Illustrator

  Adobe Illustrator CC

  Ismerje meg a valaha készült leghatékonyabb és legjobban integrált Illustrator alkalmazást.
  Illustrator

  Árakhoz kattintson ide

  Ismerje meg a valaha készült leghatékonyabb és legjobban integrált Illustrator alkalmazást. A folyamatok egyszerűsíthetők az új funkciókkal és egy zökkenőmentesebb alkotási móddal.

  Áttekintés

  Az új Érintéses szöveg eszközzel még jobban igényéhez igazíthatja a szöveget: Az egyes karaktereket annak tudatában mozgathatja, méretezheti és forgathatja, hogy a betűtípust vagy szöveget bármikor változtathatja. Emellett az Illustrator CC használatával közvetlenül alkalmazásból megoszthatja munkáját, és szinkronizálhatja a színeket az Adobe® Kuler® szolgáltatásból.

  Teljes kreatív világa együtt, egy helyen. Csak a Creative Cloud szolgáltatásban.

   

   
  Minden eddiginél naprakészebb A változatos és egyre bővülő videokönyvtárral fejlesztheti készségeit és elsajátíthatja az új eszközök használatát. Mivel a Creative Cloud integrált a Behance platformmal, projektjeit megoszthatja másokkal, és azonnal visszajelzést kaphat tőlük.
   

  Kapcsolódó tanfolyamainkat ITT találja!

   

  Rendszerkövetelmények
  Windows
  Rendszer
  Windows 7 vagy Windows 8
  Processzor
  Intel Pentium 4 vagy AMD Athlon 64
  Memória
  1 GB
  Tárhely
  2 GB
  Képernyő
  1280x1024 32 bit
  Egyéb
  • Internetkapcsolat és regisztráció szükséges a megkövetelt szoftveraktiváláshoz, a tagság ellenőrzéséhez és az online szolgáltatások eléréséhez.

  Apple
  Rendszer
  Mac OS X v10.7 vagy v10.8
  Processzor
  Többmagos Intel processzor
  Memória
  2 GB RAM (8 GB ajánlott)
  Tárhely
  2 GB
  Képernyő
  1280x1024 32 bit
  Egyéb
  • Internetkapcsolat és regisztráció szükséges a megkövetelt szoftveraktiváláshoz, a tagság ellenőrzéséhez és az online szolgáltatások eléréséhez.

  Funkciók

  - Illustrator CC (2017.1)
    2017. április 05.

  Képek könnyebb levágása A bittérképes képeket közvetlenül az Illustratorban levághatja, hogy elhagyja a fölösleges részeket, csökkentse a fájlok méretét, és növelje a teljesítményt. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség vágómaszkok használatára vagy képszerkesztésre a Photoshopban.

  Új dokumentumok létrehozása gyorsabban A sebesség és teljesítmény növelése érdekében az új dokumentumok létrehozásának kezdőképernyője mostantól még gyorsabban töltődik be.

  Áttervezett Színtéma panel Az új Színtéma panelen több alkalmazásra kiterjedően is létrehozhat, megismerhet, menthet és kikereshet színtémákat. Mostantól megismerkedhet a népszerű színtémákkal, és segítséget kaphat színválasztásának tökéletesítésében.

  Stabilitásnövelés Ön kérdezett, mi pedig hallgattuk. Kijavítottuk az Illustrator legfontosabb problémáit, és növeltük a stabilitást.


  - Illustrator CC (2017)
    2016. november 02.


  Képpont tökéletességű alkotások készítése Rajzolhat görbevonalakat és alakzatokat, amelyek átmenet nélkül illeszkednek a képpontrácshoz. A meglévő alkotások egyetlen kattintással vagy egyszerű átalakításokkal elrendezhetők. Megőrződnek az élő alakzatok és lekerekített sarkok, megmaradnak az elrendezések az objektumok méretezésénél és forgatásánál, manuálisan elmozdíthatók a szegmensek és végpontok a tökéletes elrendezéshez.

  Átvehető sablonok és keresés Az Adobe Stock piactér mostantól új tervezési sablonokat is tartalmaz, emellett húzással áthelyezheti a Könyvtár panelről a keresési találatokat közvetlenül a vásznára, és már használhatja is őket. Emellett egy átvehető képre kattintva a jobb gombbal vizuális keresést végezhet hasonló képekre.

  Kijelölés felnagyítása Most, hogy bármely kijelölést ki tud nagyítani – egy aktív pontot, egy szegmenst, egy görbevonalat vagy egy objektumot – gyorsabban szerkeszthet és tekinthet meg előnézetben.

  Gyorsabban megkereshető betűtípusok Megjelölhet egyedi betűtípusokat kedvencként, hogy szükség esetén gyorsan megtalálja őket. Listáját szűrve megtekintheti a legutóbb használt betűtípusokat, a kedvencéhez hasonló más betűtípusokat kereshet, és osztályozási paraméterek alapján - például serif vagy kézírásos – is kereshet betűtípusokat.

  A Creative Cloud Libraries új lehetőségei Az Illustrator könyvtárai mostantól támogatják a szövegek és Adobe Stock-sablonok használatát. Emellett a hivatkozásküldési funkció frissítése révén mostantól a megosztható nyilvános könyvtárak csak olvasási elérése is megosztható. Ha követ egy könyvtárt, az megjelenik Könyvtár paneljén, és automatikusan frissül.

  Korszerű felhasználói élmény Az egyszerű felhasználói felület és az eszközök és panelek új ikonjai áttekinthetőbb kinézetet biztosítanak, és segítenek a munkára koncentrálni.

  Egyszerűbb munkavégzés karakterjelekkel Bármely karakterhez használhat alternatív karakterjeleket, csak ki kell jelölni a karaktert, és választani a helyi menüből. Megtekintheti és beillesztheti a legutoljára használt karakterjeleket és karakterjelcsoportokat.

  Bemutatkozik a Typekit Marketplace Mostantól a legnagyobb iparági szereplőktől vásárolhat betűtípusokat Illustrator-projektjeiben való felhasználásra. A Typekit saját betűtípus-szinkronizálási és webes technológiáival juttatja a Marketplace-betűtípusokat tetszőleges felhasználási helyükre.

  Kezdőlépések – gyorsabban A könnyen elérhető készletekkel és a közvetlenül a Fájl > Új menüből elérhető ingyenes Adobe Stock-sablonokkal repülőrajtot vehet projektje.

  Betűtípus- és szövegfejlesztések Kijelölt szöveg esetén az egérmutatót a betűtípuslista fölé mozgatva megtekintheti élő előnézetét, betöltött szöveget tárolóba tehet, vagy kitöltheti a tárolót helyőrzőkkel a terv jobb vizuális megjelenítése érdekében. Könnyedén dolgozhat olyan szövegobjektumokkal, amelyek közös betűtípuscsaládba tartoznak, de eltérő stílusúak, és megfordítva.

  További újdonságok: A Creative Cloud szolgáltatásban tárolt összes kellék, a CC asztali alkalmazásokban és a mobilprojektekben készült kellékek archiválhatók, visszaállíthatók és megtekinthetők verzióelőzményeik.
   

  - Illustrator CC (2015.3.1)
    2016. augusztus 10.


  Keresés az Adobe Stock kellékei között az Illustratorban Több milliónyi kiváló minőségű Adobe Stock-illusztrációhoz, vektorhoz és fényképhez férhet hozzá tervei számára közvetlenül az Illustrator keresőmezőjéből. A találatok azonnal megjelennek az Adobe Stock webhelyén.

  - Illustrator CC (2015.3)
    2016. június 20.

  Jobb együttműködés a könyvtárakkal Ha a kellékeket csak olvasható Creative Cloud Libraries-könyvtárakban felügyeli, a csapattagok használhatják, de nem módosíthatják vagy törölhetik azokat.

  Frissített Könyvtárak panel Találja meg a szükséges kellékeket gyorsabban a nagy Könyvtárak panellel, az új, szűrt kereséssel az Adobe Stock piactéren, és a licencelt Stock-kellékek könnyű azonosítását lehetővé tevő ikonokkal.

  Dolgozzon hatékonyabban az Adobe Stockkal Licencelje az Adobe Stock-kellékeket közvetlenül az Illustratorban a Könyvtárak és hivatkozások panelen. Az Adobe Stock webhelyen a kellékek tallózásakor azokat közvetlenül az Illustratorban nyithatja meg.

  Kellékek és rajztáblák gyors exportálása Válasszon ki egy-egy kelléket egy vagy több rajztábláról, vagy válasszon ki teljes rajztáblákat, és exportálja őket egyetlen kattintással több méretben, felbontásban és formátumban, amelyek tökéletesek a képernyőn, a weben és az ikonokkal végezhető munkafolyamatokhoz.

  Az Élő alakzatok és az Átalakítás panel frissítései A konzisztens megjelenés egyszerűbbé teszi az Élő alakzatokkal végzett munkát. A vezérlőket a program automatikusan elrejti az alakzatok kisméretűre alakításakor, a poligonok pedig megőrzik élő tulajdonságaikat nem uniformizált méretezés után. Ezenkívül az Átalakítás panelen az alakzatokat és a görbéket vissza lehet állítani az eredeti elforgatásukra. 

  Mutassa be munkáját az Adobe Portfolio programmal Ha a Portfoliót használja az Illustratorban készült tervei és grafikái bemutatására, most létrehozhat egyéni kezdő- és elérhetőségi oldalakat, hogy jobban tudja tartani a kapcsolatot a közönséggel. 

  Adobe Experience Design CC (Előzetes verzió) integrációja Másolja be az Illustrator CC grafikáit közvetlenül az Adobe XD-be, a webhelyek és mobilalkalmazások felhasználói élményének tervezésére és prototípusának létrehozására szolgáló új, mindent magában foglaló eszközbe.

  További újdonságok: az ecsetvonások szélessége és a szövegméretek megfelelő egységekben görgethetők; rejtett állapotban zárolatlan vonalzók; a Toll eszközt át lehet alakítani Közvetlen kijelölés eszközzé, ha rajzolás közben megnyomja a CMD/CTL gombot; és ez még nem minden. 


  - Adobe Illustrator CC (2015.2)
    2015. november 30.

  A Creative Cloud Libraries új lehetőségei A könyvtárakban és az Adobe Stock alkalmazásban tárolt tartalmak gyorsabb megkeresése. A színtárak és színcsoportok importálása mellett a könyvtárak különféle színtémáit színtárakba mentheti, a bekezdés- és a karakterstílusok kialakításához pedig segítséget vehet igénybe.

  Alakító eszköz Az alkalmazással a természetes mozdulatokkal megrajzolt formákat tökéletes geometriai alakzatokká alakíthatja. Az alakzatok egyesítésével, törlésével, kitöltésével és átalakításával pedig teljes mértékben szerkeszthető gyönyörű és összetett terveket alkothat. Az Alakító eszköz a hagyományos Illustrator munkaterületek mellett az Érintésvezérléses munkaterületen is felhasználható.

  Új élő alakzatok: ellipszisek, sokszögmozaikok és vonalak Az Illustrator több Alakító eszköze is mostantól teljesen élő, interaktív és dinamikusan állítható formában érhető el, így effektusok és egyéb eszközök használata nélkül is gyorsan kidolgozhatja a kívánt vektoralakzatokat.

  Dinamikus szimbólumok A szimbólumok mostantól egy mesteralakzat keretében oszthatók meg, módosításuk azonban továbbra is lehetséges, így különböző megjelenés kölcsönözhető számukra, például ecsetvonás, kitöltés vagy fedettség. A szülőszimbólumhoz kötődő kapcsolatuk megszakítása nélkül méretezhetők, forgathatók, tükrözhetők és ferdíthetők.

  Dolgozzon vizuálisan az Intelligens segédvonalak segítségével A továbbfejlesztett Intelligens segédvonalak használatával a rajzolás során tökéletes módon egymáshoz igazíthatja, illetve elmozdíthatja az egyes objektumokat, az újonnan bevezetett segédfunkcióval pedig a vezérlő gombok használata nélkül is sokszögekhez és körökhöz hasonló tökéletes alakzatokat rajzolhat.

  Új SVG-exportálási lehetőség Egyszerűen exportálhatja a webes és képernyővel kapcsolatos munkafolyamatokhoz ideális korszerű SVG-fájlokat. A teljes rajztábla helyett az egyes objektumok is exportálhatók.

  Az Érintésvezérléses munkaterület frissítései A Windows rendszerű táblagépekhez kifejlesztett érintésvezérelt munkaterület az alakító eszköz, az új élő alakzatok, valamint a továbbfejlesztett intelligens segédvonalak alkalmazás által a HP Sprout támogatásán túlmenően egér használata esetén is egyszerű nagyítást biztosít.

  Adobe Capture CC integráció iPad, iPhone vagy Android készülékekkel a képeket munkáihoz használható kellékekké alakíthatja. A színtémák kivonása, vagy az ecsetek, alakzatok vagy vektorgrafikák létrehozása kapcsán alkalmazott kellékek az Illustrator alkalmazásban történő felhasználásuk céljából a Creative Cloud Libraries-könyvtárakba menthetők.

   

  Adobe Illustrator Draw Androidhoz Az Adobe Illustrator Draw alkalmazás használatával Android rendszerű telefonján szabad kézzel alkothat vektorokat, melyeket az asztali számítógépére telepített Illustrator alkalmazásba továbbítva tovább finomíthat.

  Továbbfejlesztett Comp CC integráció, plusz iPhone támogatása Az elrendezésekben rejlő lehetőségeket mostantól a Comp CC alkalmazással fedezheti fel iPhone vagy iPad készülékén. A Comp a különböző kellékek összekapcsolását is lehetővé teszi, vagyis az Illustrator vagy egyéb Creative Cloud asztali alkalmazásban történő szerkesztéskor a Comp alkalmazáson belül is azonnal frissülnek.

  További újdonságok: Hatékonyabb GPU-teljesítmény a továbbfejlesztett élsimításnak és az élesebb ecsetvonásoknak köszönhetően; Adatok hatékonyabb helyreállítása és még sok minden más. 


  - Adobe Illustrator CC (2015)
    2015. június 15.

  Szerkesztés egyszer, frissítés mindenhol A Creative Cloud Libraries kellékei mostantól csatolhatók, így ha módosulnak, akkor munkacsoportjának összes tagja frissítheti őket azokban az Illustrator-, Photoshop- vagy InDesign-projektekben, amelyekben az érintett kellékek szerepelnek.

  A tökéletes kép és grafika – egy szempillantás alatt kéznél Az új Adobe Stock piactéren jogdíjmentes képeket és vektorgrafikákat kereshet, licencelhet és kezelhet közvetlenül az Illustrator CC alkalmazásból. 40 millió kellék közül választhat, a kiválasztott elemeket Creative Cloud Libraries-könyvtárába mentheti, ahonnan áthúzhatja őket projektjeibe.

  Tízszer gyorsabb nagyítás, pásztázás és görgetés A nagy teljesítményű Mercury rendszernek köszönhetően a pásztázás, a nagyítás és a görgetés több mint tízszer gyorsabb, ráadásul zökkenőmentesebben, lépésenkénti váltogatás nélkül végezhető. 

  Tízszer nagyobb mértékű nagyítás Grafikáin az eddigi 6400% helyett most már akár 64 000%-os nagyítással is dolgozhat a nagyobb precizitás érdekében.

  Munkája soha nem vész el Munkáját akkor is helyreállíthatja, ha elfelejtett menteni, mielőtt az Illustrator összeomlott. Csak indítsa újra az alkalmazást, és az helyreállítja a fájlt, amelyen dolgozott. Az Illustrator lehetőséget kínál a probléma okának gyors diagnosztizálására, akár sérült betűtípus, akár elavult illesztőprogram vagy hiányzó bővítmény okozta. 

  Integráció az új Adobe Comp CC szoftverrel iPad készülékén is készíthet terveket nyomtatásban, weben vagy mobileszközön való felhasználásra. Munkacsoportja megosztott Creative Cloud Libraries-könyvtárából kreatív kellékeket húzhat át a Comp alkalmazásba, majd terveit azonnal továbbíthatja az Illustrator felé. Az összes szöveg, kép és grafika élő és szabadon szerkeszthető. 

  A Sketch és a Line alkalmazásban készült grafikák használata nagy formátumú tervekben A Photoshop Sketch és az Illustrator Line alkalmazásban készült rajzok akár az eredeti méret négyszeresére is felnagyíthatók minőségveszteség nélkül.

  Sketch-grafikák használata nagy formátumú tervekben A Photoshop Sketch alkalmazásban készült rajzok akár az eredeti méret négyszeresére is felnagyíthatók minőségveszteség nélkül.

  További újdonságok: Új egyesítési/kivonási mód az Alakzatformáló eszközhöz, a Görbület eszköz rugalmasabb rajzolást lehetővé tevő frissítései, az érintésvezérléses munkaterület számos fejlesztése és sok más újítás.
   

