Megjelent a 2023-as Typodarium!

  A Typodarium egy letéphető naptár, azonban célja nem csak a napok számontartása, hanem grafikai ismereteink bővítése. Mutatjuk a részleteket!

  leadkep_79.jpg

   

  A Typodarium igazi kuriózumnak számít a naptárak világában. A letéphető kalendárium igazából egy lexikon a legtrendibb betűtípusokról. A lapokon napról napra új tipográfiai inspirációkat ismerhetünk meg. Így egy egész éven át lehetőségünk nyílik grafikai tudásunk bővítésére.

  A hasznos kis “könyvecske” megszületését persze komoly kutatómunka előzi meg. Raban Ruddigkeit és Lars Harmsen szerkesztők globálisan keresik az új betűtípusokat és igyekeznek a lehető legizgalmasabb és legkülönlegesebb fajtákat megtalálni, melyek később bekerülhetnek a naptárba.

   

  kep1_69.jpg

  kep2_64.jpg

   

  Az évente megjelenő Typodarium az adott év tipográfiai trendjét igyekszik meghatározni, és egyben segítő kezet nyújtani a tervezőknek, és azoknak is, akik szimplán csak szeretik és keresik a különleges és egyedi designt az élet minden területén. A naptár előlapjain az adott nap és a dátum szerepel, a hátoldalon pedig az aznapi betűminta, a tervező neve és a beszerzési forrás található feltűnő és színes háttéren megjelenítve.

   

  kep3_51.jpg

  kep4_41.jpg

   

  További kreatív betűtípusokért kattints ide!