Tedd lenyűgözővé projektedet a Lumionnal!

  A világítás és a textúrák kulcsfontosságú szerepet játszanak tervünk sikerességében. A Lumion 12.3-ban most számos új frissítéssel és extrával találkozhatunk, hogy projektünket úgy valósíthassuk meg, ahogyan azt valóban elképzeltük.

  leadkep_66.jpg

   

  Minden projekt lehetőség arra, hogy az ember még többet tanuljon, fejlődjön. Erre világít rá Adam Ingram (Ark Visuals), a The Lumion Collective alapítójának legújabb munkája is, a „Regency Project”, amelyben az alkotó egyedi megközelítése során ismerhetjük meg a Lumion 12.3 új funkcióit.

  A legújabb verziónak köszönhetően minden eddiginél hatékonyabb és látványosabb lehet a 3D renderelés. A frissítés új funkciókkal, nagyobb tartalomkönyvtárral, és több mint egy évtizedes fejlesztés eredményeként született meg, hogy inspirálja a kreativitást a képzelettől a vizualizációig. Továbbfejlesztett jelenetépítő funkciói minden eddiginél egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a tartalomkönyvtár elérését, az effektek finomhangolását, valamint a megfelelő kontextuális elemek és részletek hozzáadását a megjelenítéshez.

   

  kep1_56.jpg

  kep2_52.jpg

   

  Adam szerint „Az építészeti vizualizáló feladata az, hogy megszemélyesítsen egy olyan témát, amelynek alapvetően nincsenek érzelmei.” Az alkotó szerint éppen ezért érdemes egy projekt megalkotását három szegmensre bontani. Ebből az első természetesen maga az épület megtervezése, a második pedig, hogy elképzeljük a leendő lakók életét. Tehát ez már egy sokkal konceptuálisabb folyamat. Ebben is hatalmas segítségünkre van a Lumion, hiszen a programban található anyagokkal, textúrákkal, valamint külső tárgyak és egyéb berendezési tárgyak hozzáadásával “személyiséget” adhatunk a tervünknek.

  Az utolsó lépés a környezet kialakítása volt. Legyen szó a fák lombkoronáinak susogásáról, a város nyüzsgéséről vagy akár egy távoli környezet vadságáról, ezek az elemek segítenek kontextusba helyezni az épületet.

  És akkor el is érkeztünk a projekt valódi céljához. A Regency Project lényegében egy koncepcionális bemutató, amely kiemeli a világítás hatását az építészeti vizualizációkban, és hogy ezáltal egy összefüggő történetet meséljen el. Adam az egész rendert a világítás köré építette, és arra összpontosított, hogy a fények hogyan emelik ki az épület személyiségét.

   

   

  A projekt további részleteiről itt olvashatsz!