Tökéletes fények a Lumionnal!

2023-03-31 10:00
A The Regency Project bemutatja, hogyan lehet kihasználni a megfelelő világítás szépségét, hatásosságát a Lumion segítségével. Ismerd meg Te is a programban rejlő lehetőségeket!

A The Regency Project bemutatja, hogyan lehet kihasználni a megfelelő világítás szépségét, hatásosságát a Lumion segítségével. Ismerd meg Te is a programban rejlő lehetőségeket!


lumionprojekt_lead.png

Ismerd meg Te is a programban rejlő lehetőségeket!  A világítás kulcsfontosságú szerepet játszik a tervezési folyamatban, mivel lehetővé teszi a tervek vizualizációját úgy, hogy a valós építkezés előtt a nézők, beleértve az megrendelőket is, megtapasztalhatják az épület realisztikus látványát. Az építészeti látványtervező Adam Ingram a "The Regency Project" nevű munkában bemutatja az új Lumion 12.3 funkcióit, amiket használva megismerhetjük az épület bemutatásának lehetséges módjait, annak szépségét, egyediségét kiemelve. A projekt során felfedezhetjük, hogyan dolgoznak együtt a környezeti tényezők - az időjárás, a világítás és más elemek - hogy egyedi hangulatot teremtsenek az épületek és terek körül, illetve általa még inkább belevethetjük magunkat a tervezés világába. 

A Regency Projekt lényegében egy fogalmi bemutató, amely kihangsúlyozza a megvilágítás hatását az építészeti látványtervekben. Ismét a történetmesélés áll a kreatív folyamat hátterében!

Ingram szerint érdemes az épület tervezése során három kulcsfontosságú dologra figyelni: az építmény sajátosságaira, a környezetére, valamint ezek kapcsolatára a világítással. Adam az egész jelenetet a világítás köré építette, arra fókuszálva, hogyan lehet a fényekkel kiemelni az épület személyiségét, egyediségét. Ő el is nevezte ezt a technikát “fényfestésnek”.

“Amikor elkezded a jelenetedet, és még nincsenek fények hozzáadva, akkor kissé ijesztőnek, ridegnek tűnhet az egész. Talán azt kérdezheted magadtól: „Hol is kezdjem?” Szerencsére van egy módszere erre is, amit 'Zónáknak' hívnak. 

Ide kattintva olvashatsz részletesen a világítási zónák létrehozásáról. Röviden, ez lehetővé teszi, hogy a projektünk világítását kisebb területeként kezeljük. A zónák beállítását Adam két szögből közelíti meg:

  • Gyakorlatiasság: milyen műszaki fényekre van szükségünk az épület és környezete valóságos megvilágításához
  • Esztétika: hogyan tudjuk kihasználni a világítás erejét, hogy személyiséget adjunk a tereknek

A szakma egyre több lehetőséget nyújt az építészeknek, azonban az épületek megtervezése csak a kezdet. A projektek vizualizálása egyre fontosabbá válik a tervezés során. Az ilyen vizualizációk segítségével a tervezők és ügyfelek egyaránt könnyen képet kaphatnak az épület vagy terület kinézetéről. A Lumion pedig egy olyan szoftver, ami ennek megvalósítására tökéletes lehetőséget ad!

További érdekességekért a Lumionnal kapcsolatban kattints ide!

(Lumion)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


3D Studio - Minden amit tudnod kell!

Oktatási partnerünkkel, a 3D-Studioval tavaly készítettünk utoljára interjút, megkérdeztük milyen újdonságokkal indult a 2024-es év. Ridegh Gáborral, a stúdió alapítójával beszélgettünk.


Történelmi képekből valósághű fotók – AI sorozat 7. rész

AI sorozat 7. rész: Hogyan lehet régi képeket restaurálni az AI segítségével? A MI itt is nagy segítség lehet, ha tudjuk hogyan használjuk.


Autodesk Fusion - 3 előfizetés 2 áráért

2024 február 7 és 2025 január 31 között elérhető az Autodesk Fusion 3 for 2 ajánlata, melynek keretében hatalmas kedvezmények várnak rád.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram