Itt a TikTok új AI eszköze, a Tako

2023-05-31 10:00
A TikTok bejelentette a Tako-t, ami a tervek szerint abban segít majd a felhasználóknak, hogy könnyebben megtalálják a számukra érdekes videókat.

A TikTok bejelentette a Tako-t, ami a tervek szerint abban segít majd a felhasználóknak, hogy könnyebben megtalálják a számukra érdekes videókat.


tiktok-600122.jpg

Nem meglepő, hogy a Meta mellett a másik nagy social media óriás, a TikTok is egyre nagyobb hangsúlyt helyez a mesterséges intelligencia integrálására. A Tako egy AI-t használó chatbot, melynek a TikTok felhasználói kérdéseket tehetnek fel, hogy még jobb videókat találjanak. Az új eszköz még a tesztelés korai fázisában van, ennek színhelyéül a Fülöp-szigetek szolgál. Mivel a jelenlegi verzió még messze nem tekinthető véglegesnek, így a Tako-ban (a ChatGPT-hez hasonlóan) is olvashatunk egy felhívást azzal kapcsolatban, hogy a chatbot kísérleti verziója miatt a válaszok alkalmanként pontatlanok lehetnek.

A TikTok már most is rendelkezik generatív AI eszközökkel, melyek segítségével a felhasználók különböző képeket generálhatnak az általuk készített videós tartalmakhoz. Egyesek úgy gondolják, hogy a Tako bejelentése lehet a TikTok válasza a rivális SnapChat My AI funkciójára, melyet nem meglepő módon szintén a ChatGPT hajt.

Ezen kívül a TikTok a mesterséges intelligencia terén több irányban is próbálja fejleszteni platformját. Bizonyos amerikai hírügynökségek értesülései szerint a TikTok olyan AI funkciókat szeretne integrálni az applikációba, mely lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy azok létrehozzák saját avatarjaikat.

Attól függetlenül, hogy a Tako sikertörténet lesz-e vagy sem, mindenképpen érdemes odafigyelni a különböző social media platformok AI integrációjára a jövőben.

(Portfolio)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább


JetBrains .NET Day - Inspirálódj online

A JetBrains szeptember 26-án tartja a JetBrains .NET Day Online '23 online eseményét. A rendezvényen a programozás számos témakörét érintik.

, , ,
Létrejött az OpenUSD szövetség

A Pixar, az Adobe, az Apple, az Autodesk és az NVIDIA szövetséget alakít az OpenUSD számára a 3D tartalmak nyílt szabványainak előmozdítására.

,
Elhunyt Dr. John Warnock, az Adobe társalapítója

Az Adobe mély szomorúsággal tudatja, hogy a vállalat szeretett társalapítója, Dr. John Warnock augusztus 16-án családja körében 82 évesen elhunyt.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram