A világ leggazdagabb emberei egy kicsit másképp

  Egy művész az AI segítségével elképzelte, hogyan nézhetnének ki a világ leggazdagabbjai, ha szegények lennének.

  leadkep_84.jpg

   

  Játszunk el a gondolattal, hogy eltaláljuk a lottószámokat, aláírunk egy jövedelmező üzleti megállapodást, vagy akár egy olyan mértékű vagyon hullik az ölünkbe, amely elképzelhetetlen gazdagságot hoz számunkra. Ugyanakkor egyetlen szerencsétlen esemény, mint például egy tőzsdei összeomlás, egy természeti katasztrófa vagy egy súlyos betegség, gyorsan eltüntetheti az ember megtakarításait, és teljes nyomorba taszíthatja. Az ilyen véletlenszerű események bizonytalansága emlékeztet minket arra, hogy a pénzügyi siker nem kizárólag a kemény munkán és a kitartáson múlik, hanem a szerencsén és az időzítésen is.

  Mindezt szem előtt tartva, Gokul Pillai elképzelte, hogyan nézhetnének ki a világ leggazdagabb emberei, ha szegények lennének. Azt mondta, hogy a témát egy hollywoodi film, a "Gettómilliomos" ihlette. 

  Az AI segítségével generált képek rendkívül élethűek, és sokkolóan mutatnak rá arra, hogy a gazdagok és szegények közötti különbségek gyakran véletlenszerű eseményeken múlnak. A vizuális ábrázolás révén sokkal könnyebben tudunk azonosulni az elképzelt szituációval, és megérteni, milyen nehézségekkel küzdenek a kevésbé szerencsések.

  Emellett persze a projekt egy érdekes kihívásként is felfogható Gokul Pillai számára, aki számos, az alábbihoz hasonló képet készített az AI segítségével.

   

  Elon-Musk.jpg

  Donald-Trump.jpg

  Jeff-Bezos.jpg

   

  Hasonló képekért kattints ide!