Ezek a legjobb digitális rajztáblák kezdők számára!

  A The New York Times kutatást végzett, melynek eredményéből kiderül, melyek azok a digitális rajztáblák, melyeket kezdőként bátran megvásárolhatunk, garantáltan nem nyúlunk mellé. Az eredményen persze mi picit sem lepődtünk meg. Mutatjuk a típusokat!

  Wacom lead.jpg

   

  A The New York Times egyik legnépszerűbb rovatában, a Wirecutterben szakértők segítségével tesztelnek különböző dolgokat, hogy aztán kiderüljön, melyek is a legjobbak. Készült már ilyen tesztelős cikk okostelefonokról, társasjátékokról, de még takarókról is. Most a digitális rajztáblák kerültek górcső alá, a végén pedig elég egyhangú végeredmény született.

  A Wirecutter az első helyre ugyanis két Wacom táblát választott: A Wacom Intuos és a Wacom One végzett a dobogó felső fokán.

   

   

  A döntésben pedig olyan kiemelkedő szakmai zsűri segített, akik maguk is napi szinten dolgoznak digitális rajztáblákkal:

  • Dami Lee karikaturista 
  • Victoria Ying a Miau című könyv alkotója és illusztrátora. Munkái olyan Disney-filmekben jelentek meg, mint például a Jégvarázs.
  • Cher Threinen-Pendarvis a The Photoshop and Painter Artist Tablet Book szerzője
  • Jim Mortensen a Nick Big Nate felelős producere, korábban a DreamWorks TV igazgatója, aki a Breadwinners, a Cool It és a Home: Adventures with Tip & Oh című alkotásokról ismert.
  • Rhoda Draws művész, Corel Painter szakértő és számos könyv szerzője a digitális művészet témakörében
  • Carolyn Dickey aki egy divatcég grafikai tervezője

   

  A Wirecutter részéről a kutatást Ellen Airhart vezette, akinek abból az apropóból pattant ki a táblák tesztelésének ötlete a fejéből, hogy több rajztábla használata közben is problémákba ütközött. 2019 óta tényellenőrző és író a Wirecutternél, amatőr művész, aki főleg hagyományos technikákkal, akrillal és akvarellel dolgozik.

  A kutatásban részt vett még ezen kívül Melanie Pinola vezető író és Justin Krajeski író is. Melanie több évig folytatott kutatásokat és teszteket hardverekről és szoftverekről például a Lifehacker, a Laptop Mag és a PCWorld magazinnak. Justin 2016 óta vizsgálja felül a rovatba kerülő technikai kütyüket, igazi szakértelem ha tesztelésekről van szó.

  Egy szó, mint száz, igazi nagyágyúk végezték a kutatást, melynek végeredménye a Wacom tábláinak hatékonyságát és könnyen kezelhetőségét igazjolja.

  A Wacom tábláiról ide kattintva tájékozódhatsz, itt pedig a teszt további részletei olvashatók!