Dizájnos munkahely, ami egyszerre kiállító terem is

  Kreatív elrendezés és berendezés a Dekoratio pesti irodájában.

  kep 01 nyito_129.jpg

  Habár minden művészt és embert más dolgok inspirálnak, azt azért összességében kijelenthetjük, hogy egy intenzív és impulzusokkal teli környezet jó hatással van a kreatív gondolkodásra, ezáltal pedig jelentősen segítheti a kreatív munkát is. Így gondolták ezt a Dekoratio-nál is, akik Kiss Miklós dizájnerrel közösen alakították ki kifejezetten egyedire sikerült, 100 m2-es irodájukat.

  Az egész projekt lényege az volt, hogy olyan helyet hozzanak létre, amely kreatív élményekkel szolgál az ott dolgozóknak, illetve egyszerre mintegy kiállító teremként is funkcionál a leendő és meglévő ügyfelek számára. Magát a koncepciót a már meglévő Dekoratio logó köré formálták, a belső falak által bezárt szögeket például a logóban található K betű alapján tervezték meg.

  A fő folyosó is ebben a szögben épült, ez köti össze a recepciót a stúdió többi részével. Az alaprajz mellett további számos apró és nagyobb utalás is található a kreatív szakmára, így például a Lorem Ipsum felirat a falon, vagy a kör alakú asztal, ami egy kinyitott Pantone skálát ábrázol. Emellett rengeteg szimbólum található a képregények világából, ezzel is adózva a Marvel és a Disney lenyűgöző marketingmunkájának.

  A Kiss Miklós vezetésével zajló tervezés során arra is odafigyeltek, hogy az egyes helyiségeknél egy-egy szó kiemelten megjelenik, így adva egyfajta háttérinformációt és identitást az adott terem számára, így például a meeting room dizájnja, ahol a történetek születnek, a story szó köré épült.

  A Dekoratio célja az volt, hogy egy kreatív munkakörnyezetet hozzanak létre, ami megmutatja a cég saját identitását is, és a látogatóknak már önmagában támpontot ad az ügynökség munkájával kapcsolatban. Úgy gondoljuk, hogy a célt sikerült elérni, ami talán nem meglepő, ha megnézzük, hogy a projekt fő vezetője, Kiss Miklós korábban milyen sikeres projekteken dolgozott már.

  kep 02_123.jpg

  kep 03_122.jpg

  kep 04_113.jpg

  kep 05_107.jpg

  kep 06_94.jpg

  kep 07_83.jpg

  kep 08_70.jpg

  kep 09_51.jpg

  kep 10_39.jpg

  kep 11_24.jpg