Bővült a JetBrains plugin felhozatala!

  Az IntelliJ néven alapított szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalat számos új bővítménnyel segíti a hatékonyabb fejlesztést, most akár távoli felhasználóként is.

  jetbrains_lead.png

   

  A JetBrains egy 2000-ben, IntelliJ néven alapított szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalat, mely hírnevét az IntelliJ IDEA nevű JAVA IDE piacra dobásával alapozta meg. A cég termékeivel elsősorban programozók és a szoftverfejlesztők munkáját igyekszik gördülékenyebbé tenni. Integrált fejlesztőeszközeikkel a piacon egyedülállók, ráadásul saját programozási nyelvük, a Kotlin világszinten használatos a fejlesztők körében. 

  A pandémia hatásaira a cég számos fejlesztésbe kezdett, illetve, hogy támogassa a távmunkát a felhő alapú együttműködést is szeretné elősegíteni. Ennek érdekében jó pár pluginnal bővült a szoftverfejlesztő csomaguk.

  Válogathatunk számos integráció közül a felhőplatform között, legyen szó többek között az Amason Web Sercive-ről, Google Cloudról, vagy az Alibaba Cloudról.

  Távoli segítség

  Ha Pythonban, Node.js-ben, PHP-ben vagy Ruby-ban fejlesztünk, használhatjuk a JetBrains IDE távértelmező szolgáltatását. Függetlenül attól, hogy virtuális géphez vagy Docker-tárolóhoz csatlakozunk, konfigurálhatunk úgy, hogy a távoli gépet használjuk a projekt végrehajtási környezeteként. Ezután az összes futtatási konfiguráció végrehajtásra kerül a távoli gépen, úgy, hogy mindezt akár az otthoni kényelemből vezéreljük.

  Ebben támogat minket a JetBrains Space is, ahol az önkiszolgáló üzemmódban az új projekteket az IT csapat bevonása nélkül is elindíthatjuk. De egyszerre akár több munkatársat is meghívhatunk résztvevőnek a friss projektekhez.

  A Space Appok segítségével, amik mind asztali, mind mobilos felületen is elérhetők, akár útközben is hozzáférhetünk projektünk összes részletéhez, így az ütemezéshez, a státusz update-ekhez és a kapcsolatokhoz.

  Ezt saját igényeink szerint formálhatjuk is, amiben segítenek a következő lehetőségek:
  ●    HTPP API, Webhookok és Client SDK a külső eszközök integrálásához.
  ●    Szabadon konfigurálható automatizálások saját mezőkkel és Kotlin munkafolyamatokkal.
  ●    Full-blown pluginok.

  További újításokért kattints a linkre!