A június sztárja nem más, mint a JetBrains!

  A JetBrains professzionális IDE-k fejlesztésével foglalkozik a lehető legproduktívabb és legélményszerűbb munkáért, könnyebbé téve a szakemberek és az ügyfelek életét, ezért nyerte el nálunk a hónap sztárja címet.

  slider_vegfelhasznaloi.png

   

  A JetBrains egy 2000-ben, IntelliJ néven alapított szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalat, mely hírnevét az IntelliJ IDEA nevű JAVA IDE piacra dobásával alapozta meg. A cég termékeivel elsősorban programozók és a szoftverfejlesztők munkáját igyekszik gördülékenyebbé tenni. Integrált fejlesztőeszközeik egyedülállóak a piacon, ráadásul saját programozási nyelvük, a Kotlin világszinten használatos a fejlesztők körében.

  A JetBrains díjnyertes Java fejlesztői környezetben találkozhatunk többek között intelligens szerkesztővel, kódelemzővel és kifinomult újratervezési (refactoring) eljárásokkal. Egy szó, mint száz, minden olyan eszközt tartalmaz, ami elengedhetetlen a minőségi fejlesztéshez, és 2021-ben már több, mint 4 millió fejlesztő használja nap mint nap a világ minden táján.

  A pandémia hatására a cég számos fejlesztésbe kezdett, illetve, hogy támogassa a távmunkát a felhő alapú együttműködést is szeretné elősegíteni. 

  JetBrains Rider

  Megújult a JetBrains Rider, mely egy erőteljes és gyors IDE eszköz az Unreal Engine és a Windows C ++ fejlesztéshez. A Rider már a .NET és az Unity játékfejlesztés világában jól ismert intelligens cross-platformos Unity és .NET IDE. Legújabb eszközei segítségével pedig most már eljuthatunk az Unreal Engine fejlesztésének világába!

  A játékfejlesztők napi munkáját a 250+ kód-ellenőrzés, 50-nél több kontextusművelet, megoldás-szintű refaktorálás és kódgenerációs képességek segítik. Mindez kombinálódik az IntelliJ platform megbízható IDE funkcióival, így mint a szupergyors navigáció, az integrált verzióvezérlés és a kiterjedt plugin-támogatás. 

  Code With Me plugin

  A távoli munkavégzés segítésére fejlesztett Code With Me a pandémia sújtotta helyzetben szintén nagy segítséget nyújthat a közös játékfejlesztés során. A plugin támogatja a video- és hanghívásokat, így a felhasználók mostantól nemcsak otthonuk biztonságából oszthatnak meg projektet egymással, de valós időben dolgozhatnak együtt a kódokon, sőt, beszélhetnek is egymással anélkül, hogy ki kellene lépni a JetBrains IDE-ból. Ennek az új beépített kommunikációs eszköztárnak köszönhetően jelentősen javulnak a játékfejlesztési munkafolyamatok, a távolság pedig nem akadály többé.

  JetBrains Space

  Ebben támogat minket a JetBrains Space is, ahol az önkiszolgáló üzemmódban az új projekteket az IT csapat bevonása nélkül is elindíthatjuk, illetve egyszerre akár több munkatársat is meghívhatunk résztvevőnek a friss projektekhez.

  Összességében tehát az otthoni munkavégzés bevezetése is új fejlesztéseket követelt. A JetBrains csapata tehát mindent megtett, hogy mindenkinek a lehető legkönnyebb legyen az átállás. Köszönjük a munkájukat!

  A JetBrains professzionális termékeiről itt olvashatsz bővebben!