Így keresett több ezer dollárt egy srác a Chat GPT-t használva

  Jackson Fall egy egyszerű utasítást adott a GPT-4 chatbotnak: 100 dollárból hozza ki a legtöbbet és keressen annyi pénzt, amennyit csak tud.

  chat_gpt_money.jpg

   

  Jackson Fall arra volt kíváncsi, hogy a mesterséges intelligencia sikeressé tud-e tenni egy online vállalkozást. Ő a projektben csupán „emberi összekötőkén” van jelen egyetlen feltétellel, hogy nem végez kétkezi munkát.

  A Chat GPT ajánlata alapján létrejött a Green Gadget Guru oldal, amin környezetbarát és fenntartható életmóddal kapcsolatos termékeket értékelhetnek és promótálhatnak a felhasználók. A .com domain megszerzése valamivel drágább volt, mint amennyi pénzt szántak rá, azonban a jelek szerint megérte, mert a Chat GPT 100 dollárból már több, mint 25 ezret keresett.

  A GPT tanácsát követve a DALL-E képeket alkotó mesterséges intelligencia készített nekik egy logót is, míg Fall, akinek ez a foglalkozása, is csinált egy másikat. A két megoldás meglepően hasonló lett.

   

  hafoo.png

  gedegn_greden.png

   

  A chatbot pillanatok alatt megálmodta azt is, hogyan nézzen ki a weboldal és hogy miről szóljon az első cikk. A cikk borítóképét is a  GPT-4 készítette el, a cikkben pedig tényleg olyan termékek vannak, amik valóban léteznek.

  A marketing területén a mesterséges intelligencia azt ajánlotta, hogy „pontosan 40 dollárt” költsenek el hirdetésre a Facebookon és az Instagramon.

  Eközben a vállalkozásba több befektető is beszállt, úgyhogy a weboldal már 25 ezer dollárt ér.