  - Adobe Illustrator CC (2014.1)
    2014. október 6.

  Creative Cloud Könyvtár Böngészheti és elérheti kedvenc kreatív erőforrásait – például a színeket, szövegstílusokat, grafikákat, ecseteket – az Illustrator, Photoshop alkalmazásokban, valamint a Sketch és Draw, illetve más mobilalkalmazásokban elérhető új könyvtárakban. A könyvtárak szinkronizáltak a Creative Cloud szolgáltatással, így mindig a kellő időben rendelkezésre állnak fájljai.

  Érintésvezérléses munkaterület Útközben is teljesen kihasználhatja az Illustrator képességeit a Microsoft Surface Pro 3 és bármely más Windows 8 rendszerű táblagéphez optimalizált új munkaterület használatával. Letöltheti az érintős környezetben toll segítségével történő rajzolás és szerkesztés lényeges eszközeit, köztük a méretezhető, mozgatható és kontúrozható görbevonalzókat.

  Görbület eszköz Gyorsan és vizuálisan rajzolhat bonyolult görbéket és egyenes vonalakat A Görbület eszközzel egyszeri kattintással pontokat helyezhet el, amelyeket a görbe vonala dinamikusan követ, dupla kattintással pedig egyenes vonalak rajzolásához hozhat létre sarokpontokat. Egyazon eszközzel szerkeszthet – nem kell szerkesztőpontokkal és fogantyúkkal vesződnie.

  Egyesítés eszköz Könnyen egyesíthet metsző, átfedő vagy nyílt végű görbevonalakat – a nem kívánt szakaszok egyidejű levágásával – az eredeti görbevonal nyomvonalának befolyásolása nélkül.

  Területtípus automatikus átméretezése Búcsút mondhat a túlszedett szövegdobozoknak. Mostantól automatikusan történik a területtípus keretének átméretezése szöveg hozzáadásakor, törlésekor és szerkesztésekor.

  Integráció az Illustrator mobilalkalmazás-családdal Zökkenőmentesen hozhat át alkotásokat a Sketch, Line és Draw programokból, és az Illustrator teljes eszköztárával tökéletesítheti őket egy teljes mobil - asztali gép tervezési munkafolyamatban.

  Ragadja meg az inspirációt mindenhol A Brush CC, Shape CC és Color CC mobilalkalmazásokkal egyéni ecseteket hozhat létre, majd a Creative Cloud-könyvtárak jóvoltából egyszerűen átviheti az Illustrator programba, és terveibe illesztheti őket.

   

  - Adobe Illustrator CC (2014)
    2014. június 18.

  Élő alakzatok: téglalapok és lekerekített sarkok A téglalapok sarkai gyorsan, akár a sugarak egymástól független szabályozásával is módosíthatók. A sarkok attribútumait a program a téglalap méretezésekor és forgatásakor is megőrzi. Az Illustrator megjegyzi a módosításokat – a szélességet, a magasságot, az elforgatást és a sarkok beállításait –, így visszatérhet az eredeti alakzathoz.

  A Toll eszköz előnézete Még azelőtt megtekintheti az éppen rajzolt görbét, hogy elhelyezné a következő pontot. Rajzolás közben gumiszalaghoz hasonló vonal jelenik meg a legutóbbi szerkesztőpont és a toll hegye között. Már a következő pont helyének megtervezése közben láthatja a következő görbe formáját, így kevesebbet kell utólag a görbék tisztításával foglalkoznia.

  Továbbfejlesztett szerkesztőpontok Könnyebbé vált a görbék finomhangolása. Az új szerkesztőpont-vezérlőknek köszönhetően rajzolás közben az egyes szegmensek simasága az egyenlőtlen vagy különböző irányba néző fogantyúk húzásával is beállítható. Akár a sarokpontokat is simára állíthatja anélkül, hogy az tönkretenné az alakzatot.

  A képpontokhoz, pontokhoz és rácshoz való pattintás fejlesztései Ha bekapcsolja a pattintást, a szerkesztőpontok tökéletesen igazodnak a képpontokhoz, a rácshoz, illetve a pontokhoz. A szerkesztőpontok fogantyúinál azonban ez nem lenne célszerű, ezért ezekre többé nem érvényes a pattintás, így megőrizhető a görbék precizitása, és részletesen szabályozható a szerkesztés.

  Hatékonyabb vezérlők a görbék lezárásához A görbéket precízen, kiszámítható módon zárhatja le. A rajzok véglegesítésekor részletesebben szabályozhatja a kezdő- és végpont összekötését. Áthelyezheti a zárópontot, de akár szét is bonthatja az irányt meghatározó vonalakat a zárógörbe pontos beállításához.

  GPU-gyorsítás Windows rendszerekben Windows 7 és 8 rendszerű számítógépen még gyorsabban dolgozhat a Windows rendszerhez készült új GPU-gyorsítás jóvoltából. A funkcióhoz legalább 1 GB VRAM memóriával rendelkező, Adobe által hitelesített NVIDIA videokártya szükséges.

   

  - Adobe Illustrator CC (17.1)
    2014. január 16.

  Élő sarkok Az alakzatok és görbék sarkait a grafikán megjelenő vezérlők segítségével szerkesztheti és módosíthatja, de az értékeket akár a Vezérlő panelen vagy az új Sarok párbeszédpanelen is beírhatja. Egyszerre egy vagy akár több sarkot is lekerekíthet, kifordíthat vagy lesarkíthat.

  Újratervezett Ceruza eszköz Görbék kiterjesztésére és lezárására, valamint egyenes vonalak rajzolására szolgáló lehetőségek segítik a görbék pontosabb rajzolását. Készletek használatával kevesebb pontból álló, simított görbéket, illetve a tényleges ceruzavonásokat precízebben tükröző görbéket is létrehozhat. Ez az új technológia az Ecset, a Paca ecset és a Simítás eszközben is elérhető. 

  Görbeszegmensek átformálása A görbeszegmenseket húzással tetszőleges alakzattá alakíthatja. A Szerkesztőpont és a Közvetlen kijelölés eszközzel használható, illetve a Toll eszköz útján is elérhető új görbeszegmens-átformálási technológia a görbeszegmensek szerkesztésének közvetlenebb és intuitívabb módját kínálja. 

  Typekit-integráció A Betűtípus és a Betűcsalád menüből egyaránt megnyitható Typekit webhelyen Adobe Typekit-betűtípusok között böngészhet, illetve közvetlenül a menüben is szűrhet rájuk. Válogasson az asztali betűtípusok folyamatosan bővülő kínálatát tartalmazó Typekit gyűjteményben, szinkronizálja azokat számítógépével, és azonnal vegye használatba őket projektjeiben. 

  Érintésvezérlés és nyomásérzékeny toll használatának támogatása Windows 8 rendszeren Nyomásérzékeny tollal dolgozhat a legújabb Windows 8 rendszerű táblagépeken, és kihasználhatja a továbbfejlesztett közvetlen érintésvezérlés előnyeit. Windows 7 és Windows 8 rendszerű számítógépeken a program a HiDPI-kijelzők használatát is támogatja. 

  Személyre szabott eszközpanelek Speciális eszközkészleteket hozhat létre úgy, hogy a szükséges eszközöket – például rajz-, szerkesztő- vagy kijelölőeszközöket – egyéni panelre húzza. Ezután pedig a hatékony, rendezett munkaterület érdekében a teljes Eszközök panel elrejthető. 

  Beállítások importálása és exportálása Az Illustrator beállításait több számítógép között is megoszthatja. Ehhez nincs más dolga, mint exportálni a beállításokat egy olyan mappába, ahonnan mások importálhatják őket. Míg a Beállítások szinkronizálása funkcióval saját számítógépein egységesítheti a beállításokat, addig ezzel a lehetőséggel szervezete összes számítógépén megteheti ugyanezt.

  Perspektivikus rajzolással kapcsolatos fejlesztések Ha módosítja a perspektívarács tulajdonságait – például a távlatpontokat és a horizontvonalat – a kép dinamikusan az új perspektívához igazodik.

  Rugalmas SVG-exportálás Méretezhető SVG-fájlokat exportálhat, amelyek rugalmasan igazodnak a különböző képernyőméretekhez és -felbontásokhoz. Az SVG-fájlokon emellett alkalmazásközi szerkesztéseket végezhet úgy, hogy azok megőrzik a pontos képpont elrendezést. 

