onOne Genius Fractals

Az onOne Genuine Fractals olyan Adobe Photoshop bővítmény, amely a képet fraktálokká alakítja, amelyek ezután már veszteség nélkül nagyíthatóak.

Egy kép, számtalan méret

Az onOne Genuine Fractals olyan Adobe Photoshop bővítmény, amely a képet fraktálokká alakítja, amelyek ezután már veszteség nélkül nagyíthatóak.

ÁTTEKINTÉS

A Genuine Fractals olyan Adobe Photoshop bővítmény, amely a képet fraktálokká alakítja, amelyek ezután már veszteség nélkül nagyíthatóak. A fraktálok olyan matematikai függvényekkel leírt képi alakzatok, amelyek nagyítása közben ugyanazt az alakzatot kapjuk meg a részleteknél.

Az onOne Genuine Fractals olyan Adobe Photoshop bővítmény, amely a képet fraktálokká alakítja, amelyek ezután már veszteség nélkül nagyíthatóak. A fraktálok olyan matematikai függvényekkel leírt képi alakzatok, amelyek nagyítása közben ugyanazt az alakzatot kapjuk meg a részleteknél. A természetben ilyen jelenség pl. a fa, ahol a törzs és az ágak viszonya hasonló az ágak és a kisebb ágak közötti kapcsolathoz. Ha tovább nagyítjuk, akkor a még kisebb ágak is hasonlóak, majd az ágakon a levelek, a leveleken pedig az erezetnél ismét visszakapjuk az "eredeti" főér és mellékér képét.

(a kép a Wikipedia lexikonból származik)

További fraktálos képek itt találhatóak. További információk és érdekességek a fraktálokról a Startlap oldalán olvashatóak. Az onOne Genuine Fractals Print Pro a képből számol ilyen matematikai alakzatot, ami ezután már minőségromlás nélkül nagyítható lesz. Sőt! Sok esetben a fraktálos fájl kisebb lesz, mint az eredeti, ami nagyon praktikus. Nem szükséges külön méretben tárolnunk a fájlokat, hanem elegendő egyetlen fraktálban, majd megnyitáskor megadnunk a végleges méretet. Természetesen a kép növelésével nem kerülnek be újabb információk (nem fog látszani a felnagyított autó kerekén a felirat), viszont a kép nem fog "szétesni", nem lesz "pixeles", nem lesz homályos, hanem szép és élvezhető marad. Az onOne Genuine Fractals terméknek két változata létezik: onOne Genuine Fractals, amelyet az általános képnagyítási műveletekhez használhatunk, és ami RGB, Grayscale és többcsatornás színrendszerben dolgozik; és az onOne Genuine Fractals Print Pro, amely a nyomdai előkészítésben használatos, hiszen az RGB színtér mellett CMYK rendszerben is működik. Az onOne Genuine Fractals program a fájlokat .STN formátumba menti. Ha más számítógépen is meg szeretnénk nyitni ezen fájlokat, akkor az innen ingyenesen letölthető Genuine Fractals .STN Reader Plug-In programmal ezt megtehetjük. pxl SmartScale vagy Genuine Fractals? Mindkét termék kiváló bővítménye az Adobe Photoshop képszerkesztőnek, és mindkettővel bátran nagyíthatjuk képeinket. A fő különbség a két program között a technológia, amivel a nagyítást végzi: A pxl SmartScale először a Photoshop interpolálási módszerét használja, majd utána elvégzi a simítási/élesítési kombinált műveleteket. Az interpolálási művelet az, amikor a nagyításnál a hiányzó képpontok a környezet alapján számolódnak. Emiatt viszont a kép homályos lehet. A Genuine Fractals ezzel szemben a képet először fraktálokká alakítja, majd utána már veszteség nélkül nagyíthatjuk. Általános felhasználás esetén mindig a képtől függ, hogy melyik programmal nagyíthatjuk azt szebben. A pxl SmartScale és a Genuine Fractals összehasonlító táblázata.

Funkció pxl SmartScale Genuine Fractals Genuine Fractals Print Pro
Nagyítási technológia interpolálás +simítás/élesítés fraktál fraktál
RGB színtér igen igen igen
CMYK színtér nem nem igen
Külső fájl igen igen igen
Max. nagyítás 1400% 700% 700%
Jelszavas kép igen nem nem


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, 
illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.

Olvass tovább

,
Interaktív történet a ChatGPT-vel - AI sorozat. 21. rész

Fedezd fel az interaktív történetmesélés új világát a ChatGPT-vel! Kövesd Tomi és Liza robotikával teli kalandjait, és irányítsd a cselekmény menetét. Te döntöd el, merre halad a történet, így aktív részese lehetsz az eseményeknek. Készülj fel egy izgalmas utazásra, ahol minden döntésed számít!

,
MI által generált feliratok kifejezetten Midjourney betűkkel – AI sorozat 20. rész

Nézzük meg, hogyan tudunk különleges megjelenésű feliratokat generálni Midjourney segítségével.

,
Egészségügyi adatforradalom: az EESZT megnyílik az AI-fejlesztőknek

Magyarország megnyitja az EESZT-t az AI fejlesztőknek, támogatva az egészségügyi adatok elemzését és innovációját, lépést tartva a modern korral.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram