Teljes funkcionalitású Photoshop iPad-ra 2019-ben?

  Bár egyelőre még nem megerősített, de úgy tűnik az Adobe elszánta magát és elérhető lesz a fő alkalmazása az Apple kreatív eszközein.

  Sosem volt igazán világos hogy az Adobe miért nem helyezett nagyobb fókuszt az iPad-ra, miközben a tablet óriási népszerűségre tett szert a kreatív iparágakban. A cég számos programot fejlesztett a táblagéphez, de egyik sem volt annyira teljes funkcionalitású, mint a Photoshop desktop verziója. Hiteles források szerint ez most változni fog, akik a Bloomberg-nek elmondták hogy a tablet-en végre teljes verziójú program fog futni.

   

   

  Valószínűnek látszik hogy az Adobe egy teljes verziós Photoshop-ot fog bejelenteni az iPad-ra az idei éves Max konferencián októberben. Valószínűsíthetően a felhasználók valamikor 2019-ben ki is próbálhatják, bár a fejlesztés még korai szakaszban van, így a dátumok csúszhatnak. A Bloomberg a kósza információra megerősítést kapott Scott Belsky Adobe alkalmazottól, aki annyit közölt hogy “a cég egy új, cross platform-os Photoshop verzión dolgozik.”

  Jelenleg az egyik legfőbb akadály az egyidejűleg számos architektúra és rendszer használata, amire az Adobe fő terméke, a Creative Cloud alkalmazások épülnek. A Photoshop, Premiere és az Illustratort mondhatni teljesen az alapoktól kell újraírni, amennyiben hatékonyabb együttműködést és cross-platform-os alkalmazásokként egyszerre akár többféle rendszerű eszközön szeretnék használni. Ha viszont elkészül, akkor a Creative Cloud előfizetők gyakorlatilag teljesen problémamentesen folytathatják a munkát, szabadon váltogatva az eszközöket (beleértve az iPad-ot is) egy project során.

   

  Nem mondhatnánk persze, hogy jelenleg nincs számos Photoshop névvel illetett alkalmazás már jelenleg is az iOS-en, sőt jó pár van. Viszont a Photoshop Express, a Photoshop Lightroom, a Photoshop Mix és a Photoshop Fix egyike sem kínálja azoknak a gazdag lehetőségnek a tárházát, amit a nagy és kiforrott előd képes nyújtani. Nem beszélve arról, hogy az iPad Pro megjelenéséig az olyan szoftverek fejlesztése amelyek csak egy viszonylag limitált hardveren voltak csak képesek futni, nagyjából semmilyen szempontból nem ért meg nagyobb befektetést. Az erősebb hardverek megjelenésével így most elhárulni látszik az utolsó akadály is teljes verziós iPad alkalmazások elkészítése előtt.