TeamViewer Pilot 2.0 segítségnyújtás kiterjesztett valóságon keresztül

  A távoli szakértők fejlett valósággal vezethetik a helyszíni dolgozókat a fejhallgatókon, intelligens szemüvegeken, okostelefonokon és táblagépeken keresztül a jobb hatékonyság érdekében.

  A TeamViewer®, a biztonságos távoli segítségnyújtást biztosító megoldások globális vezetője bejelentette, hogy a TeamViewer Pilot integrálódik a RealWear hordozható headsetekkel, a Vuzix és az Epson intelligens szemüvegekkel, valamint az előzőleg bejelentett integrációval az iOS és Android alapú okostelefonokon és táblagépeken. A TeamViewer Pilot kibővíti az IT-támogatást nyújtó távoli segédszoftverek tudását a kibővített valóság (AR) révén a való világban, és lehetővé teszi a szakértők számára, hogy távolról irányítsák a felhasználókat olyan összetett műveletek révén mint az élő kameramegosztás, a képernyőn megjelenő szöveges és hangos kommentárok. A szervezetek számára jelentkező előny lesz a gyorsabb problémamegoldás, a csökkentett állás- és utazási költségek, valamint a biztonságosabb munkakörnyezetet előmozdító felügyelet.

   

   

  „Az ipari vállalkozások vagy bármely olyan szervezet számára, ahol nagy ügyfél- vagy helyszíni szolgáltatási csapatok működnek, kihívást jelent hogy helyben megtalálják azt a személyt, aki képes lehet egy probléma megoldására” - mondja Gautam Goswami, a TeamViewer CMO-ja. „A TeamViewer Pilot segítségével az Ön szakértője gyakorlatilag a helyszínen tartózkodhat, legyen a világ bármely pontján. “Fejhallgatón és intelligens szemüvegen keresztüli támogatást kínálunk, hogy a komplex szervizelési, javítási vagy üzemeltetési problémákkal küzdő helyszíni dolgozók és műszaki szakemberek számára vizuálisan segítséget nyújthassanak a távoli szakemberek, miközben ők szabadon az irányított utasítások végrehajtása és a problémák gyorsabb megoldása érdekében - így jelentősen javítva a termelékenységet és az ügyfelek elégedettségét. ”

  A központi támogatást nyújtó szervezetek szakértői számítógépet vagy okos mobil eszközt használva gyakorlatilag “megérkeznek a terepre”, és valós időben a headsetek és az intelligens szemüvegek segítségével megnézhetik, hogy mit látnak a munkavállalók. Ezután AR kommentárokat készíthetnek irányító nyilakkal, szabadkézi rajzokkal, sorrend-útmutatásokkal és egyebekkel, közvetlenül a helyszínen lévő munkavállaló látóterében lévő tárgyakra írva a megjegyzéseket.

  A TeamViewer Pilot technológia lehetővé teszi a vállalatok számára egy „megosztott központi intelligencia” framework létrehozását, amely csökkenti a képzett munkaerő hiánya által okozott munkazavarokat. Ez elősegíti az ismeretek átadását és a nyugdíjas generációktól származó vizuális súgó dokumentáció létrehozását. A változó piaci igények és technológiák vezetik az újbóli feltalálás és a folyamat optimalizálásának szükségességét, amelyet a TeamViewer Pilot felgyorsít és lehetővé tesz. Valós idejű támogatással a technikus gyorsabban elvégezheti a feladatot, tartózkodjon akár távoli villamosenergia-szolgáltató távvezetéken vagy egy szélerőmű tetején, lecsökkentve a gép állásidejét és javítva az reagálási időt. A vizuális útmutatás különösen akkor hasznos, ha a problémát túl nehéz megmagyarázni, vagy ha a hangos utasításokat nehéz meghallani a zajos környezetben. Számos, nagy külső terepen szolgáltatásokat nyújtó vagy gyártócsapattal rendelkező vállalat már szabványosította a fejhallgatót és az intelligens szemüveget a karbantartás, javítás és munkahelyi képzés céljából.

  A TeamViewer Pilot segítségével mostantól bárhonnan elérhetőek lehetnek a szakértők, hogy a helyszínen dolgozókat irányítsák és oktassák, akkor amikor kérdések merülnek fel. A szakértők másodpercek alatt csatlakozhatnak és együttműködhetnek, függetlenül attól, hogy a helyszíni alkalmazott hol található - akár headsetekkel vagy intelligens szemüvegekkel, akár csak kézi okostelefon vagy táblagép segítségével.

   

   

  További új funkciók:

  Android-eszközök támogatása - A szakértők támogatást kezdeményezhetnek Android-alapú mobil eszközükről a platformok közötti, mobil-mobil funkciókhoz. Így most már teljesen rugalmasak, hogy a TeamViewer programot futtató Windows, macOS, iOS és Android készülékeikből támogassák a felhasználóikat és ügyfeleiket. A terepen az egyéneknek csak a fejhallgatóra, okosszemüvegre, valamint az okostelefonon vagy táblagépen futó Teamviewer Pilot-ra van szükségük.

  A legjobb videóminőség - a TeamViewer Pilot most nagyobb képkockasebességet kínál,  így javítja a képminőséget mind a streaming video, mind az állóképek esetében. Ezek a fejlesztések ráadásul sokkal kisebb sávszélességet igényelnek mint korábban.

  A TeamViewer csatlakozási platformja lehetővé teszi az ügyfelek és a felhasználók számára, hogy felszabadítsák a jelentős gazdasági értékeket, mivel lehetővé teszik számukra új üzleti modellek kifejlesztését, a folyamatok hatékonyságának növelését, a helyszíni jelenlét és a kézi beavatkozás csökkentését vagy cseréjét, a termék- és szolgáltatásminőség javítását, valamint az összekapcsolhatóság és az együttműködés előmozdítását.