  További újdonságok:  Rajztáblák középről történő rajzolása és átméretezése, a Színtárak panelről elérhető kitöltési és körvonalvezérlők, az opacitási beállítások csúszkák segítségével való megadása, a megnyitott, illetve bezárt állapotukat megjegyző rétegek, valamint a húzási műveletek gyors elvetése. 


  - Adobe Illustrator CC (17)
    2013. június 17.

  Érintéses szöveg eszköz A szövegek karaktereit különálló objektumként alakíthatja át. A karaktereket annak tudatában mozgathatja, méretezheti és forgathatja, hogy a betűtípust bármikor változtathatja vagy szerkesztheti. És most az egér és toll mellett többérintéses eszközöket is használhat. 

  Képek az ecsetekben Festhet fényképből készített ecsetekkel is. A Grafika, Mintázat és Szóródás ecsetek raszteres képeket tartalmazhatnak, amellyel bonyolult, organikus terveket készíthet rövid idő alatt – egyszerű ecsetvonásokkal. Az Illustrator ecseteihez hasonlóan az ecsetvonások tetszés szerint átalakíthatóak és módosíthatóak. 

   
   
  Betűtípus-keresés A legmegfelelőbb betűtípust pillanatok alatt megtalálhatja. A Karakter panelen írjon be egy stílust (például „félkövér” vagy „dőlt betűs”), egy betűcsaládot vagy egy betűtípus nevének bármely más részét. A kapott szűrt nézetben csak a kritériumoknak megfelelő betűtípusokat fogja látni.
   
   
  Több fájl elhelyezése Egyidejűleg több fájlt importálhat Illustrator-elrendezésébe pontos beállítások megadásával. Kép-, grafika- és szövegfájljai helyének és méretének meghatározásához bélyegképeket használhat.
   

  CSS-kivonatolás Mostantól gyorsabban a webre juttathatja vizuálisan megtervezett tartalmait, hiszen a CSS-kód létrehozását az Illustrator elvégzi Ön helyett. Szövegek, objektumok vagy akár képeket tartalmazó teljes elrendezések kódját is közvetlenül bemásolhatja HTML-szerkesztő alkalmazásába vagy leadhatja egy webfejlesztőnek. 
   
   
  Színek szinkronizálása Az Adobe Kuler iPhone-alkalmazásban színtémákat rögzíthet útközben. Témáit megoszthatja másokkal a több ezer témát kínáló Kuler webhelyen. Ha kedvenc témáit szinkronizálja, azokat azonnal elérheti az Illustrator alkalmazásban is.
   

  Beállítások szinkronizálása Saját beállításait, köztük a környezeti beállításokat, a készleteket, a gyűjteményeket és a munkaterületeket is szinkronizálhatja Creative Cloud-tárhelyére, így több Mac és PC számítógépen is ugyanazokkal a beállításokkal és ugyanabban a munkakörnyezetben dolgozhat. 

  Sarkok automatikus kialakítása mintázatecseteknél Villámgyorsan létrehozhat olyan mintázatecseteket, amelyekkel az ecsetvonás többi részéhez illeszkedő tökéletes sarkok is automatikusan létrejönnek.

  Grafikán megjelenő Szabad alakítás eszköz Az objektumok közvetlenül az érintőképernyős eszközön mozgathatók, méretezhetők és forgathatók. Az objektumokat közvetlen és intuitív módon magán a rajztáblán is átalakíthatja egér vagy más mutatóeszköz használatával. 

  Exchange panel Az Illustrator új Adobe Exchange paneljén különféle megvásárolható vagy ingyenesen letölthető bővítmények, beépülő modulok, sablonok és más tartalmak között válogathat. 

  Fájlcsomagolás Egyetlen paranccsal a munkájához tartozó összes fájlt – így a kapcsolt grafikákat és betűtípusokat is – egy mappába gyűjtheti rendezés vagy leadás céljából. 

  Képek beágyazottságának megszüntetése A képet kijelölve, majd pedig a Hivatkozások panel menüjében vagy a Vezérlő panelen a megfelelő parancsra kattintva lecserélheti a beágyazott képeket a kibontott PSD- vagy TIFF-fájljukra mutató hivatkozással. 

  Kibővített beállítások a Hivatkozások panelen Közvetlenül a Hivatkozások panelen tekintheti meg az elhelyezett grafikákat, illetve követheti nyomon kiegészítő információikat.

