Így hozd ki a lehető legtöbbet a Revit Importerből

2023-06-02 09:50
A SketchUp által beharangozott, saját Revit Importer a 2023-as frissítések főszereplője volt.

A SketchUp által beharangozott, saját Revit Importer a 2023-as frissítések főszereplője volt.


revit-to-sketchup_lead.jpg

Most, hogy már egy ideje élesben is kipróbálható, összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy kimaxolhasd a Revittel és SketchUppal végzett munkafolyamatokat.

Az első és legfontosabb hír, hogy a SketchUp Studio előfizetés mostantól magában foglal egy vadonatúj, saját Revit Importert. A SketchUp felhasználóktól a hivatalos februári bevezetés óta kapott visszajelzések, és az azok által generált lelkesedés az alkotókat is inspirálja, ezért összegyűjtöttek néhány tippet, amely egyszerűsíti a munkafolyamatokat a Revit és SketchUp között.

Miért hasznos a Revit Importer?

A Revit Importer, ahogy a neve is mutatja, modelleket hoz a SketchUpba, átalakítja őket a SketchUp saját címkéivé és komponenseivé. Optimalizálja az adott modellt, létrehozva egy könnyű és jól szervezett SketchUp fájlt, amely azonnal használható. A legizgalmasabb az, hogy lehetővé teszi mindenki számára az AEC (Architecture, Engineering, Construction) iparágban – nem csak az építészeknek és a nagytudású Revit felhasználóknak – Revit fájlok átvitelét a SketchUpba a tervezés bármely szakaszában.

Álmodd meg és oszd meg ötleteidet!

Az igazán idilli projekteken kívül előfordulhat, hogy egy design választás nem úgy működik, ahogy azt elképzeltük. Természetesen mindig van egy határidő, tehát gyorsan keresnünk kell alternatív megoldásokat. A SketchUp kiválóan alkalmazható ötletelésre és ezen ötletek kommunikálására. Kezd az ötletelést a SketchUpba, hogy még gyorsabban hozz jó design döntéseket, anélkül, hogy órákat töltenél el részletes munkával a Revitben.

Gyorsítsd fel a modellezést!

Még a legjobb napokon is bonyolult lehet komplex modelleket létrehozni a Revitben. Azonban lehetőségünk van importálni a legújabb modellünk a SketchUpba, és hozzáadni a már meglévő koncepcióhoz új elemeket. Ez a folyamat enélkül a lehetőség nélkül, túl időigényes lehet kezdőként a Revitben. A 3D Warehouse, ahol milliónyi előre elkészített SketchUp modell található, felgyorsítja a munkafolyamatot és lehetővé teszi, hogy olyan 3D modelleket fedezzünk fel, amelyeket a Revit általában nem kezel, mint például valós márkájú specifikus bútorokat, növényeket vagy speciális felszereléseket.

Oszd meg modelljeidet könnyedén!

A SketchUp széleskörű használata az AEC iparágban azt jelenti, hogy egy projekt során munkatársaink többsége ismeri a programot – ha pedig nem, az intuitív eszközök könnyen elsajátíthatóak. A tájépítészeknek szükségük van a legfrissebb 3D modellekre, hogy pontos helyszíni összefüggéseket tervezhessenek, a generálkivitelezők pedig a SketchUp modelleket használhatják akár fázisban történő munkafolyamat-tervezéshez is. Azoknak a munkatársaknak, akik nem dolgoznak a Revitben, az Importer lehetővé teszi, hogy széles körben megosszanak teljesen új 3D modelleket minimális erőfeszítéssel.

Alkoss bárhol, bármikor!

Vidd magaddal az importált 3D modellt bárhova a SketchUp for iPad segítségével, amely elérhető az összes SketchUp előfizetésben. Nyissuk meg a modellt az iPaden a bemutató során, és használjunk kiterjesztett valóságot, hogy könnyen és érthetően be tudjuk mutatni ötleteinket a partnereknek. A SketchUp modellek és az iPad használata könnyedén létrehozható „show-and-tell” bemutatók készítését teszi lehetővé. Természetesen ez esetben is dolgozhatunk bárhonnan, bármikor.

A SketchUp segít hatékonyabban tervezni és kommunikálni az alkotási folyamat bármely szakaszában. A Revit Importer használatával pedig nincs hiány olyan módszerekből, amelyek segítségével egyszerűsíthetők és felgyorsíthatók a munkafolyamatok.

A Revittel és a SketchUppal kapcsolatos további tippekért kattints ide!

(SketchUp)

Termékek
Tanfolyamok

Olvass tovább

,
Prezentáció készítése ChatGPT-vel | AI. sorozat 23. rész

AI sorozatunk 23. részében bemutatjuk, hogyan is segít a ChatGPT a prezentációk hatékony tervezésében és elkészítésében, akárcsak egy virtuális asszisztens.


Helló! Ez itt a ChaosBot! | AI sorozat 1. rész

AI sorozat 1. rész: Miról is fog szólni ez a cikksorozat? Miket veszünk sorra és milyen módon? Ha érdekel az AI világa, olvass tovább!


WordPress blog lementése és elemzése | AI sorozat 2. rész

AI sorozat 2. rész: Hogyan használhatjuk a ChatGPT haladó funkcióit? Hogyan képes az AI óriási adathalmazokat fájlokba tömöríteni? Kiderül.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram