HetiRajz kiállítás – Gyere el és nézd meg Te is, milyen tehetségesek a magyar grafikusok!

  Mi a vége, ha a hazai grafikusok és képzőművészek létrehoznak egy teljesen alulról szerveződő, csupán a tagok lelkesedésén és szorgalmán alapuló (nagyon aktív és pozitív szemléletű) csoportot? Hát egy országos kiállítás-sorozat!

  HetiRajz lead.jpg

  Ahogy azt már lassan megszokhattátok, minden héten jelentkezünk egy HetiRajz #PORTRÉ című interjúval, melyet a csoport egyik alapítója, Károlyi László álmodott meg, kiválasztva ehhez a legkiemelkedőbb, legkülönlegesebb tagokat a már több, mint 2000 fős társaságból.

  Miután pedig a csoport működése alatt már annyi remekmű született, következő lépésként egy országos kiállítás-sorozatot indítanak útjára, melyet a szoftver.hu csapata úgy döntött, hogy médiapartnerként és szponzorként támogat annak érdekében, hogy az mindenképpen megvalósulhasson.

  Úgy gondoljuk, hogy a magyar társadalomnak lehetőséget kell biztosítanunk arra, hogy megismerje ezt a rangos alkotóközösséget és műveiket, hogy hány és hány szemszögből lehet nézni egy-egy dolgot, hogy semmi sem fekete vagy fehér, és a kreativitásnak semmi sem szabhat határt.

  Az első kiállítást képező 88 mű 2020. június 18-tól tekinthető meg a pécsváradi várban teljesen ingyenesen, a megnyitóra pedig 16:00 órakor kerül sor, egy élő jazz koncerttel egybekötve. A színvonalat tovább emelve az „Író Cimborák” magyar írói és költői külön illusztráltak néhány művet versekkel, novellákkal, így az irodalom kedvelői éppúgy kedvüket lelhetik az eseményben. Az kiállítás Facebook eseményét ezen a linken találjátok.

   

  HetiRajz.jpg

   

  A kiállítás augusztus 25-ig lesz látogatható a vármúzeum nyitvatartási idejében, utána pedig (a járványhelyzet alakulásának függvényében) várhatóak a további helyszínek.

  A megnyitó hétvégéjén a szoftver.hu csapatával sajnos még nem találkozhattok, de igyekszünk a közeljövőben mi is ellátogatni Pécsváradra, hogy személyesen is tudjunk mindenkinek az igényeihez legjobban illő Wacom eszközöket és szoftvereket ajánlani, természetesen kipróbálási lehetőséggel egybekötve.

  Nagyon büszkék vagyunk a magyar grafikusokra és képzőművészekre, gyertek, és vegyetek részt Ti is az általuk szervezett kulturális feltöltődésen!

  Jó szórakozást kíván a szoftver.hu csapata!