  További újdonságok: Fel nem használt SVG-grafikastílusok exportálásának lehetősége, a fehér felülnyomás kiküszöbölésére szolgáló opció, indiai nyelvek támogatása, valamint a színek és színtárak keresésének lehetősége.
   

  - Egyéb funkciók
   
  Érintéses szöveg eszköz Hatékonyan és újszerűen tervezhet szöveggel. A karakterek egyedi objektumok módjára alakíthatók. A mozgatással, méretezéssel és forgatással annak tudatában kísérletezhet, hogy a betűtípust bármikor változtathatja vagy szerkesztheti. És most az egér és toll mellett többérintéses eszközöket is használhat.
   
   
   
   
  Gyorsabb szövegmegjelenítés Még a legbonyolultabb szöveges terveken is sokkal gyorsabban dolgozhat. Az objektumok köré tördelt és a több szövegkeretbe szedett szöveg is gyorsan frissül a változtatásokat követően.
   
  Sokoldalú vektoros rajzeszközök Megnyerő vektorgrafikákat hozhat létre nyomtatás, webes, mobilos és videókban történő felhasználás számára. A pontos alakzatformáló eszközök, a festőecsetek és a speciális görbevezérlők birtokában szabadon kísérletezhet a bonyolult alakzatokkal, az összetett effektusokkal és a változatos tipográfiával.
   
  Nagyteljesítményű Mercury rendszer A nagy és komplex fájlokon is pontosan, gyorsan és rendkívül stabilan dolgozhat. A Mac és Windows® rendszeren elérhető natív 64 bites támogatással az Adobe nagyteljesítményű Mercury rendszere elérhetővé teszi a teljes RAM területet, ami megkönnyíti a nagyméretű fájlok megnyitását, mentését és exportálását, valamint a bonyolult tervek előnézetben való megtekintését.
   
  Több rajztábla Akár száz, különböző méretű rajztáblát is szervezhet és megjeleníthet – egymást átfedő táblákként vagy rácsba rendezve. A táblák hozzáadása, törlése, átrendezése és elnevezése pillanatok kérdése. Mentésük, exportálásuk és nyomtatásuk együtt vagy egymástól függetlenül is történhet.
   
  Színátmenetek és átlátszóság Közvetlenül az objektumokon szabályozhatja a színátmeneteket az ellipszis alakú átmenetek méreteinek megadásával, a színek szerkesztésével és az opacitás beállításával. A színátmenetek az ecsetvonásokra is alkalmazhatók – hosszában vagy keresztben, illetve magán a vonáson belül. Még a hálókon is létrehozhat színátmeneteket.
   
  Változó szélességű ecsetvonások Az ecsetvonások szélességét rajzolás közben bármikor gyorsan és zökkenőmentesen változtathatja. Szélességprofilokat hozhat létre, menthet, majd alkalmazhat bármely ecsetvonásra, illetve változó szélességű készleteket használhat.
   
  Letisztult grafikák webre és mobileszközökre Vektoros objektumokat hozhat létre és hajszálpontosan a dokumentum képpontrácsára igazíthatja őket, így tiszta és éles raszteres grafikákat alkothat. Az egyes szövegkereteket is pontosan beállíthatja szövegélsimítással.
   
  Képkontúrozás A hatékony kontúrozó motorral a színek és alakzatok finom szabályozásával alakíthat szerkeszthető vektorokká rasztergrafikus képeket. Az egyszerű, intuitív beállítások használata tiszta vonalakat, pontos illeszkedéseket és megbízható eredményeket garantál.
   
  Mintázatok létrehozása A hibátlanul illeszkedő vektormintázatok létrehozása könnyebb, mint valaha. Szabadon kísérletezhet a különböző típusú ismétlődő vektormintázatokkal, amelyek – maximális tervezési rugalmasságot nyújtva – bármikor szerkeszthetők.
   
  3D és perspektivikus rajzolás A görbék kiemelésével és körbeforgatásával a kétdimenziós alakzatokat szerkeszthető háromdimenziós objektumokká alakíthatja. Világítás és felületi képek hozzáadásával valósághű objektumokat készíthet. A beépített perspektívarácsok használatával 1, 2 vagy 3 pontos lineáris perspektívában rajzolhat, és így jól érzékeltetheti a mélységet és a távolságot.
   
  Ha további információra van szüksége, keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll.