Megérkezett a Lumion 12!

  A legújabb verziónak köszönhetően minden eddiginél hatékonyabb és látványosabb lehet a 3D renderelés. Mutatjuk miért nem érdemes kihagyni!

  lumion12_slider.png

   

  Az építész szakmához hozzátartozik egy generatív folyamat, melyet nap mint nap használunk, ez pedig a 3D renderelés, azaz látványtervezés. Azonban az épülettervezés nem az ortogonális rajzok megrajzolásával kezdődik, hanem egy térkompozíció elkészítésével.

  Képzeljük el a projektet a szemünk előtt. Vajon mit látunk?

  Talán a reggeli nap lágy fénye vetül egy új lakóépületre, esetleg a szél borzolja a kert fáinak leveleit? Belsőtereinkben a kandalló melege, vagy egy lusta, esős reggel hangulata ragadja majd meg az emberek figyelmét? Bármilyen hatást is szeretnénk közvetíteni a megrendelőink felé, a Lumionban megvalósíthatjuk!

   

   

  A Lumion 12 a szoftver eddigi legjobb verziója. Az új funkciókkal, a nagyobb tartalomkönyvtárral, több mint egy évtizedes fejlesztés eredményeként született meg, hogy inspirálja a kreativitást a képzelettől a vizualizációig.

  Továbbfejlesztett jelenetépítő munkafolyamata minden eddiginél egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a tartalomkönyvtár elérését, az effektusok finomhangolását, valamint a megfelelő kontextuális elemek és részletek hozzáadását a megjelenítéshez.

  Több más alkalmazás mellett megnyithatunk Revit, 3ds Max, SketchUp, AutoCAD, Rhino és ArchiCAD alkalmazásokban készült modelleket, amiket aztán életre kelthetünk a Lumionban. Realisztikus tájba vagy városi környezetbe helyezhetjük őket, stílusos effekteket adhatunk hozzájuk, a képet pedig a rendelkezésre álló több ezer objektum és anyag felhasználásával tehetjük teljessé.

   

  kep1_50.jpg

   

  De nézzünk néhány konkrétumot, mi is vár ránk a legújabb Lumionban:

  • Volumetrikus spotlámpa-effektus:
   Ez a Pro verzióban elérhető effekt a Lumion 12-ben elérhető világítási lehetőségek széles skálájának legújabb kiegészítése, az omni-lámpáktól a terület- és vonalfényekig alkalmazható, amelyek mindegyike testreszabható a színek, a fényerő, az árnyékok és még sok más érték alapján.
    
  • Fény színhőmérséklet (Kelvin):
   Állítsuk be a hangulatot ezzel az új környezeti fényszín eszközzel. A meleg (3000K) és hideg (7000K) színeket mérő Kelvin-skála segítségével hangulatos és hívogató belső tereket világíthatunk meg, a külső megvilágítás pedig üde, valóságos külterek érzését kelti.
    
  • 570 új könyvtári elem (néhány csak Pro-hoz elérhető):
   86 darab stílusos belső és külső bútor, köztük kanapék, ülések, asztalok és még sok más. 31 kerti elem, köztük egy új kerti kategória, 15 új, rendszámmal ellátható jármű. Napelemek, napkollektoros fűtés és elektromos autó töltő. Korszerűbb televíziók, számítógépek és egyéb eszközök. Új statikus emberek élethű pózokban és új karakteranimációk.

   

  kep2_45.jpg

   

  Az összes új objektum HD minőségű, kifejezetten a Lumionhoz lett kifejlesztve és teljesen optimalizálva. Az új kiegészítéseknek köszönhetően a Lumion 12 Pro tartalomkönyvtárában lévő könyvtári eszközök száma 6903-ra nőtt.

  További funkciókért kattints ide!

  Egyben biztosak lehetünk: az építészeti vizualizáció túlmutat a forma és a funkció bemutatásán. Az érzelmek közvetítéséről és megmozgatásáról szól. Megmutatja, hogyan hatnak a terek az emberekre érzelmi alapon. A Lumion 12 pedig fantasztikus eszköz mindehhez.

  Nincs szükség külön tréningre, a szoftver kezelésének az elsajátításához elég negyed óra, és már készülhetnek is a lélegzetelállító képek, videók és 360 fokos panorámák.

  További részleteket itt találsz!