelonában. A valós idejű grafika iránti szenvedélye már nemcsak a játékok fejlesztésében segít: "A valós idejű motorok gyors ütemben fejlődnek, és lenyűgöznek azok a lehetőségek, amelyeket most kínálnak a motion graphics és a vizuális effektek létrehozására" - mondja David.Saját  "Be Unique" projektje egy ellenállást hirdet, ahol a mai teljesítményorientált társadalomban is megőrizhetjük a saját személyiségünket és kiaknázhatjuk a saját lehetőségeinket.

   

   

  Győztes 3D-s animáció: Jeremy Schaefer (USA)

  Jeremy "The Box Assassin" című rövidfilmjén dolgozott több mint egy évig a Ringling Művészeti és Design Főiskolán. Legnépszerűbb inspirációi közé sorolja a RocketJump (korábban Freddiew) és a Corridor Digital csatornákat, amelyek arra ösztönözték, hogy ő maga is animációs filmeket készítsen.

   

   

  2. helyezett 3D animáció: Constantion Vilsmeier (USA)

  Constantin 3D-s művészként a stilizált karakterek és környezetek modellezésére és textúrálására specializálódott. Demo reel-je a Gnomon School of VFX Iskolájában végzett munkáinak egy részét mutatja be:

   


  A verseny minden résztvevője között a szervezők egy lenyűgöző szoftvergyűjteményt is összeállította: Daniel Goh Art, a malajziai 3D-s művész élvezheti a több mint 18 000 dollár értékű első díjat!

  Gratulálunk az idei Rookie Awards minden résztvevőjének és nyertesének, és a legjobbakat kívánjuk számukra a jövőben a 3D-s iparban!