[3. rész] HetiRajz #PORTRÉ - Németh Karcsika

  "Azért akartam vele beszélgetni, mert nála láttuk a legnagyobb fejlődést - a csoportban biztosan. Az első rajzokhoz képest nagyon sokat tisztult a stílusa, a látásmódja, érthetőbb lett a sajátos humora és nagy kedvencek a rajzai." - kezdi a következő interjú felvezetését Károlyi László.

  lead_2.jpg

   

  Hogy kezdődött nálad a rajz dolog?

  Bizsergető érzés, hogy gondoltatok rám 😀 - Kis srác koromban faltam a rajzfilmeket, később képregényeket, és én is akartam karaktereket és jeleneteket kitalálni, több óráig el voltam így, közben szólt a háttérben a magnó vagy a TV.

   

  kép1_1.jpg

   

  Mit rajzoltál? Mire, mivel?

  A4 méretű műszaki papír + füzetek, egy halom füzetem volt - főleg ceruza, később tollal - akció jelenetek voltak a kedvenceim, kezdetleges képregények, csaták, bunyók - fiús dolgok. Majd kamaszkoromban a másik nem, szexi lányok, ezek pornó füzetekben csúcsosodtak ki, még iskola társaknak is rajzoltam megrendelésre. Gimiben már a zene témaköre kapott el, METAL. Kitalált black metal zenekar logók és komplett bandák, vámpírok, szörnyek, akik szexi lányokat szeretnek.

   

  kép2_3.jpg

   

  Tanultad is közben?

  Technikát sajnos nem, csak másoltam, főleg körvonalak, minimál árnyékolás, amiket anno képregényekből lestem el.

  Most mire rajzolsz? Milyen eszközzel?

  A4/A3 másoló papír - irodában ezt találtam - cerkával majd filccel kihúzom, fotózom és Adobe Photosopban sminkelem.

   

  kép3_1.jpg

   

  PC, vagy MAC? Wacom?

  PC, egyelőre egérrel bohóckodom ha digitálisan rajzolok, de ki szeretném próbálni magam majd egy tuti digit cumón, közvetlenül 
  kijelzőre szeretnék rajzolni.

   

  kép4_2.jpg

   

  A munkád is rajzzal kapcsolatos?

  Szerencsére, tervező grafikus vagyok + DTP - bár nem tartom magam klasszikus grafikusnak, csak hát nincs más szó rá, a designer se jó.

  Miken dolgozol?

  Online és print egyaránt - arculat, POS, könyvborító, webdesign, videókhoz kiegészítő grafika stb.

   

  kép6_1.jpg

   

  Van olyan, amire büszke vagy és látható?

  Klasszikus büszkeséget nem szoktam érezni, gondolom önbizalom problémák miatt - inkább kíváncsi vagyok mit szólnak mások hozzá, de nem szokott dagadni a mellem - ha mutatni kell valamit mondjuk az @RC kiállításos képeim - Soma Mamagésa új könyv arculata.

   

  kép7_1.jpg

   

  Ügynökségnél dolgozol, vagy szabadúszol?

  Ügynökség.

  Milyen hobbit űzöl még a rajzon túl? mi érdekel? mit kell még tudni rólad?

  Munkában és kocsiban zenét hallgatok, rajz mellett is sokszor - néha találok jó olvasni valót - de mostanában sajnos elhatalmasodott rajtam a sorozatfüggőségem, de szeretnék többet lenni természetben is, és valami sport is jó lenne, meg zenélni, idő kéne, egyébként introvertált vagyok, fura ennyit brekegni.

   

  kép8_1.jpg

   

  Hehe. Metoo. Mit nézel? Mit hallgatsz? Ja és zenéslsz is?

  Régen elkezdtem basszusgitáron tanulni, de mikor jött az első gyerek, félbe hagytam, de mostanában a dobolás érdekelne. Zenei ízlés tágult sokat, mostanában görögkeleti templomi ének és postrock zenék kötnek le, kocsiban azért elő kerül exploited meg agnostic front CD. Sorozatból most: Better call Saul, Billions, Narcos.

   

  kép9_1.jpg

   

  Hány gyerek? 

  Zwei.

  Ők rajzolnak? Mekkorák?

  Áltis alsósok, szoktak, most az animék hatottak rájuk nagyon.

   

  kép10.jpg

   

  Van bármi, amit elmondanál, de nem kérdeztem meg?

  Hálás vagyok a csoportért, 19 év után újra rajzolok, nektek hála - és még egy kiállítást is összehoztatok, menők vagytok.

  Köszönjük. Mit üzensz a többieknek?

  Többieknek köszönöm a támogatást, velük sokkal jobb ez az egész, több mint egy hobbi 🙂 

   

  Reméljük Ti is kedvet kaptatok ezután az interjú után a rajzoláshoz, ebben pedig tökéletes társra lelhettek az Adobe, és Wacom termékekben!

  Ha pedig még több kiváló alkotással szeretnétek találkozni, akkor figyelmetekbe ajánljuk a szoftver.hu által szponzorált Hetirajz csoport kiállítását a pécsváradi várban. Várunk mindenkit nagy szeretettel! A kapcsolódó cikkünket itt találjátok.